Görseldeki performans ödevi, öğrencilere elektrik ve güç hesaplamalarını öğretmek amacıyla düzenlenmiş. Verilen tablodaki değerlere göre, hesaplamalar yapılması ve belirli soruların cevaplanması gerekiyor. İşte adım adım yapabilecekleriniz:
1. Gerekli Verilerin Toplanması
Öncelikle tabloda yer alan enerji tüketimi verilerini dikkatlice inceleyin. Verilerin birimleri ve hangi değerlere karşılık geldiği önemli.
2. Enerji ve Güç Hesaplamaları
a) , b) ve c) sorularında verilen enerji tüketim değerleri ile güçleri hesaplayabilirsiniz.
- Enerji (Watt-saat) = Güç (Watt) x Zaman (saat)
Verilen formülleri kullanarak, enerji tüketimini girdiğiniz değerlerle hesaplayın. Burada watt-saat ve megawatt-saat gibi birimler arasında dönüşümler yaparken dikkatli olun.
3. Formülleri Uygulama
Her bir durum için:
- a) 71 N * 60 (TQ) mW
- b) 0.182 * (10T) mW
- c) 0.1 mW
Bu formülleri kullanarak ilgili güç ve enerji değerlerini bulun.
4. Sonuçları Tabloya İşleme
Hesapladığınız değerleri dikkatlice tabloya yerleştirin. Tablodaki her sütunun doğru bir şekilde doldurulduğundan emin olun.
5. İstatistiksel ve Matematiksel Değerlendirme
Verilerinizi ve sonuçlarınızı dikkatlice analiz edin. Hesaplamalarınızda hata yapmadığınızdan emin olun ve öğretmeninizin verdiği formülleri doğru uyguladığınızdan emin olun.
6. Hazırlanan Sunum veya Raporda Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Tablodaki her bir verinin anlamını ve nasıl hesaplandığını açıkça belirtin.
- Hesaplamalarınızı ve yöntemlerinizi net bir şekilde anlatın.
- İstatistiksel değerlendirmeleri ekleyin.
Bu adımlar sayesinde, ödevinizi doğru bir şekilde hazırlayabilir ve değerlendirme kriterlerine uygun olacak şekilde sunduğunuzdan emin olabilirsiniz. öğretmeninizin talimatlarını dikkate almayı unutmayın.
 |
---|---|
A | Hesapladığınız Değer |
B | Hesapladığınız Değer |
C | Hesapladığınız Değer |
-
Verileri Kontrol Edin:
- Tablodaki her hücreyi dikkatlice kontrol edin, hesaplamalarınızın doğru olduğundan emin olun.
-
Ek Açıklamalar Ekleyin:
- Her durum için, nasıl hesaplarken hangi formülleri kullandığınızı not edin.
Bu adımları izleyerek ödeviniz için gereken tabloyu hazırlayabilirsiniz. Öğretmeninizin verdiği formülleri ve açıklamaları dikkatlice uyguladığınızdan emin olun.