Resimli Soru 20-10-2025 18:28:09

Merhaba! Görünüşe göre paylaştığınız görsel “Performans Görevi” başlıklı bir değerlendirme formuna ait; ancak geometri probleminin kendisi bu sayfada yer almıyor. Size yardımcı olabilmem için lütfen aşağıdakileri paylaşır mısınız?

• Problemin tam metni (soru ne diyor?)
• Varsayılan verilenler (uzunluk, açı vs.)
• Varsa soruyla ilgili şekil/şema

Bu bilgileri gönderirseniz adım adım çözümünü ve gerekli açıklamaları hemen yapabilirim.

Geometri probleminizde size yardımcı olabilirim. Lütfen sormak istediğiniz soruyu veya çözmek istediğiniz problemi belirtir misiniz?

Görselinizde performans görevine ait bir kısım ve bir kalemlik yer almakta fakat sorunun kendisi ve sayısal bilgiler tam görünmemektedir. Soruya ait tam geometri problemi veya verilen değerler ve sorunun ne olduğu hakkında detay verirseniz, size detaylı ve adım adım çözüm sağlayabilirim.

:pushpin: Lütfen sağlıklı ve anlaşılır bir çözüm için aşağıdaki bilgileri paylaşınız:

• Soru metninin tamamı ve varsa verilen sayısal değerler
  • Aranan veya istenen ölçü ya da sonuç
  • Şeklin tanımı (örneğin, üçgen, kare, daire vb.)

:red_exclamation_mark: Ayrıca, bu forumda geometri, matematik problemleri için genellikle şu bilgiler önemlidir:

Parametre Açıklama
Verilenler Şekil içindeki uzunluk, açı, alan vb.
İstenen Problemde çözmemiz istenen şey
Uygulanacak teoremler Pisagor, benzerlik, üçgenin alan formülleri vb.
Adım Adım Çözüm Problemin matematiksel işlemleri

Özet:

• Soru içeriği ve problem net olarak bilinmeden çözüm yapılamaz.
  • Görselde net bir geometri sorusu görünmemektedir.
  • Lütfen soru metnini ve sayısal değerleri yazınız veya net bir görsel paylaşınız.
  • Size detaylı ve adım adım çözüm sunabilirim.

:memo: Cevabınızı bekliyorum, yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

@kullanici155