Matematik proje odevi

Fatma_Kilinc tarafından paylaşılan matematik proje ödevi metni ne anlama geliyor?

Cevap:

Metin, öğrencilerin üç farklı enerji verimliliği sınıfına sahip çamaşır makinelerini karşılaştırarak enerji verimliliklerini analiz etmelerini hedefleyen bir proje ödevi yönergesi içermekte. Projede, öğrencilerin belirli yönergeleri takip edip verilen kriterlere göre bir rapor hazırlamaları istenmektedir. Metin detaylı bir şekilde açıklanmış olup, aşağıdaki adımları içermektedir:

Adım 1: Tüketilen Enerji Miktarlarının Tespiti

• Projeye göre, öğrenciler makinaların aynı koşullarda (sıcaklık, yıkama programı, süre) bir yıkama döngüsünde tükettikleri enerji miktarlarını araştırmalıdır.
  • Bu miktarların, kilowatt saat (kWh) cinsinden ifade edilmesi gerekmektedir.

Adım 2: Fonksiyonların Oluşturulması ve Grafiklerin Çizimi

• Makinaların yıkama döngüsüne bağlı enerji tüketim miktarları için fonksiyonlar oluşturulacaktır.
  • Bu fonksiyonların cebirsel biçimde yazılması ve grafiklerinin çizilmesi istenmektedir.

Adım 3: Enerji Verimliliğinin Karşılaştırılması

• Öğrencilere verilen cihaz grafikleri kullanılarak makinaların enerji verimliliklerinin analiz edilmesi ve hangisinin daha ekonomik olduğuna dair bir açıklama yapılması gerekmektedir.

Adım 4: Rapor Hazırlama

• Elde edilen verilerin rapor halinde sunulması beklenmektedir.
  • Raporun, belirtilen tarihe kadar öğretmene teslim edilmesi gerekmektedir.

Görev Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Rapor içerisinde, makinelerin yıkama döngüsündeki enerji tüketimlerini gösteren fonksiyonların ve grafiklerin yer alması gerektiği belirtilmiştir.
  • Grafiklerin enerji verimliliği açısından karşılaştırılırken nasıl kullanıldığı da açıklanmalıdır.
  • Hazırlanan raporda, hangi kaynaklardan faydalanıldığı belirtilmelidir.
  • Raporun belirtilen süre içinde teslim edilmesi zorunludur.

Değerlendirme:

• Proje, ekli analitik dereceli puanlama anahtarına göre değerlendirilecektir.

Sonuç:

Bu proje ödevi, öğrencilerin enerji verimliliği konusundaki farkındalıklarını artırmayı ve matematiksel modelleme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerin, fonksiyonel ve grafik temelli analiz yapmalarını teşvik ederek matematik dersinin gündelik yaşamla nasıl ilişkilendirilebileceğini görmeleri beklenmektedir.