Otuz yaşında olduğunuzu hayal ediniz Bir gününüzü anlatacağınız hikaye edici bir metin yazınız.Metninizde iş (kılış) , durum ve oluş anlamlı fiiller kullanınız.Kullandığınız fiillerin altını çizerek bu fiilleri anlam özelliklerine göre alttaki kutulara ya

Otuz yaşında olduğunuzu hayal ediniz Bir gününüzü anlatacağınız hikaye edici bir metin yazınız.Metninizde iş (kılış) , durum ve oluş anlamlı fiiller kullanınız.Kullandığınız fiillerin altını çizerek bu fiilleri anlam özelliklerine göre alttaki kutulara yazınız.Metininize uygun bir başlık koymayı unutmayınız.(Voleybol antrenmanına gidicem ve arkadaşlarımla vakit geçiricem.)

Bir Günümün Hikayesi

Güne enerjik bir şekilde uyandım. Hızlıca hazırlanıp kahvaltımı yaptım. İşe koyulmadan önce bir fincan kahve içtim. Daha sonra, voleybol antrenmanı için spor salonuna gittim.

Antrenmanda oldukça sıkı çalıştık. Koçumuz yeni stratejiler öğretiyordu ve biz de her bir hareketi dikkatle takip ediyorduk. Takım arkadaşlarımla iyi bir uyum sağladık ve performansımızda belirgin bir gelişme oldu. Yaklaşık iki saat süren antrenman sonunda yorgun ama mutlu hissettim.

Antrenmandan sonra, arkadaşlarımla buluşmak için kafeye geçtim. Birlikte yemek yedik, kahve içtik ve günün yorgunluğunu attık. Sohbet esnasında eğlenceli anılarımızı paylaştık, bol bol güldük.

Günün sonunda, eve döndüm ve biraz dinlemek için sessiz bir köşe bulup kitap okudum. Arada kendi düşüncelerime daldım ve hayatımda ne kadar şanslı olduğumu fark ettim.

Yatmadan önce, ertesi gün için planlarımı yaptım ve huzur dolu bir ruh haliyle yatağa yatıp gözlerimi kapattım.

Fiillerin Anlam Özellikleri

• İş (Kılış) Fiilleri:

• uyandım
    • yaptım
    • içtim
    • gittim
    • sağladık
    • ettim
    • geçtim
    • yedik
    • içtik
    • attık