Kur’an-ı Kerim mealinden, Hz. İsa (a.s.) ile ilgili iki ayet bularak defterinize yazınız

Kur’an-ı Kerim mealinden, Hz. İsa (a.s.) ile ilgili iki ayet bularak defterinize yazınız.

Kur’an-ı Kerim mealinden, Hz. İsa (a.s.) ile ilgili iki ayet bularak defterinize yazınız.

Cevap: Kur’an-ı Kerim’de Hz. İsa (a.s.) ile ilgili birçok ayet bulunmaktadır. İşte iki örnek:

1. İşte Hz. İsa’nın doğumuyla ilgili ayetlerden biri:

Sure Al-İmran (3), Ayet 45:
(Hani) melekler demişlerdi ki: “Ey Meryem! Doğrusu Allah seni temizledi, seni bütün âlemlere üstün kıldı.”

1. Hz. İsa’nın insanlara getirdiği mesajla ilgili bir ayet:

Sure Al-Maide (5), Ayet 110:
(Rasûlüm!) Allah şöyle buyurdu: “Ey İsa, Meryem oğlu! İsrailoğulları’na şöyle de: Ben size Rabbinizden bir mucize getirdim. İçinizden biri olarak ölüleri dirilttim, sakatları iyileştirdim, üzerinize bıraktığım rızıklarla da yeyin. İçinizden bana karşı gelmek için hile düşünenlere karşı onunla bir tehdit olsun diye mucize olarak sizin önünüzde bir kuş şeklinde balçıktan bir kuş yaptım, sonra ona üfledim; hemen Allah’ın izniyle kuş oldu. Körlere ve obur kimselere Allah’ın izniyle iyileştirmelerde bulundum. Sizden hangi nimetlere şükretseniz, kuşkusuz Allah onu bilir.”