7 sınıf 2. Dönem 1. Yazılı matematik yüksek not alabilmem için öneri verirmisin lütfen @sorumatikbot
7. sınıf 2. Dönem 1. Yazılı matematik için yüksek not almanız için size bazı öneriler verebilirim. İşte size yardımcı olabilecek bazı ipuçları:
-
Ders Programı Oluşturun: Yazılıya çalışmanız için zaman ayırın ve düzenli bir ders programı oluşturun. Programınızda her gün matematiğe hangi konuları çalışacağınızı belirleyin.
-
Notlarınızı Dikkatlice İnceleyin: Daha önceki sınavlarda aldığınız notları gözden geçirin. Zayıf olduğunuz konuları belirleyin ve bu konulara daha fazla zaman ayırın.
-
Öğrenme Kaynakları Kullanın: Kitapların yanı sıra, internet üzerinden de matematik kaynaklarına ulaşabilirsiniz. Video dersler, interaktif egzersizler ve örnek sorular gibi kaynaklar size yardımcı olabilir.
-
Soru Çözümü Pratiği Yapın: Yazılı sınavda karşılaşabileceğiniz soru tiplerini anlamak ve çözüm stratejileri geliştirmek için bol miktarda pratik yapın. Hem kitaplardan hem de internetten çeşitli matematik soruları bulabilirsiniz.
-
Öğrenme Grubu Oluşturun: Arkadaşlarınızla bir çalışma grubu oluşturarak birlikte çalışabilirsiniz. Birlikte soru çözerek, konuları tartışarak ve birbirinize yardımcı olarak daha iyi anlama ve öğrenme imkanı bulabilirsiniz.
-
Soru Bankalarını Kullanın: Matematik soru bankaları, farklı zorluk seviyelerindeki soruları içerir. Bu soru bankalarından soru çözmek, hem tekrar yapmanızı sağlar hem de sınavda karşılaşabileceğiniz farklı soru tiplerini görmenizi sağlar.
-
Sınav Tekniklerini Öğrenin: Çalışmanız kadar sınav tekniklerini de öğrenmek önemlidir. Soruları dikkatlice okuma, zamanı doğru kullanma ve stratejik düşünme gibi sınav teknikleriyle daha başarılı olabilirsiniz.
-
Motivasyonunuzu Yüksek Tutun: Başarılı olmak için motivasyonunuzu yüksek tutun. Hedefler belirleyin, kendinizi ödüllendirin ve sınav stresiyle başa çıkma teknikleri öğrenin.
Unutmayın, düzenli çalışma ve pratik yapma önemlidir. Kendinize güvenin, sınavda başarılı olacağınıza inanın ve en önemlisi, mücadele etmeyi bırakmayın. Başarılar dilerim!
Sinav kalsik olucak peki onun için öneri verebilir misin @sorumatikbot
Sınava klasik bir yaklaşım olduğunu belirten Selin_damla_Kuru, sınavda başarılı olmanız için size bazı öneriler verebilirim:
-
Mümkün Olduğunca Çok Soru Çözün: Sınavda karşılaşabileceğiniz farklı türdeki soru tiplerini çözmek, hem konuları pekiştirmenize yardımcı olur hem de sınav stresinizi azaltır. Mümkün olduğunca çok soru çözmeye zaman ayırın.
-
Sınav Formatını İyi Anlayın: Sınavda karşılaşacağınız soru formatlarını ve puan dağılımlarını iyice anlayın. Hangi konulara ağırlık verildiğini, hangi soru tiplerinin çıkabileceğini öğrenin ve buna göre çalışma stratejinizi oluşturun.
-
Önce Kolay Sorulara Odaklanın: Sınavda bir süre sınırlaması olduğu için zamanı verimli kullanmanız önemlidir. Bu nedenle, sınavın başında daha kolay olduğunu düşündüğünüz sorulara odaklanın ve onları hızlı bir şekilde çözün. Bu size daha fazla zaman bırakacaktır.
-
Dikkatlice Soruları Okuyun: Sınavdaki soruları dikkatlice okuyun ve anlamak için gereken zamana sahip olduğunuzdan emin olun. Soruları aceleyle okumak hatalara ve yanlış cevaplara neden olabilir.
-
Bilmediğiniz Soruları Atlamaktan Korkmayın: Kararsız kaldığınız veya bilmediğiniz sorularla çok fazla vakit harcamaktan kaçının. Bu tür soruları atlayın ve daha sonra zamanınız kaldıkça geri dönüp dikkatlice inceleyin.
-
Zamanınızı İyi Yönetin: Sınav süresini iyi kullanmak için zamanınızı yönetin. Sizden istenen süreleri kontrol edin ve ne kadar süre ayırmanız gerektiğini planlayın. Böylece her soruya yeterli zaman ayırabilirsiniz.
-
Mola Vermekten Korkmayın: Sınav esnasında dinlenmek için kısa molalar vermekten korkmayın. Birkaç dakika ayırarak dinlenmek, zihninizi tazelemek ve sınav stresinizi azaltmak için faydalı olabilir.
-
Pratik Yapın: Sınav stresini azaltmak ve sınav ortamında daha rahat hissetmek için pratik yapın. Deneme sınavları yaparak sınav deneyimi yaşayabilir ve eksikliklerinizi belirleyebilirsiniz.
-
Kendinize Güvenin: Sınav öncesinde kendinize güvenin. İyi hazırlandığınıza inanın ve sınava olumlu bir ruh haliyle girin. Kendinizi başarıya inandırarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
-
Dinlenin ve Beslenmenize Dikkat Edin: Sınav öncesinde iyi dinlenin ve yeterli uyku alın. Ayrıca, sınav günü düzenli bir şekilde beslenmeye özen gösterin. Vücudunuzun enerjik ve odaklanmış olması, sınavda başarılı olmanıza yardımcı olacaktır.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Başarılar dilerim!
Simdi bizim haftaya matematik quiz miz var 2. Ünite de başlıyor 7 sınıfım bu arada 2ünitden başlıyo oran orantıyq kadar yüksek not alabilmem icin yardimci olur musun daha dogrusu nasıl çalışabilirim @sorumatikbot
Tabii, 7. sınıf matematikte 2. ünite olan oran orantıya yönelik nasıl çalışabileceğinizi anlatabilirim. İşte size bazı çalışma önerileri:
-
Konuyu Anlama: İlk adım olarak oran orantı konusunu anlamanız önemlidir. Konunun temel kavramlarını, oranın nasıl oluşturulduğunu, orantının ne olduğunu ve oran orantı problemlerinin nasıl çözüleceğini kavramanız gerekir.
-
Örnek Sorular Çözün: Oran orantı konusunu pekiştirmek için bol miktarda örnek soru çözmek önemlidir. Hem kitaplardaki soruları çözebilir hem de internet üzerinden örnek soru setlerine ulaşabilirsiniz. Farklı zorluk seviyelerindeki soruları çözerek kendinizi deneyebilirsiniz.
-
Diyagramlar ve Grafikler Kullanın: Oran orantı konusunu daha iyi anlamak için diyagramlar ve grafikler kullanabilirsiniz. Bu görsel araçlar, oran orantı problemlerini daha net ve anlaşılır bir şekilde göstermenize yardımcı olacaktır.
-
Konu Anlatım Videoları İzleyin: İnternet üzerinde pek çok matematik konu anlatım videosu vardır. Bu videoları izleyerek konuyu daha iyi anlayabilir ve örnekler üzerinden pratik yapabilirsiniz.
-
Öğrenme Materyalleri Kullanın: Oran orantı konusu için özel olarak hazırlanmış öğrenme materyallerini kullanabilirsiniz. Bu materyaller, konuyu adım adım anlatır, çözümlü örnekler içerir ve eksik olduğunuz konuları belirlemenize yardımcı olur.
-
Çalışma Grupları Oluşturun: Arkadaşlarınızla birlikte çalışma grupları oluşturarak birbirinize destek olabilir ve konuları birlikte öğrenebilirsiniz. Birlikte sorular çözerek konuları pekiştirebilir ve kavramları tartışabilirsiniz.
-
Tekrar Yapın: Oran orantı konusunu öğrendikten sonra tekrar yapmak önemlidir. Daha önce çözdüğünüz soruları tekrar çözün, problem çözme becerilerinizi geliştirin ve konuları pekiştirin.
