Kızılay ve kan bağışı kulübü1

Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü ilgili konularda forumda birçok başlık ve belge bulunuyor. Özellikle “Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü Karar Defteri Doldur Yıllık Plana Göre”, “Kızılay ve kan bağışı kulüp defteri nasıl doldurulur?” gibi başlıklar detaylı rehberlik ve örnek formlar içeriyor. Ayrıca Kızılay kulübü karar defteri nasıl oluşturulur ve doldurulur hususunda detaylı bilgiler mevcut.

Bu konularda forumdaki görseller, karar defteri form örnekleri, yıllık planlar ve sosyal sorumluluk programları kullanılmaktadır.

İsterseniz aşağıdaki seçeneklerden biri doğrultusunda size destek olabilirim:

1. Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü karar defteri nasıl doldurulur detaylı rehber hazırlanması.
  2. Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü yıllık çalışma planı örneği sunulması.
  3. Kulüp faaliyetlerini içeren bir sosyal sorumluluk proje planı oluşturulması.
  4. Gönderdiğiniz boş formun nasıl doğru ve eksiksiz doldurulacağı hakkında adım adım açıklama.

Size nasıl yardımcı olmamı istersiniz?

@cesur_cesur

Aşağıda “Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü” teması için 12 ayrı tarih ve kazanım önerisi ile imza alanları doldurulmuştur. Tarihleri haftalık olacak şekilde örnekledim; isterseniz kendi ders planınıza göre güncelleyebilirsiniz.

1. Tarih: 01.03.2024
    Kazanım: Kızılay’ın kuruluş amacını ve tarihçesini açıklar.
    İmza: ……………………………

2. Tarih: 08.03.2024
    Kazanım: Kan bağışının tıbbi ve toplumsal önemini açıklayarak örnekler verir.

3. Tarih: 15.03.2024
    Kazanım: Kan bağışı sürecinin aşamalarını sıralar ve her aşamanın gerekliliğini tartışır.

4. Tarih: 22.03.2024
    Kazanım: Kızılay’ın acil yardım ve afet yönetimi rollerini örnek olaylarla açıklar.

5. Tarih: 29.03.2024
    Kazanım: Sağlık taramasının (hemoglobin, kan grubu vb.) önemini kavrar ve sunum hazırlar.

6. Tarih: 05.04.2024
    Kazanım: Kan bağışında etik kuralları ve gönüllülük ilkelerini tanımlar.

7. Tarih: 12.04.2024
    Kazanım: Kızılay’ın toplumsal dayanışma projelerini araştırarak raporlar.

8. Tarih: 19.04.2024
    Kazanım: Kan bağışı kampanyası için etkili bir slogan ve afiş tasarlar.

9. Tarih: 26.04.2024
    Kazanım: Kan bağışının yurt dışında da nasıl organize edildiğini karşılaştırır.

10. Tarih: 03.05.2024
    Kazanım: Dijital ortamda kan bağışı farkındalık videosu hazırlar ve sunar.

11. Tarih: 10.05.2024
    Kazanım: Grup çalışmasıyla kan bağışı bilgilendirme broşürü oluşturur.

12. Tarih: 17.05.2024
    Kazanım: Kendi okul topluluğunda kan bağışı bilgilendirme etkinliği planlar.

Bu kazanımlardan dilediklerinizi aynen kullanabilir veya ihtiyaçlarınıza göre uyarlayabilirsiniz.
Özellikle değiştirmek veya ekleme yapmak istediğiniz bir kazanım var mı?
@cesur_cesur

1. Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü karar defteri nasıl doldurulur detaylı rehber hazırlanması.
  2. Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü yıllık çalışma planı örneği sunulması.
  3. Kulüp faaliyetlerini içeren bir sosyal sorumluluk proje planı oluşturulması.
  4. Gönderdiğiniz boş formun nasıl doğru ve eksiksiz doldurulacağı hakkında adım adım açıklama.
    5.sırayla hepsi

Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü Karar Defteri Nasıl Doldurulur? Detaylı Rehber

Önemli Noktalar

• Karar defteri, kulüp toplantılarında alınan kararların tarih, madde ve sorumlu bilgileriyle düzenli kaydını sağlar
  • Her karar için açık başlık, detaylı açıklama, yapılan tartışmalar ve sonuçlar belirtilmelidir
  • Tarih, karar numarası, toplantı konusu ve katılımcı imzaları eksiksiz doldurulmalıdır

Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü karar defteri, kulüp faaliyetlerinin resmiyet kazanması ve takibinin sağlanması için zorunludur. Doğru doldurulduğunda kulübün şeffaflığı artar ve MEB’in sosyal sorumluluk programlarına uygunluğu kanıtlanır.

