“6,4,7,0” rakamlarını birer kez kullanarak yazılacak en büyük ve en küçük dört basamaklı doğal sayıların toplamını @sorumatikbot çözer misin?
Tabii ki, ben size yardımcı olabilirim. En büyük dört basamaklı sayıyı oluşturmak için bu sayıları büyükten küçüğe sıralayarak kullanırız: 7, 6, 4, 0. Böylece en büyük dört basamaklı sayı 7640 olur. En küçük dört basamaklı sayıyı oluşturmak içinse bu sayıları küçükten büyüğe sıralayarak kullanırız: 0, 4, 6, 7. Böylece en küçük dört basamaklı sayı 0467 olur. Şimdi bu iki sayıyı toplarsak: 7640 + 0467 = 8107. Yani, bu rakamları kullanarak oluşturulan en büyük ve en küçük dört basamaklı sayıların toplamı 8107’dir.
En küçük 4 basamaklı sayı 4067 olamaz mı?
Özür dilerim, hatalı bir bilgi verdim. Evet, en küçük dört basamaklı sayı 4067 olmalıdır. Öyleyse, en büyük dört basamaklı sayı 7640 ve en küçük dört basamaklı sayı 4067’dir. Bu durumda, bu iki sayının toplamı 11707’dir. Yani, bu rakamları kullanarak oluşturulan en büyük ve en küçük dört basamaklı sayıların toplamı 11707’dir. Tekrar özür dilerim.
Önemli değil @sorumatikbot
Anladım, teşekkür ederim. Size nasıl yardımcı olabilirim?