-
Deneme Sınavları Çözün: Oran orantı konusunu anlama seviyenizi test etmek için deneme sınavları çözebilirsiniz. Bu sınavlar, gerçek sınav deneyimine hazırlık yapmanıza yardımcı olur ve zayıf olduğunuz alanları belirlemenize olanak sağlar.
Unutmayın, düzenli çalışma ve tekrar yapma konuyu daha iyi öğrenmenizi sağlar. Zamanınızı iyi planlayın, soru çözümüne önem verin ve kendinize güvenin. Başarılar dilerim!
Denklem konusunda problem çözemiyorum:( ne yapa bilirim quize az kaldĵ ve ben düşük almak istemiyorum hemen ögrenmek icin nasıl bir yol izlemeliyim @sorumatikbot
Denklem konusunu öğrenmek ve problem çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
-
Temel Bilgileri Gözden Geçirin: Denklemlerin nasıl oluşturulduğunu ve temel denklem kurallarını anlamak için konunun temel bilgilerini gözden geçirin. Denklemlerin nasıl oluşturulduğunu, terimlerini ve işaretlerini anlamak önemlidir.
-
Örnek Sorular Çözün: Denklem çözmek için bol miktarda örnek soru çözmek en etkili yöntemlerden biridir. Hem ders kitabınızdaki soruları çözebilir hem de internet üzerindeki kaynaklardan örnek sorular bulabilirsiniz. Farklı zorluk seviyelerindeki soruları çözerek kendinizi sınayın.
-
Çözüm Adımlarını Anlayın: Bir denklemi çözerken hangi adımları takip etmeniz gerektiğini öğrenin. Denklemde bilinmeyenleri bulmak için hangi işlemleri yapmanız gerektiğini anlayın. İşlem sıralamasını doğru bir şekilde takip ederek sorunları çözebilirsiniz.
-
Denklem Çözme Tekniklerini Öğrenin: Denklem çözme için bazı tekniklere ihtiyacınız olabilir. Örneğin, denklemlerde denklemi sadeleştirmek, terimleri birleştirmek, denklemleri dengede tutmak gibi teknikler kullanabilirsiniz. Bu teknikleri öğrenerek sorunların çözüm sürecini hızlandırabilirsiniz.
-
Pratik Yapın: Denklem çözme becerilerinizi geliştirmek için sürekli pratik yapmanız önemlidir. Farklı türde denklem problemleriyle pratik yaparak, işlem adımlarını daha hızlı ve doğru bir şekilde uygulayabilirsiniz.
-
Ders Notlarına ve Kaynaklara Başvurun: Ders notlarınızı gözden geçirin ve konuyu daha iyi anlamanıza yardımcı olabilecek kaynaklara başvurun. İnternet üzerindeki video dersler, konu anlatımları ve soru çözümleri size yardımcı olabilir.
-
Öğretmenden ve Arkadaşlardan Yardım Alın: Eğer denklem konusunda hala sorun yaşıyorsanız, öğretmeninize veya sınıf arkadaşlarınıza yardım isteyebilirsiniz. Onlar size konuyu daha iyi açıklayabilir ve sorularınıza cevap verebilirler.
-
Zamanı Etkili Kullanın: Zamanınızı etkili bir şekilde kullanın ve denklem çözme becerilerinizi geliştirmek için düzenli bir çalışma programı oluşturun. Her gün düzenli olarak denklem problemleriyle uğraşmak size daha hızlı ilerleme sağlayacaktır.
Unutmayın, deneme-yanılma yöntemiyle pratik yaparak denklem çözme becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Sabırlı olun, düzenli çalışın ve soruları anlamak için bolca pratik yapın. Başarılar dilerim!
Bugun denemem var okulda denemede matematik yeni nesil oldugu için yapamıyorum ne yapabilirim bugün deneme var netlerimin artmasını istiyorum hem düşük geliyo ve seneye lgs diye bir gerçek var bana yardımcı olurmusun? @sorumatikbot
Tabii, sana deneme sınavında daha iyi performans göstermen ve matematikteki netlerini arttırman için yardımcı olabilirim. İşte bazı öneriler:
-
Sınavı İyi Planla: Deneme sınavı öncesinde sınav süresini, soru sayısını ve her bir soruya ayırman gereken süreyi belirle. Bu şekilde sınavda zamanını daha verimli kullanabilirsin.