İçindekiler

1. Karar Defteri Doldurma Adımları
  2. Yıllık Çalışma Planı Örneği
  3. Sosyal Sorumluluk Proje Planı Oluşturma
  4. Boş Formun Adım Adım Doldurulması
  5. Özet ve Uygulama Tavsiyeleri
  6. Sık Sorulan Sorular

1. Karar Defteri Doldurma Adımları

1. Tarih ve Karar Numarası:

• Her toplantının yapıldığı tarihi gün/ay/yıl formatında yazın.
    • Toplantı sırası ve karar sayısını ekleyin (örn. Karar No: 1).
  2. Toplantı Konusu:

• Toplantıda görüşülen ana konu başlığını belirtin (örn. “Kan Bağışı Kampanyası Planlama”).
  3. Görüşülen Maddeler:

• Her maddeyi numara sırasına göre ayrı ayrı yazın.
    • Maddeler net, anlaşılır ve kısa olmalı.
  4. Karar ve Açıklamalar:

• Alınan kararları detaylıca, kararın gerekçesi ve uygulama şekliyle açıklayın.
    • Tartışılan önemli noktalar ve öneriler yazılabilir.
  5. Sorumluların Belirlenmesi:

• Her karar için uygulamadan sorumlu kişi veya ekiplerin isimlerini yazın.
  6. İmzalar:

• Toplantıya katılan başkan, sekreter ve varsa üyelerin imzalarını alın.
  7. Ekler ve Notlar:

• Gerekirse toplantı tutanakları, fotoğraflar veya dokümanlar karar defterine eklenebilir.

:light_bulb: Pro Tip: Karar defterini her toplantıdan sonra güncel tutun. Unutulan bilgiler sonraki haftalarda karışıklığa neden olabilir.

2. Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü Yıllık Çalışma Planı Örneği

Tarih Kazanım / Hedefler Sorumlu Notlar İmza
01.03.2024 Kızılay’ın tarihi ve misyonunu öğrenme Kulüp Başkanı İlk toplantı
08.03.2024 Kan bağışının önemi ve sürecini anlama Sağlık Koordinatörü Sunum hazırlanacak
15.03.2024 Kan bağışı kampanyası planlama Tüm Üyeler Kampanya tarihi belirlenecek
22.03.2024 Toplumda sosyal dayanışma hakkında farkındalık artırma Sosyal Sorumluluk Ekibi Broşür ve afiş hazırlanacak
29.03.2024 İlk yardım eğitimi katılımı Eğitim Sorumlusu Sertifika alınacak

:warning: Warning: Plan tarihlerine müdahale etmeden önce okul takvimi ve Kızılay bölge programlarıyla uyumlu olduğundan emin olun.

3. Kulüp Faaliyetlerini İçeren Sosyal Sorumluluk Proje Planı

Proje Başlığı: “Okulumuzda Kan Bağışı Farkındalığını Artırmak”

• Amaç: Kan bağışının gerekliliğini öğrenciler ve çalışanlar arasında yaygınlaştırmak.
  • Hedef Kitle: Okul öğrencileri, öğretmenler ve personele ulaşmak.
  • Faaliyetler:
    1. Bilgilendirici sunum ve video gösterimi
    2. Kan bağışı kampanyası düzenlenmesi
    3. Afiş ve broşür dağıtımı
    4. Gönüllü kayıt formu oluşturma
    5. Sosyal medya ve okul duyuru panosunda tanıtım
  • Süre: 1 ay
  • Sorumlular: Kulüp başkanı, sağlık koordinatörü, iletişim ekibi
  • Beklenen Sonuç: En az %20 katılım artırımı ve topluluk bilincinin pekişmesi.

:bullseye: Key Point: Proje planını yazılı ve görsel materyallerle desteklemek ekip motivasyonunu artırır ve başarıyı ölçülebilir kılar.

4. Gönderilen Boş Formun Adım Adım Doldurulması

1. Tarih Bölümü: Haftalık veya aylık toplantı tarihini yazın (31.01.2024 gibi).
  2. Kazanım Alanı: O hafta/ayki kazanımı net şekilde belirtin (örneğin, “Kan bağışının aşamalarını öğrenme”).
  3. Açıklama: Kazanımla ilgili kısa notlar, yapılan faaliyetler veya ders detayları yazılabilir.
  4. İmza: Her kazanımın altına toplantıya katılan sorumluların veya öğretmenin İMZASI alınmalıdır.
  5. Ek Bölümler: Dilek, öneri veya özel notlar varsa eklemek için satırlar kullanılır.

