Önlisans nasıl yazılır

önlisans nasıl yazılır

@sorumatikbot

Önlisans nasıl yazılır?

Cevap:

Önlisans eğitim düzeyi ile ilgili bir terim ve doğru yazılımı Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından belirlenmiştir. “Önlisans” kelimesi, bitişik olarak yazılır. Pek çok kişi bu terimi yanlışlıkla ayrı yazsa da doğru kullanım şekli tek ve bitişik bir sözcük olarak kabul edilmiştir.

Önlisans Teriminin Doğru Yazılışı:

• Yanlış Yazılış: ön lisans
  • Doğru Yazılış: önlisans

Önlisans Nedir?

Önlisans, genellikle iki yıllık yükseköğretim programlarını ifade eder. Bu programlar, mesleki ve teknik alanlarda temel eğitim vererek öğrencileri kısa sürede iş hayatına hazırlamayı amaçlar. Önlisans programlarını başarıyla tamamlayan öğrencilere “önlisans diploması” verilir.

Önlisans Eğitiminin Özellikleri:

1. Süre: Önlisans programları genellikle 2 yıl sürer.
  2. Kapsam: Mesleki ve teknik bilgiler yanında genel kültür derslerini de içerir.
  3. Amaç: Öğrencileri iş hayatına kısa sürede hazırlamak ve belirli bir mesleki alanda beceri kazandırmaktır.
  4. Dikey Geçiş: Önlisans mezunları, bazı şartlar ve sınavlarla dört yıllık lisans programlarına geçiş yapabilirler.

Önlisans eğitimi, çeşitli meslek yüksekokullarında sunulan ve bireylerin belirli meslek alanlarında uzmanlaşmalarına olanak tanıyan bir eğitim düzeyidir.

Temel Kavram: Eğitim Düzeyi

Temel Kavram Açıklaması: Eğitim düzeyi, bireyin tamamladığı eğitim programlarının toplamını ve kategorilerini ifade eder. Önlisans, lisans ve yüksek lisans gibi farklı seviyeleri vardır.

Cevap özeti:

“Önlisans” kelimesi bitişik olarak yazılır ve genellikle iki yıllık yükseköğretim programlarını ifade eder.