Öğretmenlik alan bilgisi cevap

Öğrenciler tarafından öğretmenin rehberliğinde konuyla ilgili örneklerin açıklanmasını, karşılaştırılmasını ve örnek olmayan durumların ayırt edilmesini, özelliklerin, ilişkilerin ve ilkelerin vurgulanmasını ve benzer etkinliklerle yeni örneklerin geliştirilmesini içeren öğretim yaklaşımına ne denir?

Cevap: Bu tanım, öğrencilerin öğretmen rehberliğinde öğretme sürecine aktif olarak dahil olduğu ve kendi keşiflerini yaparak öğrendiği bir öğretim yaklaşımını ifade eder. Bu tip öğretim yaklaşımı, öğrencinin aktif katılımını ve kendi bilgilerini yapılandırmasını teşvik eder. Bu bağlamda doğru cevap c) Buluş yoluyla öğretim olur.

Buluş Yoluyla Öğretim

Buluş yoluyla öğretim, öğrencilerin problem çözme, hipotez kurma ve test etme gibi süreçlerle bilgiye ulaşmalarını sağlayan bir öğretim yaklaşımıdır. Bu yöntemde öğrenciler, öğretmenin rehberliğinde aşağıdaki adımları takip eder:

1. Keşif ve Soruların Ortaya Konulması:

• Öğrenciler, öğretmenin rehberliğinde konuyla ilgili sorunları ve soruları keşfederler.
  2. Gözlem ve Deney:

• Öğrenciler, belirli durumları gözlemler ve deneyler yaparak veri toplarlar.
  3. Verilerin Analizi ve Sonuç Çıkarımı:

• Toplanan verileri analiz ederek bulgulara ulaşır ve sonuç çıkarırlar.
  4. Öğrenmenin Yaygınlaştırılması ve Uygulanması:

• Öğrendikleri bilgileri farklı durumlara uygularlar ve benzer olayları inceleyerek yeni örnekler geliştirirler.

Final Cevap: c) Buluş yoluyla öğretim

Bu yöntem, öğrencilerin daha derinlemesine anlama ve bilgi yapılandırma becerilerini geliştirirken, aynı zamanda eleştirel düşünme ve problem çözme yeteneklerini de artırır.