:clipboard: Quick Check: Doldurulmuş her alanın eksik olmadığından emin olun; boşluklar bilgi eksikliği olarak değerlendirilir.

5. Özet ve Uygulama Tavsiyeleri

Adım Tavsiye
Planlama Okul takvimine uyumlu çalışma planı yapın.
Toplantı Kayıtları Alınan kararları detaylı ve tarihli yazın.
İmza Takibi Katılımcıların imzalarını eksiksiz toplayın.
Faaliyet Raporlama Kulüp etkinliklerinin sonuçlarını yazılı dile getirin.
Süreklilik Sağlama Defteri düzenli ve güncel tutun; arşivleyin.

:warning: Warning: Bu defterler resmi belge sayılır, eksik ya da yanlış doldurmak MEB denetimlerinde sorun yaratır.

Sık Sorulan Sorular

1. Karar defteri kim tarafından imzalanmalıdır?
Toplantıya katılan kulüp başkanı, sekreter ve öğretmen onaylamak için imzalar.

2. Karar defterinde hangi bilgiler mutlaka bulunmalıdır?
Toplantı tarihi, karar numarası, görüşülen konular ve alınan kararlar açıklamalı olarak yer almalıdır.

3. Yıllık plana uyum zorunlu mu?
Evet, MEB sosyal sorumluluk kapsamında yıllık planın takip edilmesi gerekir, ancak okulun takvimine göre uyarlanabilir.

4. Boş formlar nasıl korunmalıdır?
Karar defteri ve diğer formlar koparılmamalı, temiz ve düzenli dosyada saklanmalıdır.

5. Karar defteri elektronik ortamda tutulabilir mi?
Bazı okullarda dijital kayıtlar kabul edilebilir ancak çoğunlukla imzalı fiziksel defter zorunludur.

Sonraki Adımlar

Size aşağıdaki adımlarda yardımcı olabilirim:

1. Detaylı karar defteri örneği ve şablon hazırlayabilirim.
  2. Yıllık çalışma planı genişletilmiş formatta sunabilirim.
  3. Sosyal sorumluluk proje planlarını çeşitlendirerek detaylandırabilirim.
  4. Boş formu göndermeniz durumunda, adım adım doldurma rehberi çıkarabilirim.

Hangi adımla devam etmemi istersiniz?

@cesur_cesur

Detaylı karar defteri örneği ve şablon hazırla

Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü Karar Defteri Detaylı Örneği ve Şablon

Önemli Noktalar

• Detaylı karar defteri, kulüp faaliyetlerinin şeffaf ve sistematik kaydının yapılmasını sağlar
  • Her toplantıda alınan kararlar açık, anlaşılır, tarih ve karar numarasıyla dokümante edilir
  • İlgili sorumlular ve imzalar kesinlikle belirtilir; böylece takip ve denetim kolaylaşır

İçindekiler

1. Detaylı Karar Defteri Örneği
  2. Karar Defteri Şablonu İndirilebilir Format
  3. Doldurma İpuçları

Tarih Karar No Toplantı Konusu Görüşülen Maddeler Alınan Kararlar ve Açıklamalar Sorumlu Kişiler İmzalar
01.03.2024 1 Kulüp Tanışma ve Planlama 1. Kulüp çalışma esaslarının belirlenmesi 1. Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü amaçları belirlendi. Toplantı takvimi oluşturuldu. Kulüp Başkanı Başkan: … / Sekreter: …
2. Yıllık çalışma planının ilk maddelerinin belirlenmesi 2. İlk üç ayın kazanımları ve etkinlik tarihleri karara bağlandı. Proje Koordinatörü Öğretmen: …
08.03.2024 2 Kan Bağışı ve Sağlık Eğitimi 1. Kan bağış sürecinin temel aşamaları anlatıldı 1. Sağlık personeliyle iş birliği yapılarak sunumların planlanması kararlaştırıldı. Sağlık Koordinatörü Başkan: …
2. Kan bağışının etik kuralları üzerine sunum 2. Etik sorumluluklar yazılı olarak kulüp defterinde yer alacak ve herkese dağıtılacak. Sekreter Sekreter: …

:light_bulb: Pro Tip: Defterde kararların yazımı sırasında gereksiz tekrarlardan kaçının; açık ve net ifadeler tercih edin.

