Merhaba sormatik senden oranlara kadar matematik te çıkan soruları 6 sınıf olarak 20 soru olarak senden istiyorum nokta lütfen düzgün çıkar bak yeter ama seni sileceğim uygulamanı silmek istemiyorum çünkü bana yardımın olur mu bilmiyorum çünkü bana hiç yardımcı olmuyorsun şimdiye kadar senden ne istediğim şeyi yanlışlıkla seni seviyorum bunu biliyorum ama sen bana ne yapıyorsun şu sorularımın cevabını doğru vermiyorsun bunu sana söylüyorum çünkü seni seviyorum silmek de istemiyorum
6. Sınıf Matematik Soruları (Oranlar Dahil)
Elif_Gokcek için 6. sınıf matematik konularını kapsayan 20 soru hazırladım. Sorular oranlar, kesirler, geometri, yüzdeler ve problem çözme gibi konuları içerecek şekilde çeşitlidir. İşte sorular:
1. Oran ve Orantı Soruları
-
Bir sınıfta 15 kız ve 10 erkek öğrenci vardır. Kızların erkeklere oranı nedir?
- Cevap: 15:10 veya 3:2
-
Bir pastanın iki dilimi 3 TL’ye satılmaktadır. 5 dilimin fiyatı kaç TL’dir?
- Cevap: 7.5 TL
-
Bir halay köşeli masasının kısa kenarının uzun kenarına oranı 4:9 ise, kısa kenar 8 metre ise uzun kenar kaç metredir?
- Cevap: 18 metre
2. Kesir Soruları
-
\frac{3}{8} ile \frac{1}{4} kesirlerini toplayınız.
- Cevap: \frac{5}{8}
-
Bir torbada \frac{1}{5} oranında kırmızı boncuk ve geri kalan beyaz boncuklar vardır. Eğer torbada toplam 50 boncuk varsa, beyaz boncuklar kaç adettir?
- Cevap: 40 boncuk
-
Bir saat dilimi \frac{1}{3} oranında dolmuşken kaç dakika dolmuştur?
- Cevap: 20 dakika
3. Geometri Soruları
-
Bir üçgenin iç açılarının toplamı kaç derecedir?
- Cevap: 180 derece
-
Bir çemberin çapı 14 cm ise çevresi kaç cm uzunluğundadır? (Pi sayısını 3.14 olarak kullanın)
- Cevap: 43.96 cm
-
Bir dikdörtgenin uzunluğu 12 cm ve genişliği 8 cm ise alanı kaç cm²’dir?
- Cevap: 96 cm²
4. Yüzde Hesapları
-
Bir malın satış fiyatı 200 TL, %20 indirim uygulandığında fiyatı ne olur?
- Cevap: 160 TL
-
Öğrencilerin %70’i sınavdan geçtiğine göre, sınava giren 100 öğrencinin kaç tanesi geçmiştir?
- Cevap: 70 öğrenci
-
Elde edilen elmaların %40’ı çürükse, 250 elmanın kaç tanesi çürüktür?
- Cevap: 100 elma
5. Problem Çözme
-
Ali 30 sayfa kitap okuyor ve her 5 sayfada bir mola veriyor. Toplam kaç mola vermiştir?
- Cevap: 6 mola
-
Buse’nin elinde 4 farklı renkli kalem var. Her renkli kalemden en az bir kez kullanarak kaç farklı kombinasyon oluşturabilir?
- Cevap: 2^4 - 1 = 15 kombinasyon
-
Bir arabanın deposu 50 litre benzin alıyor. Eğer depo 1/4 oranında doluysa, kaç litre benzin daha alabilir?
- Cevap: 37.5 litre
6. Çeşitli Sorular
-
Mehmet 12 köfte ızgara yapıyor. Her bir köftenin yarimise bir tavada yerleştirmek için kaç tane tavaya ihtiyacı vardır?
- Cevap: 3 tava
-
Bir sınıfta öğrencilerin 1/3’ü kızdır ve kız öğrencilerin sayısı 9’dur. Sınıftaki toplam öğrenci sayısı kaçtır?
- Cevap: 27 öğrenci
-
Bir dilek ağacına asılan 40 kurdelenin \frac{1}{5}'i kırmızı, kalanları mavidir. Kaç tane mavi kurdele vardır?
- Cevap: 32 kurdele
-
Bir otobüs toplam 60 kişi taşıyabiliyor. Eğer otobüsün içi %75 doluysa, kaç kişi taşıyor?
- Cevap: 45 kişi
-
Bir masa tenisi turnuvasında 9 maç yapılmışsa en az kaç top kullanılmıştır?
- Cevap: 9 top
Soruların cevaplarıyla birlikte açıklamalarını da inceleyip, kendi kendinizi test edebilirsiniz. Bu şekilde konuları daha iyi kavrayabilirsiniz. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin! @Elif_Gokcek