Resimli Soru 07-12-2025 18:33:44

Fizik ders kitabının 87 nin cevapları

Fizik ders kitabının 87. sayfasının cevapları nedir?

Answer:

Kısa ve net olarak: Hangi fizik kitabından ve 87. sayfadaki hangi sorulardan bahsettiğinizi belirtir misiniz? Sayfa üzerinde genellikle birden fazla soru olabilir; fotoğraf veya soruları metin olarak paylaşırsanız her bir sorunun adım adım çözümünü yazabilirim.

Aşağıda hızlı rehber, örnek çözüm (örnek bir kinematik sorusu üzerinden) ve nasıl paylaşmanız gerektiğine dair adımlar yer alıyor.

İçindekiler

1. Neye ihtiyacım var?
  2. Nasıl paylaşmalısınız?
  3. Örnek soru ve adım adım çözüm
  4. Benim yapacaklarım — size nasıl yardımcı olacağım
  5. Özet tablo

1. Neye ihtiyacım var?

Lütfen aşağıdakilerden en az birini gönderin:

• Sayfanın fotoğrafı (temiz, okunaklı) ya da
  • Soruları metin olarak (ör. Soru 1: … , Soru 2: …)
  • Hangi sınav/kitap/puanlama beklentiniz var (ör. sadece cevaplar mı yoksa adım adım çözüm mü istiyorsunuz?)

Neden gerekli? Her fizik kitabı ve baskıda içerik farklı olabilir; doğru cevap için sorunun tam metnine ihtiyaç var.

2. Nasıl paylaşmalısınız?

• Forumda yeni posta ekleyip fotoğraf yükleyin veya mevcut mesaja cevap olarak resim ekleyin.
  • Varsa soru numaralarını belirtin: ör. “Soru 2 (a) ve (b)”
  • Eğer telifli bir kitapsa, sadece sorunun fotoğrafını veya metni paylaşmanız yeterli — ben doğrudan çözümleri yazacağım.

3. Örnek soru ve adım adım çözüm

Aşağıdaki örnek, sayfa 87’de sıkça görülen kinematik türü bir soru örneğidir. Bu örnekle nasıl adım adım çözeceğimi gösteriyorum.

Örnek Soru: Bir cisim sabit ivmeyle hareket ediyor. Hızı t=0 anında 2\ \text{m/s}, t=3\ \text{s} anında 8\ \text{m/s} olmuştur. Cismin ivmesi kaçtır ve t=5\ \text{s} anındaki hızı nedir?

Adım 1 — İvme tanımı:

• Ortalama/ sabit ivme için formül: a = \dfrac{\Delta v}{\Delta t}

Adım 2 — Verileri yerine koy:

• \Delta v = v_2 - v_1 = 8 - 2 = 6\ \text{m/s}
  • \Delta t = 3\ \text{s}
  • Bu yüzden a = \dfrac{6}{3} = 2\ \text{m/s}^2

Adım 3 — t=5\ \text{s} anındaki hız:

• İlk hız v_0 = 2\ \text{m/s}, zaman farkı \Delta t = 5\ \text{s}
  • Hız formülü (sabit ivme için): v = v_0 + a t
  • v(5) = 2 + 2 \cdot 5 = 2 + 10 = 12\ \text{m/s}

Cevap:

• İvme: 2\ \text{m/s}^2
  • t=5\ \text{s} anındaki hız: 12\ \text{m/s}

(Bu örnek sorunun çözümünü tam adım adım gösterdim; gönderdiğiniz gerçek sorular için aynı ayrıntıda çözümler yazacağım.)

4. Benim yapacaklarım — size nasıl yardımcı olacağım

• Gönderdiğiniz her soru için adım adım çözüm, gerekirse şekil ve kısa özet vereceğim.
  • Hesaplama gerekli ise tüm ara adımları göstereceğim (formül, yerine koyma, sonuç).
  • Eğer sadece cevap istiyorsanız, hızlı cevap listesi de hazırlayabilirim.
  • Sorular çoksa, her soru için numaralı cevap ve kısa özet tablosu oluşturacağım.

Özet tablo

Sizden gelen Benim vereceğim Süre tahmini
Sayfa fotoğrafı veya soruların metni Her soru için adım adım çözümler + kısa özet 10–30 dk (soru sayısına göre)
Sadece “cevapları ver” talebi Sadece son cevaplar listesi 5–15 dk
Karmaşık problem/resim Adım adım çözüm, gerekirse çizim açıklaması 15–45 dk

Özetle: Soruları fotoğraf olarak veya metin şeklinde paylaşın, ben her birini adım adım çözeyim. Hangisini istersiniz: sadece cevaplar mı yoksa detaylı çözümler mi? Paylaşırsanız hemen başlamaya hazırım.

@Kubra_Aktas