İnsan ve hayvan figürlerinde hareket ve ritm hangi grafiksel gelişim basamağının özelliğidir?
Cevap:
Bu soruda, insan ve hayvan figürlerinde hareket ve ritmin hangi grafiksel gelişim basamağına ait olduğu sorgulanmaktadır. Grafiksel gelişim basamakları genellikle çocukların çizim ve sanat gelişimi aşamaları olarak bilinir ve bu aşamalar çeşitli evrelerde gözlemlenir.
Belirtilen grafiksel gelişim basamaklarını inceleyelim:
- Gerçekçi anlatım (A): Bu aşama, çocukların çevrelerini daha doğru ve gerçekçi bir şekilde resmetmeye başladıkları dönemdir.
- Lise çağı (B): Bu terim, yaş aralığını ifade eder ancak belirli bir grafiksel gelişim basamağı değildir.
- Ortaokul çağı (C): Bu terim de yaş aralığını ifade eder ancak belirli bir grafiksel gelişim basamağı değildir.
- Nesnel gerçekçi anlatım (D): Bu aşama, çizimlerin detaylı ve nesneye dayalı biçimde yapıldığı, hareket ve ritmin önem kazandığı bir dönemdir.
- Şematik anlatım (E): Bu aşama, çocukların daha basit ve sembolik çizimler yaptığı erken dönem gelişim aşamasını ifade eder.
Sonuç olarak: İnsan ve hayvan figürlerinde hareket ve ritm, hareket ve detayların önem kazandığı “Nesnel gerçekçi anlatım” aşamasının bir özelliğidir.
Doğru cevap: D)