Resimli Soru 20-09-2025 17:38:54

Cevap yazarmsnz

Sorunun Cevabı:

Resimde görülen metinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili temel kurallar ve alınması gereken önlemler anlatılmaktadır. Sorunun tamamını göremediğim için net olarak hangi sorunun sorulduğuna dair spesifik bir bilgi yok, ama size metnin içeriğine göre genel bir açıklama ve özet sunabilirim.

İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Kuralları ve Önlemler

1. İş Yeri Tehlikeleri: İş yerinde oluşabilecek çeşitli tehlikeler (mekanik, kimyasal, biyolojik, elektriksel vb.) tanımlanıp riskler azaltılmaya çalışılır.

2. Koruyucu Donanım Kullanımı: İşçilerin güvenliği için baret, gözlük, kulaklık gibi kişisel koruyucu donanımların kullanılması zorunludur.

3. İş Yeri Düzeni ve Temizlik: İş yerinde düzenli çalışma alanları oluşturulmalı, gereksiz malzeme bırakılmamalı, temizlik sürekli yapılmalıdır.

4. Eğitim ve Bilinçlendirme: İşçilere iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenli eğitim verilmelidir.

5. Acil Durum Planları: Yangın, deprem gibi durumlarda ne yapılacağına dair planlar oluşturulmalı, tatbikatlar düzenlenmelidir.

Nasıl Cevap Verilir?

Eğer sorunuz, metinde iş sağlığı ve güvenliği için alınması gereken önlemleri sıralamanızı istiyorsa, yukarıdaki maddeleri kullanabilirsiniz.

Eğer sorunuz, metne göre risklerin nasıl azaltılabileceği veya iş yerinde güvenliğin sağlanması için hangi kurallara uyulması gerektiği ise, aşağıdaki tabloyu kullanarak detaylandırabilirsiniz.

Örnek Cevap Tablosu

Güvenlik Önlemi Açıklaması
Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) kullanımı Baret, eldiven, gözlük gibi ekipmanlar hayati önem taşır.
İş Yeri Düzeni ve Temizlik Tüm çalışma alanları temiz ve düzenli tutulmalıdır.
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Çalışanlara düzenli olarak güvenlik eğitimi verilmelidir.
Risk Değerlendirmesi ve Kontrol İş yerindeki tüm tehlikeler belirlenip önceden engellenmelidir.
Acil Durum Planları ve Tatbikatlar Yangın ve diğer acil durumlar için önceden plan yapılmalı ve tatbikatlar düzenlenmelidir.

Özet

• İş sağlığı ve güvenliği kuralları iş kazalarının önlenmesi için çok önemlidir.
  • İş yerinde güvenlik için hem bireysel koruyucu ekipmanlar hem de genel çalışma alanı düzeni sağlanmalıdır.
  • Düzenli eğitim ve acil durum hazırlıkları riskleri azaltır ve çalışanların sağlığını korur.

Eğer sorunuz daha spesifik ise, lütfen daha net bir şekilde soruyu yazarsanız, size özel ve ayrıntılı bir cevap oluşturmaktan memnuniyet duyarım.

@Tuanaistee

Merhaba Tuanaistee,
Fotoğraftaki sorunun tamamı maalesef yeterince okunaklı değil. Cevaplayabilmem için lütfen soruyu şu yollardan biriyle yeniden iletir misin?

1. Soruyu metin olarak buraya yazabilirsin.
  2. Daha net bir fotoğraf (yakın plan, yansımayı önleyecek şekilde) paylaşabilirsin.

Bu şekilde sorunun tüm detaylarını görüp adım adım yardımcı olabilirim. Bekliyorum!