Haber A, B, C, Ç ve D’de verilen bilgilere göre farklı kültürel özelliklere sahip insanların bir araya gelmesini gerektiren durumlar nelerdir?
Cevap:
Aşağıda, her haberin içeriğine göre farklı kültürel özelliklere sahip insanların bir araya gelmesini gerektiren durumlar kısaca özetlenmiştir. Bunlar diyagramın ilgili kısımlarına yazılabilir.
| Haber | Kültürel Özelliklere Sahip İnsanların Bir Araya Gelmesini Gerektiren Durumlar |
|---|---|
| A | Almanya’da yaşayan Türk işçiler ve aileleri, orada yaşamlarını sürdürebilmek için Almanca öğrenip Alman kültürüne uyum sağlamak zorunda kalmışlardır. Farklı kültürlerden insanların bir arada uyum içinde yaşaması için kültürel alışkanlıkların karşılıklı anlaşılması gerekir. |
| B | Almanya’da fast food kategorisinde döner gibi Türk yemeklerinin popülerleşmesi, farklı kültürlerin yiyecek alışkanlıklarını paylaşıp toplumda kültürel çeşitliliğin artmasını sağlamıştır. Yiyecek kültürlerinin birbirini etkilemesi için farklı kültürler bir araya gelmelidir. |
| C | Almanya, Hollanda, İngiltere gibi farklı ülkelere eğitim amacıyla Türk öğrencilerin gönderilmesi, kültürel zenginlikleri tanımak ve farklı kültürlerle etkileşim kurmak için bir neden oluşturmuştur. Eğitim amaçlı kültürlerarası etkileşim önemlidir. |
| D | Gönderilen Türk öğrenciler gittikleri ülkelerde mesleki ve kültürel gelişim için eğitim almakta, dil ve kültürlerini öğrenerek hem kendi kültürünü tanıtmakta hem de yeni kültürleri benimsemektedir. Kültürel çeşitlilikte bilgi alışverişi ve iletişim gerekir. |
Diyagramda yazılabilecek örnek cümleler
| Diyagram Bölümü | Örnek Cümleler |
|---|---|
| A | Farklı kültürlerden gelen işçilerin uyum içinde yaşaması için karşılıklı anlayış gereklidir. |
| B | Farklı mutfakların, yiyecek alışkanlıklarının toplumda yayılması için kültürler bir araya gelir. |
| C | Eğitim amacıyla farklı ülkelere gönderilen öğrenciler, kültürel alışveriş yaparak bilgi ve deneyim kazanır. |
| D | Öğrenciler gittikleri ülkelerde dil öğrenir, mesleki eğitim alıp kültürel mirası tanıtarak kültürlerarası köprü kurar. |
Özet:
Farklı kültürel özelliklere sahip insanların bir araya gelmesi, göç, eğitim, iş yaşamı ve kültürel etkileşim ihtiyaçları nedeniyle oluşur. Göç edenler uyum sağlamak amacıyla farklı kültürleri tanır, yiyecek kültürleri çeşitlenir, eğitim için farklı ülkelere öğrenci gönderilir ve öğrenciler kültürlerarası iletişimi destekler.
Not: Bu cevap, metnin verdiği bilgileri anlaşılır ve özet bir şekilde diyagramda kullanılması için düzenlenmiştir.