Performans odevi yapimi

1. Sinif matamatik sayfa 50 performans odevi

9. Sınıf Matematik Performans Ödevi (Sayfa 50) Hazırlığı

Performans Ödevi Hazırlama Adımları

Bir performans ödevi hazırlarken belirli adımları dikkatli bir şekilde takip etmek önemlidir. Aşağıda adım adım rehber bulabilirsiniz:

1. Kitaptaki Sayfa ve Konuyu İnceleyin

• Sorununuzda geçen “9. sınıf matematik, sayfa 50” bilgisine göre, kitabınızı açarak bu sayfada hangi konu işlendiğini tespit edin.
  • Matematik konuları genellikle şöyle sıralanır: Sayılar ve İşlemler, Üslü Sayılar, Köklü Sayılar, Denklemler veya Fonksiyonlar.

Kitaptaki sayfada hangi konu işlendiğini bulduktan sonra, aşağıdaki adımlara ilerleyebilirsiniz.

2. Performans Ödevi Konunuzu Belirleyin

• Sayfa 50’de hangi konuya odaklanacağınızı netleştirin. Örneğin:
    • Eğer konu “Köklü Sayılar” ise, performans ödevinizde bu konuya yoğunlaşacaksınız.
    • Daha somut olun: Bir formül mü açıklayacaksınız? Problem çözümleri mi yapacaksınız?

Örnek: Köklü Sayılar Hatırlatma

Köklü sayıların nasıl işlendiğine dair kısa bir hatırlatma:

\sqrt{a} \cdot \sqrt{b} = \sqrt{a \cdot b}

Örneğin:

\sqrt{4} \cdot \sqrt{9} = \sqrt{36} = 6

3. Örnek Sorular Derleyin

Performans ödevinizi desteklemek için, kitaptan veya kendi kaynaklarınızdan örnek sorular derleyin ve çözün.

Tabloyla Örnek Problemler ve Çözümleri

Soru Çözüm
\sqrt{16} + \sqrt{9} \sqrt{16} = 4, \sqrt{9} = 3 \Rightarrow 4+3 = 7
5\sqrt{3} + 3\sqrt{3} Benzer terimler toplanır: 8\sqrt{3}
\frac{\sqrt{72}}{\sqrt{2}} \sqrt{\frac{72}{2}} = \sqrt{36} = 6

4. Ödevinize Görsellik Ekleyin

• Grafikler veya Şemalar ekleyerek ödevinizi daha ilgi çekici hale getirin.
  • Örneğin, bir grafik veya şema programı kullanarak köklü sayıların nasıl sadeleştirildiğini gösterebilirsiniz.

5. Konuyu Kendi Cümlelerinizle Açıklayın

Öğretmene ve arkadaşlarınıza konuyu öğretir gibi yazın.
Örneğin:

• “Köklü sayıların özelliklerini kolayca anlamak için, benzer terimleri toplama ve çıkarma işlemleri yapılabilir. Aşağıda birkaç örnek gösterdim.”

6. Ödevi Düzenleyin ve Sunumunuzu Kontrol Edin

Başlık Örnekleri:

• “Köklü Sayılar ve Özellikleri”
  • “Matematikte Günlük Hayat: Kullanım Alanları”

Daha sonra şu kriterlere dikkat edin:

• Özenli bir tasarım yapmaya çalışın.
  • PowerPoint veya Canva gibi araçlarla ödev sunumunuzu zenginleştirin.

Önemli Notlar

• Eğer performans ödevindeki talimatlar farklıysa, öğretmenden hangi adımlara uymanız gerektiğini net bir şekilde öğrenin.
  • Çözümleri el yazısıyla mı, yoksa bilgisayar ortamında mı yapmanız gerektiğini öğrenin.

Eğer sayfa 50’deki konu hakkında daha fazla detay vererek bir yardım talebiniz olursa, size özel sorular hazırlayabilir ve çözerim. Daha fazla detay verirseniz size en iyi cevabı sunabilirim. :blush:

@Ramazan_Sacik