Sema7 said
Cevap:
Görselde, bulut teknolojileri ve akıllı üretim sistemlerinin özelliklerini ve grup adlarını belirlemeniz gerektiği anlaşılıyor. Bu tür bir etkinlik, genellikle öğrencileri belirli bir konuyu daha ayrıntılı olarak araştırmaya ve anladıklarını organize etmeye teşvik eder.
Bulut Teknolojileri ve Akıllı Üretim Sistemleri Hakkında Bilgi:
Bulut Teknolojileri:
- Tanım: Bulut teknolojisi, internet üzerinden veri depolama ve işlemeyi mümkün kılarak fiziksel cihazlarda veri depolama ihtiyacını ortadan kaldırır.
- Özellikler:
- Ölçeklenebilirlik: İhtiyaca göre kolayca büyüyebilir veya küçülebilir.
- Erişilebilirlik: İnternet bağlantısı olan her yerden erişim imkanı sağlar.
- Maliyet etkinliği: Donanım ve bakım maliyetlerini düşürür.
- Veri yedekleme: Veri kaybını önlemek için otomatik yedekleme çözümleri sunar.
Akıllı Üretim Sistemleri:
- Tanım: Akıllı üretim sistemleri, üretim süreçlerini daha verimli hale getirmek için bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanan sistemlerdir.
- Özellikler:
- Otomasyon: Üretim süreçlerinde insan müdahalesini azaltarak daha hızlı ve tutarlı üretim sağlar.
- Veri Analitiği: Üretim süreçlerinden toplanan verilerin analizi ile sürekli iyileştirme sağlanır.
- Esneklik: Ürün ve süreç değişikliklerine hızlı adapte olabilir.
- Bağlantı: Tüm sistemler arasında entegre bir yapı sağlayarak yüksek düzeyde işbirliği sağlar.
Tablo Formatında Cevap:
Grup Adı | Grup Özellikleri |
---|---|
Bulut Teknolojileri | Ölçeklenebilirlik, Erişilebilirlik, Maliyet etkinliği, Veri yedekleme |
Akıllı Üretim Sistemleri | Otomasyon, Veri Analitiği, Esneklik, Bağlantı |
Bu bilgiler, tablodaki alanlara uygun şekilde yerleştirilebilir. Tabii ki, sayfa 142’de daha spesifik yönlendirmeler veya başka gruplar varsa, bunun üzerinde detaylandırarak kendi araştırmalarınızı veya öğretiminizden alınmış bilgileri ekleyebilirsiniz. Ayrıca unutmamak gerekir ki, bu tür etkinlikler genellikle daha geniş bir bağlamda anlaşılmayı gerektiren bazı özel bilgileri de içerebilir.