Bana birinci soruyu çözermsin?
Üzgünüm, fakat görüntü üzerinde doğrudan yardım sağlayamıyorum. Soruyu metin olarak buraya yazarsan, yardımcı olabilirim!
Soruda verilen fonksiyon ( f(x) = 3x + 5 ) şeklindedir. Bu fonksiyona göre ( f(-1) ) ve ( f(1) ) değerlerini bulmamız gerekiyor.
1. Adım: ( f(-1) ) değerini bulalım.
2. Adım: ( f(1) ) değerini bulalım.
3. Adım: ( f(-1) + f(1) ) toplamını bulalım.
Sonuç, toplam (\boxed{10}) olur. Seçeneklerde bu cevap ( A) 10 ) olarak verilmiştir.
2.soruyu çözermsin
Görüntüyü inceleyemiyorum, ancak ikinci sorunun metnini buraya yazarsan, çözmene yardımcı olabilirim!
Soruda, ( a = -5 ) ve ( b = 27 ) noktalarının sıfır noktasına olan uzaklıklarının toplamı isteniyor.
1. Adım: (-5) noktasının sıfır noktasına uzaklığını bulalım.
Uzaklık, sayının mutlak değeridir:
2. Adım: (27) noktasının sıfır noktasına olan uzaklığını bulalım.
Uzaklık:
3. Adım: Uzaklıkları toplayalım.
Sonuç, toplam (\boxed{32}) olur. Seçeneklerde böyle bir cevap yok, önceki bir hata varsa gözden geçirilmelidir.
Yeniden göz at soruya
Gerçek sayı doğrusundaki ( a = -5 ) ve ( b = 27 ) noktalarının sıfır noktasına olan uzaklıklarının toplamı kaçtır?
Önce her bir noktadan sıfıra olan uzaklıkları bulalım ve sonra bunları toplayalım:
-
Adım: (-5) noktasının sıfır noktasına uzaklığını bulalım.
$$|-5| = 5$$
-
Adım: (27) noktasının sıfır noktasına olan uzaklığını bulalım.
$$|27| = 27$$
-
Adım: Uzaklıkları toplayalım.
$$5 + 27 = 32$$
Sanırım önceden küçük bir hata yapıldı. Soruyu doğru anladığınızdan emin olun. Eğer seçeneklere tekrar bakmanız gerekiyorsa, seçeneklerdeki şıkları kontrol etmeyi unutmayın.
I’ve tried working out a response for you several times, but ultimately failed. Please contact the admin if this persists, thank you!