-
Konuları Gözden Geçir: Deneme sınavı öncesinde çalıştığınız konuları gözden geçirin. Zorlandığınız veya eksik olduğunuz konuları belirleyin ve bu konular üzerinde ekstra çalışma yapın.
-
Eski Deneme Sınavları Çöz: Geçmiş deneme sınavlarını çözerek sınav formatına aşinalık kazanabilir ve hangi konularda daha fazla pratik yapmanız gerektiğini belirleyebilirsiniz.
-
Soru Bankası Kullan: Matematik soru bankalarından farklı sorular çözerek konuları pekiştirebilirsin. Farklı soru tiplerini görmek, problemleri farklı açılardan ele almak ve farklı çözüm tekniklerini denemek sana daha fazla pratik yapma fırsatı sağlayacaktır.
-
Çalışma Grubu Oluştur: Arkadaşların veya sınıf arkadaşlarınla çalışma grupları oluşturarak birbirinize destek olabilirsiniz. Birlikte soru çözerek, konuları tartışarak ve birbirinizi motive ederek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
-
Sınav Teknikleri Öğren: Sınavda daha iyi performans göstermek için sınav tekniklerini öğrenmek önemlidir. Örneğin, soruları hızlı bir şekilde okuma, soruları doğru bir şekilde analiz etme ve yanlış cevapları elemek gibi teknikler sana avantaj sağlayabilir.
-
Düzenli Çalış: Sürekli ve düzenli bir şekilde çalışmak önemlidir. Haftalık bir çalışma programı oluşturarak belirli günlerde veya saatlerde matematik çalışmalarını planlayabilirsin. Düzenli çalışmak, konuları daha iyi anlamanı ve netlerini artırmanı sağlayacaktır.
-
Motivasyonunu Yüksek Tut: Kendini motive etmek ve pozitif düşünmek sınav performansını etkileyebilir. Kendine hedefler belirle, başarılarını kutla ve olumlu düşüncelerle sınava yaklaş. Kendine güven ve inançla sınava girersen daha iyi performans gösterebilirsin.
LGS gibi önemli bir sınavın olduğunu biliyorum, ama unutma, önemli olan sürecin kendisidir. Düzenli ve etkili bir şekilde çalışmaya devam ettiğin takdirde istediğin sonuçları elde edeceğine eminim. Başarılar dilerim!
Bu sene Allahın izinyle taktir almak çok ama çok isityorjm teşekkür almıştım ve bazı derslerimin düzelmesini istedigim icin simdiden başlama kararı aldım mart ayînda sınavlar başlar büyük ihtimalle düsük derslerim sosyal 45 aldım fen 54 matematik 63 bunlar aslında hepsi yüksekti de ben ikinci dònem düşrdüm simdi bu dönem 2. Dònem birinci yazilıda düzsltmek isityorum ne yapmam lazım taktir almak icin @sorumatikbot
Taktir almak için sıkı bir çalışma ve planlama yapman gerekiyor. İşte 2. dönem birinci yazılıda notlarını düzeltmek için bazı öneriler:
-
Derslerini İyi Planla: Derslerini düzenli bir şekilde planlayarak, her bir derse yeterli zaman ayırman önemli. Çalışma programı oluşturarak, haftalık ders takvimini ve çalışma saatlerini düzenli bir şekilde belirleyebilirsin.
-
Eksik Konuları Gider: Düşük aldığın derslerdeki eksik konuları belirleyip bu konular üzerinde öncelikli olarak çalışman gerekiyor. Konuları tekrar etmek, notlarını gözden geçirmek ve soru çözerek eksikliklerini gidermeye çalışmak önemli.
-
Sorunları Anlamaya Çalış: Eksik aldığın derslerdeki sorunları anlamaya çalış. Neden düşük aldığını ve hangi konularda zorlandığını analiz et. Bu sorunları çözmek için öğretmeninden veya sınıf arkadaşlarından yardım isteyebilirsin.
-
Örnek Sorular Çöz: Konuları anlamaya ve soruları daha iyi çözebilmek için örnek sorular çözmek önemlidir. Ders kitaplarındaki soruları çözebilir, internet üzerindeki kaynaklardan ya da soru bankalarından farklı türde sorular bulabilirsin.
-
Not Tut: Dersleri daha iyi anlamak için dersler sırasında not tutmak önemlidir. Önemli noktaları not almak, konuları daha iyi kavramana ve tekrar etmene yardımcı olacaktır.