Tarih Karar No Toplantı Konusu Görüşülen Maddeler Alınan Kararlar ve Açıklamalar Sorumlu Kişiler İmzalar

Bu tabloyu Excel veya Word formatında kullanarak karar defterinizi oluşturabilir, her toplantı sonrası düzenli güncelleyebilirsiniz.

3. Doldurma İpuçları

• Toplantı tarihlerini yazarken kesin ve standart tarih formatı kullanın (GG.AA.YYYY).
  • Karar numaralarını ardışık sıra ile numaralandırın; böylece takip kolay olur.
  • Toplantı konusunu kısa ama kapsamlı yazın.
  • Görüşülen maddeleri madde madde sıralayın, aksi halde takip zorlaşır.
  • Kararların neden ve nasıl alındığını, ilgili görüşmeleri sıkıştırmadan özetleyin.
  • Sorumlu ve yetkili kişileri tam isimleriyle yazın.
  • İmzaları eksiksiz toplayın ve tarih atarak onay sürecini kesinleştirin.
  • Defteri dijital ortamda yedeklemeyi unutmayın, kaybolma riskini azaltır.

:warning: Warning: Karar defterinde eksik ya da yanlış bilgi MEB denetimlerinden geçmenizi zorlaştırır, disiplin cezasına neden olabilir.

Sonraki Adımlar

Size aşağıdaki konularda da yardımcı olabilirim:

• Yıllık çalışma planı genişletilmiş biçimde hazırlanması
  • Sosyal sorumluluk proje planlarının çeşitlendirilerek sunulması
  • Boş form doldurma aşamalarının görsel destekli açıklanması
  • Karar defteri yazımında dikkat edilmesi gereken özel noktalar

Hangisiyle devam etmek istersiniz?

@cesur_cesur

Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü Karar Defteri Detaylı Örneği ve Şablon

Önemli Noktalar

• Detaylı karar defteri, kulüp faaliyetlerinin şeffaf ve sistematik kaydının yapılmasını sağlar
  • Her toplantıda alınan kararlar açık, anlaşılır, tarih ve karar numarasıyla dokümante edilir
  • İlgili sorumlular ve imzalar kesinlikle belirtilir; böylece takip ve denetim kolaylaşır

İçindekiler

3. Doldurma İpuçları
  4. Karar Defteri Görsel Şablon Örneği

01.03.2024 1 Kulüp Tanışma ve Planlama 1. Kulüp çalışma esaslarının belirlenmesi 1. Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü amaçları belirlendi. Toplantı takvimi oluşturuldu. Kulüp Başkanı Başkan: … / Sekreter: …
2. Yıllık çalışma planının ilk maddelerinin belirlenmesi 2. İlk üç ayın kazanımları ve etkinlik tarihleri karara bağlandı. Proje Koordinatörü Öğretmen: …
08.03.2024 2 Kan Bağışı ve Sağlık Eğitimi 1. Kan bağış sürecinin temel aşamaları anlatıldı 1. Sağlık personeliyle iş birliği yapılarak sunumların planlanması kararlaştırıldı. Sağlık Koordinatörü Başkan: …
2. Kan bağışının etik kuralları üzerine sunum 2. Etik sorumluluklar yazılı olarak kulüp defterinde yer alacak ve herkese dağıtılacak. Sekreter Sekreter: …

:light_bulb: Pro Tip: Defterde kararların yazımı sırasında gereksiz tekrarlardan kaçının; açık ve net ifadeler tercih edin.

Bu tabloyu Excel veya Word formatında kullanarak karar defterinizi oluşturabilir, her toplantı sonrası düzenli güncelleyebilirsiniz.

3. Doldurma İpuçları

• Toplantı tarihlerini yazarken kesin ve standart tarih formatı kullanın (GG.AA.YYYY).
  • Karar numaralarını ardışık sıra ile numaralandırın; böylece takip kolay olur.
  • Toplantı konusunu kısa ama kapsamlı yazın.
  • Görüşülen maddeleri madde madde sıralayın, aksi halde takip zorlaşır.
  • Kararların neden ve nasıl alındığını, ilgili görüşmeleri sıkıştırmadan özetleyin.
  • Sorumlu ve yetkili kişileri tam isimleriyle yazın.
  • İmzaları eksiksiz toplayın ve tarih atarak onay sürecini kesinleştirin.
  • Defteri dijital ortamda yedeklemeyi unutmayın, kaybolma riskini azaltır.

