Past continuous ile olumlu 10 cümle yaz

Past continuous ile olumlu 10 cümle yaz

Past Continuous ile Olumlu 10 Cümle

1. Onlar sinemada film izliyordu.

Bir etkinliğin, geçmişte belirli bir zamanda devam etmekte olduğunu ifade ederken past continuous kullanabilirsiniz. Örneğin, “Onlar sinemada film izliyordu” cümlesi, o an devam eden bir etkinliği vurgular.

2. Ben dünkü toplantıda sunum yapıyordum.

Bu cümle, iş toplantısında birinin aktif olarak bir sunum yaparken geçen bir zamanı belirtir. Sunumun o an yapıldığını açıklar.

3. Çocuklar parkta koşuyordu.

Çocukların parkta oyun oynarken zamanın geçtiğini belirten bu cümle, o an yapılan bir fiziksel aktiviteyi tarif eder.

4. Öğretmen, dersi anlatıyordu.

Sınıfta belirli bir zamanda öğretmenin dersi anlattığı bir durum anlatılır. Bu, öğreticinin aktif bir etkinlikte olduğunu gösterir.

5. Annem mutfakta yemek yapıyordu.

Bu cümle, annenin bir öğünü hazırlarken zamanın nasıl geçtiğini belirtir. O anda bir yemek pişirme işlemi yapılıyordu.

6. Ben kitap okurken yağmur yağıyordu.

Bu cümle, iki olayın eşzamanlı olarak devam ettiğini gösterir: kişinin kitap okuması ve yağmur yağması.

7. Babam araba tamir ediyordu.

Babamın belirli bir zamanda aktif bir şekilde araba tamiriyle uğraştığını vurgular. Bu, fiziksel bir iş etkinliğinin sürdüğünü belirtir.

8. Arkadaşım, bana bir hikaye anlatıyordu.

Arkadaşımın belirli bir zamanda hikaye anlattığı bir durumu tarifler. Bu tür cümleler, hikayenin o an devam ettiğini ifade eder.

9. Onlar, sahilde yürüyüş yapıyordu.

Sahilde yapılan bir etkinliği, yani yürüyüşü tarifler. Bu cümle, geçmişte süren bir etkinliği gösterir.

10. Biz, konseri izlerken çok eğleniyorduk.

Bu cümlede, konserin izlenmesinin ve bu sırada eğlenmenin aynı anda gerçekleştiği açıklanır. Eğlencenin, geçen zamanla nasıl ilişkilendiği belirtilir.

Yukarıdaki cümleler, belirli bir zaman diliminde devam eden veya kesintiye uğramış geçmiş olayları ifade etmek için kullanılan past continuous zamanının farklı kullanımlarını açıklar. Past continuous, geçmişte belirli bir süre devam eden eylemleri anlatmak için kullanılır ve genellikle bir olaya veya duruma dikkati çeker. Bu cümlelerde, her biri farklı bir bağlamda olan geçmişteki süreklilikleri ifade etmektedir.