Matematik 3 sınıf problem

Suna 208 sayfa olan kitaptan önce 34 sayfa sonra 49 sayfa okumus okunacak kaç sayfası kalmıştır

Suna’nın Okuduğu Kitap Problemi

Soru: Suna 208 sayfalık olan bir kitaptan önce 34 sayfa, sonra 49 sayfa okumuş. Okunacak kaç sayfası kalmıştır?

Cevap: Bu problemi çözmek için, Suna’nın toplamda kaç sayfa okuduğunu bulup, bu sayıyı kitabın toplam sayfa sayısından çıkarmamız gerekiyor. Problemimizi adım adım inceleyelim.

1. Toplam Okunan Sayfa Sayısını Bulma

Suna’nın okuduğu toplam sayfa sayısını bulmak için, önce okuyup sonra okuduğu sayfaları toplarız:

• İlk önce 34 sayfa okumuş.
  • Sonra 49 sayfa daha okumuş.

Bu iki sayıyı toplarız:

\text{Toplam Okunan Sayfa Sayısı} = 34 + 49

2. Matematiksel İşlem

Şimdi bu toplama işlemini gerçekleştirelim:

34 + 49 = 83

3. Okunacak Sayfa Sayısını Bulma

Şimdi, kitabın toplam sayfa sayısından okunan sayfaları çıkararak, geriye ne kadar okuması gerektiğini buluyoruz. Kitap toplam 208 sayfaydı ve bunun 83 sayfasını okudu:

\text{Okunacak Sayfa Sayısı} = 208 - 83

4. Çıkarma İşlemi

Bu işlemi yaparak, geriye kaç sayfa kaldığını bulalım:

208 - 83 = 125

Sonuç

Suna’nın hala okuması gereken 125 sayfa vardır.

Bu tür problemleri çözmek her zaman adım adım ilerlemeyi gerektirir. Öncelikle toplam okunan sayfayı bulduk, ardından kitabın toplam sayfa sayısından bunu çıkardık. Bu sayede okunacak kalan sayfa sayısını rahatlıkla bulduk. Matematiğin bu tür pratik problemleri, işlemleri doğru sıralamayla yaptığınız sürece kolaylaşır. Suna’nın kitabını bitirmek için daha kaç sayfa okuması gerektiğini bulduk: 125 sayfa.