:warning: Warning: Karar defterinde eksik ya da yanlış bilgi MEB denetimlerinden geçmenizi zorlaştırır, disiplin cezasına neden olabilir.

4. Karar Defteri Görsel Şablon Örneği

Görselde:

• Karar No ve Karar Tarihi alanları üst bölümde yer alıyor.
  • Görüşülecek Konular için 5 madde sıralanabiliyor.
  • Karar kısmında detaylı açıklama yapılabiliyor.
  • Son kısımda Yönetim Kurulu imza alanları (Rehber Öğretmen, Başkan, Başkan Yard., Sekreter, Sayman, Üyeler) bulunmakta.
  • Ayrıca toplantıya katılanların isimlerinin yazılacağı bölüm mevcut.
  • Müdür onay bölümü de yer almakta.

Bu format, fiziki karar defterinde doğru ve eksiksiz form doldurulması için resmi standarttır.

Sonraki Adımlar

• Yıllık çalışma planı genişletilmiş biçimde hazırlanması
  • Sosyal sorumluluk proje planlarının çeşitlendirilerek sunulması
  • Boş form doldurma aşamalarının görsel destekli açıklanması
  • Karar defteri yazımında dikkat edilmesi gereken özel noktalar

Hangisiyle devam etmek istersiniz?

@cesur_cesur

Karar Defteri Formunu Adım Adım Nasıl Doldurursunuz?

• Karar No ve Karar Tarihi her sayfanın üst kısmında net şekilde yazılmalı.
  • Görüşülecek Konular bölümü en fazla 5 maddeyle doldurularak toplantı gündemi oluşturulur.
  • Karar Metni bölümünde “Okulumuz … Kulübü yönetim kurulu … Başkanlığında toplanarak” ifadesi ile başlayıp, alınan kararlar madde madde yazılmalıdır.
  • Alt kısımda yer alan Rehber Öğretmen, Başkan, Başkan Yrd., Sekreter, Sayman ve Üyeler imza alanları eksiksiz doldurulmalıdır.
  • “Toplantıda Bulunanlar” listesi toplantı katılımcılarını protokole ekler, Müdür onayı da formun geçerliliğini pekiştirir.

İÇİNDEKİLER

1. Form Başlık Bilgileri
  2. Görüşülecek Konular Bölümü
  3. Karar Metni Yazımı
  4. İmza ve Katılımcılar
  5. Ek Notlar ve Denetim

1. Form Başlık Bilgileri

• Karar No: Toplantıların kronolojik sıra numarası (örn. “5”).
  • Karar Tarihi: GG.MM.YYYY formatında (örn. “12.04.2024”).
  • Okul adı ve Kulüp Adı (Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü) formun üstünde veya metin içinde belirtilir.

ÖRNEK:
Karar No: 5 Karar Tarihi: 12.04.2024

2. Görüşülecek Konular Bölümü

1. Kan bağışı kampanya tarihinin kesinleştirilmesi
  2. Broşür ve afiş tasarım onayı
  3. Sağlık personeli ile iş birliği protokolünün imzalanması
  4. Sosyal medya duyurularının planlanması
  5. Okul idaresinden izin işlemleri

İpucu: Her maddeyi kısa ve net tutun, “1.” ile “5.” arası madde sayısına sadık kalın.

3. Karar Metni Yazımı

Başlangıç cümlesi mutlaka şu kalıbı içermelidir:

Okulumuz [OKUL ADI] Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü yönetim kurulu, Başkan [BAŞKAN ADI] Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.

Ardından, alınan kararları numaralandırarak yazın:

1. Kan bağışı kampanya tarihi 25.04.2024 olarak belirlendi.
  2. Broşür ve afiş tasarım ekibine 15.04.2024’e kadar taslak hazırlama görev verildi.
  3. Sağlık Bölümü ile protokol imzalanması için kulüp sekreteri yetkilendirildi.

Pro Tip: Kararların açıklamalarına “neden” ve “nasıl” sorularının cevaplarını ekleyin.

4. İmza ve Katılımcılar

• Rehber Öğretmen, Başkan, Başkan Yrd., Sekreter, Sayman başlıkları altındaki imza sütunlarına ilgili kişilerin tam imzaları atılır.
  • Alt satırdaki Üyeler için en az üç üyenin adı ve imzası alınmalıdır.
  • Formun sağ alt köşesinde Müdür onayı için tarih ve “İncelendi Uygulanabilir” ifadesi ile birlikte Müdür imzası yer alır.
  • “Toplantıda Bulunanlar” bölümüne tüm katılımcıların ad-soyad listesi eksiksiz yazılır.

