!IMG-20250928-WA0023|690x471 [Link Silindi]
fizik soruları
!IMG-20250928-WA0023|690x471 [Link Silindi]
fizik soruları
Cevap:
Gönderdiğiniz görselde, vektörlerle ilgili farklı sorular yer almaktadır. Bu sorular genellikle;
gibi konuları kapsamaktadır.
En iyi şekilde yardımcı olabilmem için, sorularınızdan hangi birini ya da hangi soruları çözmemi istediğinizi belirtir misiniz?
| Konu | Açıklama | Örnek Formül/İfade |
|---|---|---|
| Vektörün Bileşkesi | Birden fazla vektörün toplamı ya da bileşkesi. Yönlü büyüklükler toplandığında başlayan ve biten nokta bulunur. | $$\vec{R} = \vec{A} + \vec{B}$$ |
| Vektörün Büyüklüğü | Vektörün uzunluğu, büyüklüğü. | $$ |
| Vektörün Bileşenleri | Vektörün x, y (ve varsa z) yönündeki parçaları. | $$A_x = A \cos \theta, \quad A_y = A \sin \theta$$ |
| İki Vektör Arasındaki Açı Hesabı | İki vektör arasındaki açıyı bulmak için skaler çarpan kullanılır. | $$\cos \theta = \frac{\vec{A} \cdot \vec{B}}{ |
| Skaler Çarpım | İki vektörün büyüklüklerinin ve aralarındaki açının kosinüsüyle çarpımıdır. | $$\vec{A} \cdot \vec{B} = AB \cos \theta$$ |
Bir vektörün büyüklüğü 6\, N, yatayla yaptığı açı 30^\circ ise,
Sorularınızı netleştirirseniz, adım adım çözümlerini detaylı ve anlaşılır şekilde yapabilirim. Ayrıca sorularınızdaki grafiklerde belirtilen değerleri kullanarak hesaplama yaparım.
İsterseniz sorulardan birini seçin ya da tek tek tüm soruları bana yazabilirsiniz.
Özet: