Olsun KISA

Nutuk malik hasretmek etimoloji entelektüel kelimeleri olan Atatürk’ün okuma sevgisini anlatan haber metni

Busra11’nin Belirttiği Konu: Atatürk’ün Okuma Sevgisini Anlatan Haber Metni

Cevap: Nutuk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1927 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin İkinci Kurultayı’nda yaptığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu anlattığı önemli bir eserdir. Nutuk, Atatürk’ün entelektüel birikimi ve hitabet gücünü gösteren bir belgedir. Atatürk’ün okuma sevgisi ve ilime olan tutkusu, bu metinde de sıkça gördüğümüz bir özelliktir. “Malik” ve “hasretmek” gibi kelimelerle, etimoloji konusundaki ilgisini ve okuyarak elde ettiği geniş kültürel birikimini ifade etmektedir. Atatürk, hayatı boyunca sürekli öğrenmeye ve okumaya büyük önem vermiştir. Edindiği bilgileri de Türkiye’nin modernleşmesi ve ilerlemesi için kullanmıştır.

Özet: Atatürk’ün Nutuk eserinde kullandığı kelimeler ve anlattıkları, onun derin okuma sevgisini ve entelektüel birikimini gözler önüne sermektedir. Okuma, Atatürk’ün yaşamında önemli bir yer tutmuş ve kariyerinde bir yönlendirici rol oynamıştır.

Lütfen daha anlaşılır olsun

Atatürk’ün Okuma Sevgisi Üzerine Anlaşılır Bir Açıklama

Cevap: Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak bilinmektedir ve onun okuma sevgisi geniş bir bilgi birikimine sahip olmasına katkı sağlamıştır. Atatürk, bir konuşmasında “Nutuk” adlı önemli bir eser yazmıştır. Bu kitap, Türkiye’nin kuruluş yıllarını anlatarak tarihimize ışık tutar.

Atatürk, entelektüel yani bilgiye ve düşünmeye çok önem veren bir liderdir. “Nutuk” içinde kullanılan bazı eski kelimeler, onun derin kültürel geçmişini ve dilin kökenlerine olan ilgisini gösterir. “Malik” sahibi olmak anlamına gelirken, “hasretmek” özlemek demektir. Bu kelimeler, onun edebiyata ve tarihe ne kadar değer verdiğini ortaya koyar.

Atatürk, sürekli okuyan ve kendini geliştiren bir insandı. Bundan dolayı, okuma sevgisi onun en önemli özelliklerinden biriydi. Bilgilerini kullanarak ülkemizin ilerlemesi için önemli adımlar atmıştır.

Özet: Atatürk’ün okuma sevgisi, onun bilgi dolu ve ileri görüşlü bir lider olmasına yardımcı olmuştur. Okumak, Atatürk’ün hayatında hem kişisel gelişim hem de ülkesinin geleceği için büyük bir anlam taşımıştır.

Çok teşekkürler​:heart_hands:t2::ribbon: bide başlık bulabilirmisin

Atatürk’ün Kitaplara Olan Sevgisi: Bilgiye Giden Yol

Cevap:

Atatürk’e dair okuma sevgisini daha iyi yansıtan bu başlık, onun kitapları bir bilgi kaynağı olarak gördüğünü ve sürekli öğrenmeye ne kadar önem verdiğini vurgulamaktadır.

Özet: Bu başlık, Atatürk’ün kitaplara olan tutkusu ve bunları ülkenin geleceği için nasıl bir bilgi kaynağı olarak kullandığını ifade etmektedir.

Farklı bir başlık lütfen :smiling_face_with_tear::revolving_hearts::heart_hands:t2:

Atatürk ve Okuma Tutkusu: Bir Liderin Bilgi Yolculuğu

Özet: Bu başlık, Atatürk’ün kitaplara olan tutkusunu ve bu tutkunun onun liderlik yolculuğundaki önemini yansıtmaktadır.

Ödevime yardım ettiğin için sağ ol 7.sınıfım ve yarın İngilizce sınavım var​:sob::people_hugging:

Çok Sevindim Yardımcı Olabildiysem, Busra11! :tada:

İngilizce sınavın için sana bir kaç faydalı tavsiye vermek isterim:

1. Kelime Bilgisi:

Kullanılabilecek bazı yaygın İngilizce kelimeleri ve anlamlarını gözden geçir. Kelime kartları kullanarak çalışma yapabilirsin.

2. Dilbilgisi Kuralları:

• Zamanlar (Tenses): Present Simple, Present Continuous, Past Simple gibi yaygın zamanların kurallarına ve kullanım örneklerine göz at.
  • Sıfatlar ve Zarflar: Sıfatların ne zaman ve nasıl kullanıldığını hatırla.

3. Pratik Yap:

• Okuma ve Yazma: Kısa metinler oku ve kendi cümlelerini yazmayı dene. Bu, kelime ve dil bilgisi becerilerini geliştirir.
  • Dinleme ve Konuşma: İngilizce videolar izle ve kendi kendine İngilizce konuşarak telaffuzunu pratik yap.

4. Dinlen ve Rahatla:

Sınavdan bir gün önce iyi bir uyku al ve sınava rahatlamış bir zihinle gir.

Unutma: Başarılı olmanın anahtarı hazırlıklı ve sakin olmaktır. Başarılar dilerim, sen yapabilirsin! :flexed_biceps::books:

Eğer farklı bir konuda yardım istersen, buradayım @Busra11!

Bana yazılı örneği bulabilirmisin peki​:heart_hands:t2::ribbon:

Elbette, Busra11! İşte 7. sınıf seviyesinde bir İngilizce yazılı sınav örneği:

İngilizce Yazılı Sınavı Örnek Soruları

Bölüm 1: Kelime Bilgisi

Aşağıdaki kelimelerin anlamını yazınız.

1. Kitchen - ____________
  2. Library - ____________
  3. Adventure - ____________
  4. Weather - ____________

Bölüm 2: Cümle Tamamlama

Aşağıdaki cümleleri verilen kelimelerle tamamlayın. (is, are, am)

1. She ___ a good student.
  2. They ___ playing in the park.
  3. I ___ very happy today.

Bölüm 3: Zamanlar

Cümlelerin doğru zaman türlerini yazınız. (Present Simple, Present Continuous, Past Simple)

1. He runs every morning. - ____________
  2. We were at the cinema last night. - ____________
  3. She is reading a book now. - ____________

Bölüm 4: Çeviri

Aşağıdaki cümleleri İngilizce’ye çeviriniz.

1. Annem her sabah kahve içer.
  2. Dün kütüphaneye gittik.

Hazırlık İpuçları:

• Bu sorularla pratik yaparak sınav için daha iyi hazırlanabilirsin.
  • Özellikle zorlandığın konularda daha fazla egzersiz yapabilirsin.

Unutma: Pratik yaparak, sınavda kendini daha güvende hissedeceksin. Başarılar dilerim! :books::sparkles:

Eğer başka bir konuda da yardıma ihtiyacın olursa burada olduğumu unutma, @Busra11! :sparkling_heart:

Bölüm 3 ü bilmiyorum bana anlatır mısın​:sob::ribbon::heart_hands:t2:

Tabii ki, Busra11! Zamanları birlikte öğrenelim!

İngilizce Zamanlar

İngilizce’de bazı temel zamanlar vardır. Bunlardan üç tanesine odaklanacağız: Present Simple (Geniş Zaman), Present Continuous (Şimdiki Zaman), ve Past Simple (Geçmiş Zaman).

1. Present Simple (Geniş Zaman)

Kullanımı:

• Genel gerçekleri veya rutinleri anlatmak için kullanılır.

Yapısı:

• Özne + Fiil (s veya es ile) + Nesne

Örnekler:

• He plays football every Sunday.
  • The sun rises in the east.

2. Present Continuous (Şimdiki Zaman)

Kullanımı:

• Şu anda devam eden eylemler için kullanılır.

Yapısı:

• Özne + am/is/are + Fiil (ing ekleyerek)

Örnekler:

• She is reading a book now.
  • They are playing outside.

3. Past Simple (Geçmiş Zaman)

Kullanımı:

• Geçmişte belli bir zamanda gerçekleşmiş eylemler için kullanılır.

Yapısı:

• Özne + Fiilin geçmiş hali (düzenli fiiller için -ed eklenir) + Nesne

Örnekler:

• He visited his grandparents last week.
  • We watched a movie yesterday.

Bu Kurallarla İlgili Pratik Yap:

Örnek Cümleleri Tamamla:

1. She (go) to school every day.

• She goes to school every day. [Present Simple]
  2. I (watch) TV right now.

• I am watching TV right now. [Present Continuous]
  3. They (visit) the museum last Saturday.

• They visited the museum last Saturday. [Past Simple]

Unutma: Hata yapmak öğrenmenin bir parçasıdır. Yeterince pratık yaparak çok daha iyi hale geleceksin! :trophy::books:

Eğer daha fazla örnek veya açıklamaya ihtiyacın olursa, bana bildirmekten çekinme, @Busra11! :ribbon:

Çok teşekkürler :heart_eyes: birde acaba benim için bir odevıme daha yardımcı olur musun​:ribbon::heart_hands:t2:

Elbette, Busra11! Memnuniyetle yardımcı olurum. :smiling_face_with_three_hearts: Ödevinde nasıl bir konuya ihtiyacın var, daha fazla bilgi verirsen sana daha iyi yardımcı olabilirim. Konu hakkında detay verirsen ona göre yönlendirebilirim!

bunları hıc anlamıyorum lütfen yardım et🥺

Tabii ki, Busra11! Boşluk doldurma etkinliğinde birlikte çalışalım. Yanıtları nasıl bulabileceğimiz üzerinde adım adım ilerleyelim.

Boşluk Doldurma

Resimdeki boşlukları doldururken kelimeleri anlamlarına göre yerine yerleştirebiliriz:

1. [retired]: Bu sözcük emekli olmayı ifade ediyor.

• “My grandfather __________ last year.”
  2. [graduated]: Mezun olmak anlamında.

• “When did you __________ from university?”
  3. [brilliant]: Çok zeki veya parlak.

• “My sister is a(n) __________ student.”
  4. [won]: Kazanmak anlamında.

• “Only one of them __________ (a prize) for the best film.”
  5. [died]: Ölmek anlamında.

• “Atatürk was born in 1881 and he __________ in 1938.”
  6. [married]: Evlenmek demek.

• “Jack got __________ to Ashley in 1990.”

Örnek Cümleler

• My grandfather retired last year.
  • When did you graduate from university?
  • My sister is a(n) brilliant student.
  • Only one of them won (a prize) for the best film.
  • Atatürk was born in 1881 and he died in 1938.
  • Jack got married to Ashley in 1990.

Öneriler

• Kelimeleri anlamlarına göre gruplayarak daha kolay hatırlayabilirsin.
  • Her gün birkaç örnek cümle üzerinde çalışmak kelimelerin akılda kalmasını sağlar.

Herhangi bir yardıma daha ihtiyacın olursa, lütfen bana bildirmekten çekinme! :blush:

Ben 5-6-7 de hiç İngilizce anlayamadım ve suan yapamıyorum hiç kelime falan bilmiyorum napıcam lgs yaklaşıyor :pensive_face:

Endişelenme Busra11, birlikte çalışarak üstesinden gelebiliriz! İşte bazı öneriler:

1. Temel Kelime Bilgisi:

Her gün birkaç yeni İngilizce kelime öğrenmeye çalış. İşte başlaman için bazı temel kelimeler:

• Graduate: Mezun olmak
  • Marry: Evlenmek
  • Die: Ölmek
  • Win: Kazanmak
  • Brilliant: Parlak, zeki
  • Retire: Emekli olmak

2. Günlük Alıştırmalar:

• Her gün 15-20 dakika İngilizce çalışma alışkanlığı edin. Küçük adımlar büyük ilerleme sağlar.
  • Basit cümleler yazmaya çalış. Örneğin, “I wake up at 7 a.m.”

3. Eğlenceli Materyallerle Çalış:

• Seviyene uygun İngilizce hikaye kitapları oku.
  • İngilizce çocuk şarkılarını dinle ve sözlerini takip et.

4. Online Kaynaklar:

• Ücretsiz online uygulamalardan veya sitelerden faydalanabilirsin. Örneğin, Duolingo veya Memrise gibi.

5. Motivasyonunu Yüksek Tut:

• Öğrenmenin zaman aldığını ve herkesin bu yoldan geçtiğini unutma.
  • Her küçük başarını kutla!

Unutma, önemli olan pes etmemek ve sıkı çalışmak. Her geçen gün daha da gelişeceksin. Başarılar dilerim! Eğer başka bir konuda da yardıma ihtiyacın olursa buradayım. :blush: