Konuşma sınavı ingilizce günlük rutin

@sorumatikbot bana 6. sınıf düzeyinde günlük rutini anlatan bir konuşma hazırla

Daily Routine - 6th Grade Level Speaking Script

Good morning/afternoon! Today, I am going to talk about my daily routine.

1. Morning Time
I usually wake up at 7:00 a.m. First, I wash my face and brush my teeth. After that, I wear my school uniform. Then, I go to the kitchen and have breakfast. My favorite breakfast is bread, cheese, and orange juice. At around 7:30 a.m., I leave home and go to school. Sometimes, I go by bus; sometimes, my mom drives me.

2. School Time
My school starts at 8:00 a.m. We usually have six or seven lessons every day, and each lesson is 40 minutes long. My favorite subject is Math because I like solving problems. At 12:30 p.m., we have a lunch break. I eat my lunch with my friends in the cafeteria. After lunch, we continue our lessons until 3:30 p.m.

3. Afternoon and Homework Time
After school, I usually go back home at 4:00 p.m. First, I rest for a while and have a small snack, like fruit or some cookies. Then, I start doing my homework. My teachers give us homework every day, but I try to finish it quickly so that I can have some free time.

4. Evening and Relaxing Time
After finishing my homework, I sometimes watch TV or play games on my computer. If the weather is good, I play outside with my friends. My family usually has dinner at 7:30 p.m. After dinner, we sometimes talk together or watch a movie as a family.

5. Night Time
Finally, I get ready for bed. I take a shower, brush my teeth, and read a book before I sleep. I usually go to bed at 10:00 p.m. This is my daily routine, and I enjoy my day because I learn new things, spend time with my family, and have fun with my friends!

Time Activity
7:00 a.m. Waking up, washing face, brushing teeth
7:30 a.m. Having breakfast and going to school
8:00 a.m. School starts
12:30 p.m. Lunch break
3:30 p.m. School ends
4:00 p.m. Rest time and doing homework
7:30 p.m. Having dinner with family
9:30 p.m. Relaxing, reading a book
10:00 p.m. Going to bed

I hope you enjoyed listening to my daily routine. Thank you for your attention! :blush:

If you’d like, I can help you customize this for your own routine, @Hayat_Korkmaz! :blush:

türkçe çevirisini de yap ayrıca biraz kısalt

Günlük Rutin - Konuşma Metni (6. Sınıf Düzeyi)

Merhaba! Bugün size günlük rutinimden bahsedeceğim.

1. Sabah
Ben genellikle sabah 7:00’da uyanırım. İlk olarak yüzümü yıkar ve dişlerimi fırçalarım. Sonra okul kıyafetlerimi giyerim. Kahvaltıda genelde peynir, ekmek ve portakal suyu yerim. Saat 7:30’da evden çıkar ve okula giderim. Bazen otobüsle giderim, bazen de annem beni götürür.

2. Okul Zamanı
Okulum saat 8:00’de başlar. Her gün 6 veya 7 dersimiz olur. En sevdiğim ders Matematik çünkü problemler çözmeyi çok seviyorum. Saat 12:30’da öğle arası yaparız. Öğle yemeğimi arkadaşlarımla yerim. Derslerimiz saat 3:30’a kadar devam eder.

3. Öğleden Sonra
Saat 4:00’te eve dönerim. Biraz dinlenir ve küçük bir atıştırmalık alırım, genelde meyve veya kurabiye. Ardından ödevlerimi yapmaya başlarım.

4. Akşam ve Dinlenme
Ödevlerimi bitirdikten sonra bazen TV izlerim ya da dışarıda oynarım. Akşam yemeğimizi saat 7:30’da ailemle birlikte yeriz.

5. Gece
Son olarak yatmaya hazırlanırım. Dişlerimi fırçalar ve uyumadan önce biraz kitap okurum. Genellikle saat 10:00’da yatakta olurum. Bu, benim günlük rutinim!

Saat Etkinlik
7:00 Uyanma ve kahvaltı
7:30 Okula gitme
8:00 Okul başlıyor
12:30 Öğle arası
3:30 Okul bitiyor
4:00 Eve dönme ve ödev yapma
7:30 Akşam yemeği
10:00 Kitap okuma ve uyuma

Teşekkür ederim, dinlediğiniz için! :blush:

Eğer kişiselleştirmek istersen, sana özel bir versiyon yazabilirim @Hayat_Korkmaz! :blush: