Otuz yaşında olduğunuzu hayal ediniz.Bir gününüzü anlatacağınız hikaye edici bir metin yazınız.Metninizde iş(kılış),durum ve oluş anlamlı fiiller kullanınız.Kullandığınız fiillerin altını çizerek bu fiilleri anlam özelliklerine göre alttaki kutulara yazınız.Metninize bir başlık koymayı unutmayınız.(Voleybol antremanları ve savcı olarak hayatımı geçirmek ve en yakın arkadaşımla buluşma)
Yoğun Bir Gün
Bugün, sabah erken saatlerde çalan alarm sesine uyandım. Önceki gece kurduğum planları hatırlayıp hızlıca kahvaltı yaptım. Kahvaltıdan sonra çantamı topladım ve işe gitmek için hazırlandım. Mahkemede yoğun bir gün beni bekliyordu.
Savcı kimliğimle ofise adımımı attım ve vakaları incelemeye başladım. Birkaç tanıkla konuştuktan sonra, durumu değerlendirip raporlar hazırlamaya giriştim. İşlerin yoğunluğu arasında zaman hızla geçti ve öğle saatleri oldu. Öğle yemeği için yakınlardaki bir kafeye gitmeye karar verdim.
Yemekten sonra, önümüzdeki hafta yapılacak karşılaşma için voleybol antrenmanlarına katılmak üzere spor salonuna doğru yola çıktım. Antrenman boyunca takım arkadaşlarımla birlikte çalışarak yeteneklerimi geliştirmeye odaklandım. Voleybol, hem fiziksel hem de zihinsel olarak beni daha dinç tutuyordu.
Antrenmandan sonra daha rahat hissettim ve akşamüzeri en yakın arkadaşımın yanına gitmek için hazırlandım. Onunla uzun zamandır planladığımız kafede buluşup birlikte vakit geçirdik. Geçmişten ve gelecekten konuşup saatlerin nasıl geçtiğini anlamadık.
Gece evime döndüğümde, yoğun ama bir o kadar da tatmin edici bir günü geride bırakmanın mutluluğuyla yatmaya hazırlanırken, yorgunluk da kendini hissettiriyordu.
Fiil Kutuları:
İş (Kılış) Fiilleri:
- uyandım
- yaptım
- hatırlayıp
- topladım
- hazırlandım
- incelemeye başladım
- konuştuktan sonra
- değerlendirip
- hazırlamaya giriştim
- gitmeye karar verdim