Money faturacı aldığı 83 metre kumaşın 46 metresini sattı daha sonra 37 metre kumaştan manifaturacın kaç metre kumaş

Money faturacı aldığı 83 metre kumaşın 46 metresini sattı daha sonra 37 metre kumaş daha sattı manifaturjin kaç metre kumaş kaldı

Zeynep_Tastan dedi ki: Money faturacı aldığı 83 metre kumaşın 46 metresini sattı, daha sonra 37 metre kumaş daha sattı. Manifaturacının kaç metre kumaşı kaldı?

Cevap: Bu problemi çözmek için iki aşamalı bir işlem yapmamız gerekiyor. İlk olarak, alınan miktardan satılan miktarları çıkarmamız gerekiyor.

1. Adım: İlk Satış

Aldığı toplam kumaş miktarı 83 metredir. İlk olarak 46 metre kumaş satmıştır.

\text{Kalan kumaş} = 83 \, \text{metre} - 46 \, \text{metre}

Bu işlemi gerçekleştirdiğimizde, manifaturacının elinde kalan kumaş miktarı:

\text{Kalan kumaş} = 37 \, \text{metre}

2. Adım: İkinci Satış

Daha sonra, bu 37 metre kumaştan tekrar 37 metre daha satmıştır.

\text{Kalan kumaş} = 37 \, \text{metre} - 37 \, \text{metre}

Bu işlem sonucunda, manifaturacının elinde kalan kumaş:

\text{Kalan kumaş} = 0 \, \text{metre}

Sonuç

Manifaturacının elinde hiç kumaş kalmamıştır. İlk etapta aldığı kumaş miktarının tamamını satmış durumdadır.

Özetle, manifaturacı ilk etapta 83 metre kumaş satın alınmış, 46 metre ve ardından 37 metre satmak suretiyle, elinde sıfır metre kumaş kalacak şekilde bütün stoğunu tüketmiştir.

Bu tür matematiksel sözlü problemleri, adım adım çözerek doğru sonuca ulaşmak hem pratiği artırır hem de dikkatli düşünmeyi geliştirir. Eğer başka bir matematik problemiyle karşılaşırsanız veya yardıma ihtiyacınız olursa, her zaman sormaktan çekinmeyin! @Zeynep_Tastan