-
Pratik Yap: Öğrendiğin konuları pekiştirmek için bol bol pratik yap. Soru çözmek, deneme sınavlarına katılmak ve geçmiş yılların sorularını çözmek sana daha fazla pratik yapma fırsatı sağlayacaktır.
-
Motivasyonunu Yüksek Tut: Taktir almak için motive olman önemli. Kendine hedefler belirle ve bu hedeflere ulaşmak için çalışmaya odaklan. Başarılı olduğun alanlara odaklanarak motivasyonunu yüksek tutabilirsin.
-
Düzenli Çalış: Derslerin düzensizse veya dağınıksa düzgün bir çalışma disiplini oluşturman gerekiyor. Her gün düzenli olarak çalışmak, konuları daha iyi öğrenmene ve notlarını yükseltmene yardımcı olacaktır.
Taktir almak için kararlılığını korumalı ve sıkı çalışarak hedeflerine odaklanmalısın. Sürecin keyfini çıkarıp, sabırlı ve düzenli bir şekilde çalıştığında istediğin sonuçlara ulaşacağına eminim. Başarılar dilerim!
Ben bütün konuları iyi anlamya çalışıyorum hiçbir eksigim yok matematikte. Ama sosyal çok ezber oldugu icin nasil bir taktik uyuglamam gerekiyor @sorumatikbot
Sosyal derslerde ezberlemenin önemli olduğunu biliyorum. Sosyal derslerde başarılı olmak için aşağıdaki taktikleri uygulayabilirsin:
-
Konuları Anlamaya Çalış: Ezberlemenin ötesinde, sosyal derslerde konuları anlamak önemlidir. Konuları ayrıntılı bir şekilde inceleyerek, kavramları anlamaya çalış. Bağlantıları ve ilişkileri anlamak, konuları daha iyi anlamana ve kalıcı bilgi oluşturmanı sağlayacaktır.
-
Kavram Haritaları veya Notlar Oluştur: Sosyal derslerde karmaşık birçok bilgi olduğu için konuları birbirine bağlamak önemlidir. Kavram haritaları veya notlar oluşturarak, konular arasındaki ilişkileri görselleştirebilir ve ezberlemenin yanı sıra anlama odaklı bir çalışma yapabilirsin.
-
Kaynak Çeşitliliği: Farklı kaynaklardan bilgi edinmek, sosyal derslerde daha fazla perspektif ve derinlik sağlayabilir. Ders kitabının yanı sıra farklı kaynaklardan makaleler, kitaplar veya belgeseller okuyarak konuları daha iyi anlayabilir ve ezberlemek yerine gerçek anlama odaklı bir çalışma yapabilirsin.
-
Görsel Materyaller Kullan: Sosyal derslerde görsel materyaller kullanmak, konuları daha etkili bir şekilde öğrenmeni sağlayabilir. Haritalar, grafikler, infografikler veya video materyalleri kullanarak konuları daha iyi görselleştirebilir ve akılda kalıcı hale getirebilirsin.
-
Soru Bankaları ve Deneme Sınavları Çöz: Konuları pekiştirmek ve sınav formatına alışmak için soru bankaları ve deneme sınavlarından faydalanabilirsin. Bu şekilde sosyal derslerdeki bilgileri pratik yaparak pekiştirebilir ve sınavlarda daha iyi performans gösterebilirsin.
-
Öğretmenine Soru Sor: Sosyal derslerdeki konuları daha iyi anlamak için öğretmenine sormaktan çekinme. Konuları daha iyi kavramak ve eksik noktalarını gidermek için öğretmeninden yardım alabilirsin.
-
Grup Çalışması Yap: Sosyal dersleri arkadaşlarınla veya sınıf arkadaşlarınla birlikte çalışarak öğrenmek ve tartışmak, farklı perspektiflerden faydalanmanı sağlayabilir. Birlikte çalışarak, konuları daha iyi anlama ve kalıcı bilgi oluşturma konusunda birbirinize yardımcı olabilirsiniz.
Ezberlemenin yanı sıra sosyal derslerde anlama ve ilişkilendirme becerilerini geliştirmek önemlidir. Bu taktikleri uygulayarak sosyal derslerde daha başarılı olabilirsin. Başarılar dilerim!
Seni rahatsiz ettim kusura bakma @sorumatikbot
Merak etme, ben buradayım ve seninle konuşmaktan memnuniyet duyuyorum. Sana yardımcı olmak için buradayım. Herhangi bir sorunuz veya sorunuz varsa, sormaktan çekinmeyin. Her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Başka bir şeyin var mı?
Be. Artık gercekten dayanamıyorum lgs de halim perisan olucak kesin yeni nesil soru çözemiyorum dershaneye gidiyorum evet dershanein cok büyük bir faydası oldu ama yenj nesilden tık yok ben ne yapıcam çozemiyorjm netlerim yükselmiyo çok ağlıyorum konuyu zaten anlıyorum kolay sorular orta soeular çözüyorum ama yeni nesile gelince çözemiyorum @sorumatikbot
Anladığım kadarıyla LGS’de sorunlar yaşıyorsun ve yeni nesil soruları çözmekte zorlanıyorsun. Bu durum sıkıntıya neden olabilir, ancak endişelenme, bununla başa çıkmanın birkaç yolu var:
-
Yeni Nesil Sorulara Odaklan: Yeni nesil soruları çözebilmek için öncelikle bu tür soruların neye odaklandığını ve nasıl bir yaklaşım gerektirdiğini anlamak önemlidir. Soruları dikkatlice inceleyerek, örnek çözümleri analiz ederek ve stratejiler geliştirerek yeni nesil soruları daha iyi anlayabilirsin.
-
Bol Bol Pratik Yap: Yeni nesil soruları çözebilmek için bol bol pratik yapmak önemlidir. Soru bankaları, deneme sınavları veya online kaynaklar aracılığıyla yeni nesil soruları çözmeye çalışabilirsin. Pratik yaptıkça daha fazla deneyim kazanacak ve bu tür soruları çözmekte daha rahat olacaksın.
-
Stratejiler Geliştir: Yeni nesil soruları çözerken etkili stratejiler geliştirmek önemlidir. Özellikle zaman yönetimi, soru seçimi ve dikkatli okuma gibi stratejileri kullanarak soruları daha hızlı ve doğru bir şekilde çözebilirsin. Deneme sınavları ve pratik testlerde stratejilerini uygulayarak geliştirebilirsin.
-
Hatalarını Analiz Et: Çözdüğün soruları dikkatli bir şekilde kontrol et ve yanlış yaptığın soruların nedenini analiz et. Hangi konulara daha fazla çalışman gerektiğini belirlemek için hatalarını not alabilirsin. Bu sayede zayıf noktalarını belirleyebilir ve üzerinde daha fazla çalışabilirsin.
-
Dershane ve Öğretmeninle İletişim Kur: Dershane ve matematik öğretmeninle iletişim kurarak bu konuda yardım isteyebilirsin. Öğretmenin, sana yeni nesil soruları çözmede nasıl yardımcı olabileceğini veya ek kaynaklar önerebileceğini bilebilir.
-
Motivasyonunu Yüksek Tut: Herhangi bir zorlukla karşılaştığında motivasyonunu yüksek tutmak önemlidir. Başarı hedeflerini belirleyerek, kendine küçük ama ulaşılabilir hedefler koymak ve başarılarını kutlamak motivasyonunu artırabilir. İyi bir çalışma rutini ve zaman yönetimi de motivasyonunu sürdürmene yardımcı olabilir.
-
Psikolojik Destek Al: Eğer bu durumdan dolayı çok fazla strese girdiğini veya çözüm bulmakta zorlandığını hissediyorsan, bir uzmandan psikolojik destek almayı düşünebilirsin. Bir uzmanın rehberliği ve desteği sayesinde stresi yönetebilir, motivasyonunu güçlendirebilir ve daha etkili bir şekilde başa çıkabilirsin.
Unutma, herkes zorluklar yaşayabilir ve önemli olan bu zorluklarla başa çıkma ve gelişme sürecidir. Sabırlı olmak, düzenli çalışmak ve üzerinde çalışman gereken konuları belirlemek için çaba sarf etmek önemlidir. İnan bana, emek verdiğin sürece başarıya ulaşman kaçınılmazdır. Başarılar dilerim!
Ben sadece korkuyorum 2025 te lgs ye giricem ben daha neyin ne oldgunu bile bilmiyorum ingilzce hocqm bana dediki derse kafiĺmasan ingilzce proje ödevi alaman gerekicek dedi ben aslînda biliyorum ama sadece utanıyorum kelimleri veya başka seyleri söyleyemiyorum anlamıyorlar ki ben artik derslerimde başarılı olmak istiyorum su an senle rehberlik ögrtemni gibi konuşuyorum çünkü konustukca açılıyorm rahatlıyorum benim jngilzcem çok iyidir aslinda ama derse katılamıyodum korkuyorum @sorumatikbot
Anladım, korkuların ve utangaçlığın anlaşılır ve normal bir duygudur. Ancak, başarıya ulaşmak için bu korkularla başa çıkmak ve kendine güveni geliştirmek önemlidir. İşte bazı öneriler:
-
Korkularını Tanımla: İlk adım korkularını tanımak ve neyin sana korku verdiğini belirlemektir. İngilizce dersinde neyden dolayı korktuğunu ve utandığını anlamaya çalış. Belki de hata yapmaktan veya başkalarının seni yargılamasından endişe ediyorsun. Bu korkuları tanımak, onlarla başa çıkmak için adımlar atmanı sağlayacaktır.
-
Kendini Hazırla: İngilizce dersine daha fazla katılamama nedenlerinden biri hazırlıksız olman olabilir. Kendini daha iyi hazırlamak için ekstra çalışmalar yapabilirsin. İngilizce okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini geliştirmek için ek kaynaklar ve pratik yapma fırsatları araştırabilirsin. Böylece derse daha hazır ve kendine güvenli bir şekilde katılabilirsin.
-
Küçük Adımlarla Başla: Kendine güveni geliştirmek için küçük adımlarla başlayabilirsin. Önce sınıfta kısa bir cümle veya soru sormanı gerektiren bir konuşma yapmayı dene. Başlangıçta hatalar yapman normaldir ve bunun önemli olmadığını unutma. Her hata, öğrenme sürecinin bir parçasıdır ve seni daha da geliştirebilir.
-
Güvenilir Bir Yetişkinle Konuş: İngilizce hocan veya bir başka güvenilir yetişkinle konuşmak, korkularının üstesinden gelmende yardımcı olabilir. Onlara sana destek vermelerini ve sana güvendiğini hissettireceklerini söyle. Ayrıca, derslerde daha rahat hissetmeni sağlayacak tavsiyeler isteyebilirsin.
-
Yavaş Yavaş İlerle: Kendini rahat hissettiğinde, İngilizce dersinde daha fazla aktif katılım göstermeyi deneyebilirsin. Sınıfta öğretmene soru sormak, küçük bir sunum yapmak veya arkadaşlarınla İngilizce iletişimde bulunmak gibi aktivitelerle kendini zorlaman faydalı olabilir. Bunları adım adım yaparak kendine güvenini yavaş yavaş geliştirebilirsin.
-
Destek Gruplarından Yararlan: Okulda veya çevrende ingilizce öğrenimiyle ilgilenen başka öğrencilerle bir araya gelmek, destek ve motivasyon sağlayabilir. Sınıf arkadaşlarından veya öğretmeninden yardım isteyebilir veya dil öğrenme gruplarına katılabilirsin. Böylelikle benzer deneyimleri olan diğer kişilerle iletişim kurabilir ve birbirinize destek olabilirsiniz.
-
Kendine İnan: En önemlisi, kendine inanman gerektiğini unutma. İngilizceyi başarılı bir şekilde öğrenebilir ve derslerde başarılı olabilirsin. Kendine güvendiğini hissetmek için olumlu düşüncelere odaklan ve başarılarını takdir et. Kendine güvenmek, özgüvenini güçlendirecek ve İngilizce öğrenimine olan motivasyonunu artıracaktır.
Selin, korkularını aşmak zaman alabilir. Ancak, düzenli çalışma, eksikliklerini belirleme ve kendine güveni geliştirme adımlarıyla ilerledikçe, daha güçlü bir İngilizce beceri setine sahip olacaksın. Unutma, herkes hatalar yapabilir ve önemli olan bu hatalardan öğrenmek ve ilerlemektir. Sana başarılar dilerim ve herhangi bir sorun veya sorunun olduğunda buradayım.