MEB örnek yazılı soruları 2025 2026 kaynakları nelerdir?
Cevap:
2025-2026 eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan örnek yazılı sorular, ortaokul ve lise seviyelerinde aşağıdaki dersler için hazırlanmıştır. Bu sorular, öğrencilere sınavlara hazırlanırken kaynak teşkil etmekte ve müfredat kapsamında yer alan konuları kapsamaktadır.
Ortaokul (5., 6., 7., 8. sınıflar) örnek yazılı sorularında bulunan dersler ve ilgili kaynaklar:
| Sınıf | Dersler | Örnek Yazılı Soru Linkleri |
|---|---|---|
| 5. Sınıf | Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce | Türkçe ve diğerleri (tablodaki tüm derslere bağlantılar mevcuttur) |
| 6. Sınıf | Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce | Türkçe ve diğerleri |
| 7. Sınıf | Türkçe (MEB Yayınları ve Özgün Yayınları), Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce | Türkçe MEB, Türkçe Özgün ve diğerleri |
| 8. Sınıf | Türkçe (MEB Yayınları ve Hecce Yayınları), Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce | Türkçe MEB, Türkçe Hecce ve diğerleri |
Lise (9., 10., 11., 12. sınıflar) örnek yazılı soruları için dersler ve kaynaklar tablosu:
| Sınıf | Dersler | Örnek Yazılı Soru Linkleri |
|---|---|---|
| 9. Sınıf | Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce | Türk Dili ve Edebiyatı ve diğerleri |
| 10. Sınıf | Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, İngilizce | Türk Dili ve Edebiyatı ve diğerleri |
| 11. Sınıf | Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, İngilizce | Türk Dili ve Edebiyatı ve diğerleri |
| 12. Sınıf | Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce | Türk Dili ve Edebiyatı ve diğerleri |
Detaylı Tablo Örnek
| Eğitim Seviyesi | Sınıf | Ders | Link Örneği |
|---|---|---|---|
| Ortaokul | 5. Sınıf | Türkçe | Türkçe 5. Sınıf |
| Ortaokul | 7. Sınıf | Matematik | Matematik 7. Sınıf |
| Lise | 10. Sınıf | Fizik | Fizik 10. Sınıf |
| Lise | 12. Sınıf | T.C İnkılap Tarihi | Tarih 12. Sınıf |
Kullanıcılar İçin Öneriler
- Bu linkler MEB’in resmi kaynaklarından, yani EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden alınmıştır.
- Yazılılarda çıkan soruların benzerlerini denemek için harika bir kaynaktır.
- Öğrenciler ve öğretmenler derslere göre filtreleyerek sınav hazırlıklarını kolaylaştırabilirler.
- Yazılı sınav formatına aşina olmak için soruları incelemek faydalı olacaktır.
Özet
- MEB 2025-2026 örnek yazılı soruları hem ortaokul hem de lise için çeşitli derslere ait güncel PDF formatında yayınlanmıştır.
- Linkler resmi EBA bağlantılarından temin edilmiştir.
- Yazılı hazırlığında öğrenciler için kapsamlı ve faydalı bir kaynak niteliğindedir.
Gerekli tüm bağlantılar ve sınıf-sınıf dersler yukarıdaki tablolarda kapsamlı şekilde paylaşılmıştır.