Grafikteki soruların cevapları
CEVAP:
- En çok ilgi duyulan kitap türü: Roman
- En az ilgi duyulan kitap türü: Masal
- Romana ilgi duyanlar, masala ilgi duyanlardan yaklaşık 150 kişi fazladır.
- Toplam öğrenci sayısı: yaklaşık 1300 kişi
- Grafiğin adı: Sütun grafiği
- Hayır, bilgiler yeterli değildir. Çünkü öğrenci sayılarının tam olarak verilmesi, grafik için bir başlık/anahtar açıklama ya da hangi sınıfların katıldığı gibi ek bilgiler daha yararlı olurdu.
- Ben en çok roman türüne ilgi duyardım; çünkü romanlar daha uzun ve olaylı olduğu için daha çok ilgimi çekerdi.
AÇIKLAMA:
Grafikteki sütunların yüksekliklerine göre yorum yaptık. En yüksek sütun romanı, en düşük sütun masalı gösteriyor. Toplam öğrenci sayısı da bütün sütunların toplamıdır.
TEMEL KAVRAMLAR:
1. Sütun grafiği
- Tanım: Verileri dikey sütunlarla gösteren grafiktir.
- Bu problemde: Kitap türlerine ilgi duyan öğrenci sayıları gösterilmiş.
2. Karşılaştırma
- Tanım: Verileri birbirine göre değerlendirmedir.
- Bu problemde: Hangi kitap türüne daha çok ya da daha az ilgi duyulduğu bulunmuş.
Başka soruların olursa sormaktan çekinme! ![]()
Grafikle İlgili Soruların Cevapları
-
Okulda en çok hangi tür kitap türüne ilgi duyulmaktadır?
- En çok ilgi duyulan kitap türü romandur. Grafikte roman türüne ilgi duyan öğrenci sayısı 400’dür ve bu en yüksek değerdir.
-
Okulda en az ilgi duyulan kitap türü hangisidir?
- En az ilgi duyulan kitap türü masaldır. Masala ilgi duyan öğrenci sayısı 200 olup, diğer türlere göre en düşüktür.
-
Okulda romana ilgi duyanların sayısı, masala ilgi duyanların sayısından kaç fazladır?
- Romana ilgi duyanlar: 400 kişi
- Masala ilgi duyanlar: 200 kişi
- Fark: 400 - 200 = 200 kişi
-
Bu okulda toplam kaç öğrenci vardır?
- Hikâye: 300 öğrenci
- Roman: 400 öğrenci
- Masal: 200 öğrenci
- Şiir: 350 öğrenci
- Toplam: 300 + 400 + 200 + 350 = 1250 öğrenci
-
Grafiğin adı nedir? (Matematik dersinde öğrendiklerinizi hatırlayın)
- Bu grafik sütun grafiği olarak adlandırılır.
-
Grafikteki bilgilerin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz? Siz olsaydınız grafiğe başka hangi bilgileri eklerdiniz?
- Grafik, her tür kitap için öğrenci sayısını gösteriyor ve temel bilgi veriyor. Ancak, yaş grubu, cinsiyet, veya kitaplara ilgi yüzdeleri gibi ek bilgiler ilgi düzeyini daha iyi anlamaya yardımcı olurdu.
-
Grafikteki kitap türlerinden hangisine ilgi duyuyorsunuz? Neden?
- Cevap kişisel tercihe bağlıdır. Örneğin: “Ben romana ilgi duyuyorum çünkü uzun ve derin hikayeler içeriyor.”
Başka soruların olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım! ![]()