!17585663036988991299019538088027|375x500 [Link Silindi]
Yeni öğrendiğiniz sözcüklerle metin yazınız
Metin:
Sabah erkenden uyandım. Pencerenin önünde durup dışarıdaki lalelerin ve papatyaların üzerindeki çiy damlalarını izledim. Kuşların melodik cıvıltısı içimde büyük bir neşe uyandırdı. Merakla bahçeye indim ve çiçeklerin arasında küçük bir gizemli patika keşfettim. Arkadaşlarımla buluşup birlikte bir macera yaşamaya karar verdik.
Yeni Öğrenilen Sözcükler ve Anlamları
| Sözcük | Anlamı |
|---|---|
| melodik | Güzel, uyumlu ve hoş sesli |
| neşe | Mutluluk, sevinç hissi |
| gizemli | Sırlarla dolu, esrarengiz |
| macera | Heyecanlı ve bilinmeyen olaylar bütünü |
Yeni öğrendiğiniz sözcüklerle metin yazma görevi nedir?
Cevap:
Resimde görülen soru, 2. sınıf seviyesinde Türkçe dersine ait bir çalışma ve öğrenciden, yeni öğrendiği kelimelerle kısa bir metin yazması istenmektedir. Ayrıca, metni yazarken belirledikleri kelimeleri sözlükten araştırıp anlamlarını öğrenmeleri ve anlamlı bir şekilde kullanmaları beklenmektedir.
Görevin detayları:
- Yeni kelimeleri belirlemek: Öğrenci, okurken bilmediği ya da yeni öğrendiği kelimeleri seçer.
- Araştırmak: Bu kelimelerin anlamlarını sözlükten ya da güvenilir kaynaklardan araştırır.
- Metin yazmak: Anlamlarını öğrendiği kelimeleri kullanarak anlamlı ve düzenli bir metin oluşturur.
Örnek Yeni Öğrenilen Kelimeler ve Metin
| Kelime | Anlamı | Metinde Kullanımı |
|---|---|---|
| Belirlemek | Karar vermek, seçmek | Okurken yeni kelimeler belirledim. |
| Sözcük | Kelime | Sözcüklerin anlamını öğrendim. |
| Araştırmak | İncelemek, bilgi edinmek | Bu kelimenin anlamını araştırdım. |
| Sözlük | Kelimelerin anlamlarının yazılı olduğu kitap | Sözlükten kelimelerin anlamını buldum. |
| Metin | Yazılı anlatım | Bu kelimelerle güzel bir metin yazdım. |
Örnek Metin:
Okurken yeni kelimeler belirledim. Bu kelimelerin anlamlarını araştırdım. Anlamlarını öğrendikten sonra sözlükten kontrol ettim. Yeni kelimelerle kısa ama güzel bir metin yazdım.
Metin Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Anlamı bilmediğiniz kelimeleri seçin.
- Araştırdığınız kelimeleri doğru şekilde kullanın.
- Cümlelerin anlamlı ve anlaşılır olmasına dikkat edin.
- Düzenli ve okunaklı yazmaya çalışın.
Özet Tablosu
| Adım | Açıklama |
|---|---|
| 1. Kelimeleri belirle | Yeni öğrendiğiniz kelimeleri seçin. |
| 2. Araştırın | Kelimelerin anlamlarını bulun. |
| 3. Metin yazın | Kelimeleri kullanarak metin oluşturun. |
Kısaca: Bu görev, öğrencilere kelime dağarcıklarını genişletme, anlamlarını öğrenme ve yazılı anlatım becerilerini geliştirme fırsatı sunar.