Otuz yaşınızda olduğunuzu hayal ediniz.Bir gününüzü anlatacağınız hikâye edici bir metin yazınız.Metinizde iş (kılış),durum ve oluş anlamlı fiiller kullanınız.Fiillerin altını çizerek bu fiilleri anlam özelliklerine göre alttaki kutulara yazınız.Metninize uygun bir başlık koymayı unutmayınız.(Voleybolcu ve savcı olmak istiyorum.)
Hayalimdeki Bir Gün
Güneşin doğmasıyla birlikte uyandım. Yatağımdan kalkıp mutfağa yöneldim ve kahvaltı hazırlamaya başladım. Taze demlenmiş kahvemin kokusu evin her yerine yayıldı. Kahvaltımı yaptıktan sonra, her sabah yaptığım gibi egzersizlerime devam ettim.
Evden çıkmadan önce eşyalarımı topladım ve kısa bir yürüyüşe çıktım. Parkta yürürken hava çok temizdi ve bu beni rahatlattı. İşe gitme vakti geldiğinde hızlıca ofise ulaştım. İş arkadaşlarımla toplantı yaptık ve projelerimizi gözden geçirdik.
Öğle arasında bir kafede kahve içtim ve biraz kitap okudum. Öğleden sonra işlerimi tamamladım ve eve doğru yola çıktım. Akşam yemeği için bazı malzemeler satın aldım ve eve döndüm. Yemek hazırlarken müzik dinledim ve bu müziğin beni ne kadar mutlu ettiğini fark ettim.
Tüm günün yorgunluğunun ardından biraz televizyon izledim ve erkenden yatağa yattım. Uykuya dalarken sakin bir gecenin tadını çıkardım.
Fiillerin Anlam Özellikleri:
İş (Kılış) Fiilleri:
- uyandım
- yaptıktan
- topladım
- çıktım
- yaptık
- geçirdik
- içtim
- okudum
- satın aldım
- hazırlarken