Hatırlatma: Fiziksel imza zorunluluğu vardır; dijital imza çoğu okulda geçerli sayılmaz.

5. Ek Notlar ve Denetim

Adım Kontrol Listesi
Başlık Karar No ve Tarih doğru mu?
Gündem Görüşülecek 5 madde eksiksiz mi?
Karar Metni Açıklamalar “neden” ve “nasıl” sorularını yanıtlıyor mu?
İmzalar Tüm yetkililerin imzası var mı?
Müdür Onayı Tarih ve “İncelendi Uygulanabilir” ibaresi var mı?

:warning: Warning: Eksik imza veya tarih MEB denetiminde formun geçersiz sayılmasına neden olabilir.

Sık Sorulan Sorular

1. Karar No nasıl sıralanır?
Toplantı sayısına göre ardışık numaralandırma yapılır (1, 2, 3…).

2. Görüşülecek konular 5’ten fazla olabilir mi?
Formda 5 satır ayrıldığı için en fazla 5 konu önerilir; ek konular “Ek Madde” notu ile karara eklenebilir.

3. Müdür onayı neden önemli?
Okul idaresinin resmi onayı, alınan kararların yürürlüğe girmesi için zorunludur.

4. Dijital ortamda saklamak yeterli midir?
Fiziksel imzalı orijinal defter okullarda muhafaza edilir; dijital kopya yedekleme amaçlı kullanılabilir.

5. Eksik imza veya tarih düzeltilirse form yeniden mi doldurulmalı?
Mümkünse düzeltme bantı/teybi kullanılmadan, hatalı sayfa iptal edilerek yeni sayfa ile değiştirilmelidir.

Sonraki Adımlar

1. Yıllık çalışma planı genişletilmiş biçimde hazırlanması
  2. Sosyal sorumluluk proje planlarının detaylandırılması
  3. Boş formun görsel destekli adım adım doldurulması
  4. Karar defteri yazımında dikkat edilmesi gereken özel noktalar

Hangi konuyla devam etmemi istersiniz?

@cesur_cesur

Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü Karar Defteri, Yıllık Plan ve Sosyal Sorumluluk Proje Planı İçeriği

Önemli Noktalar

• Karar Defteri, kulüp toplantılarında alınan kararların tarih, konu, madde madde sıralanması, açıklamaları, sorumlular ve imzalar ile şeffaf şekilde kaydedilmesi için zorunlu ve resmi bir belgedir.
  • Yıllık Çalışma Planı, okul takvimi ve Kızılay programlarına uygun, aylık ve haftalık hedeflerle kulüp faaliyetlerinin düzenlenmesini sağlar.
  • Sosyal Sorumluluk Proje Planı, kan bağışı farkındalığını artırmaya yönelik somut adımlar, sorumlular, hedef kitle ve süreci detaylandırır.
  • Formlar ve Doldurma Rehberi, karar defteri ve yıllık plan gibi belgelerin doğru, eksiksiz ve resmi standartlara uygun doldurulması için adım adım yol haritası sunar.

İçindekiler

1. Karar Defteri Detaylı Rehberi
  2. Yıllık Çalışma Planı Örneği ve Doldurma Önerileri
  3. Sosyal Sorumluluk Proje Planı
  4. Karar Defteri Formunun Görsel Şablon ve Doldurma Kılavuzu
  5. Sık Sorulan Sorular ve Uygulama İpuçları

1. Karar Defteri Detaylı Rehberi

Karar Defteri, kulüp faaliyetlerinin bütün toplantılarında alınan kararların kronolojik şekilde takip edilmesini sağlar. Her sayfada;

• Karar No ve Karar Tarihi doğru ve standart formatta olmalı.
  • Görüşülecek Konular (en fazla 5 madde) net bir şekilde yazılmalı.
  • Karar Metni “Okulumuz … Kulübü yönetim kurulu … Başkanlığında toplanarak…” ifadesi ile başlamalı ve maddeler halinde kararlar detaylı açıklamalarla belirtilmeli.
  • Alt bölümdeki tüm sorumlular (Rehber Öğretmen, Başkan, Başkan Yardımcısı, Sekreter, Sayman, Üyeler) imzalanmalı.
  • Toplantıya katılanlar listesi eksiksiz tutulmalı ve Müdür onayı alınmalıdır.

Pro Tip: Kararların nedenleri, süreçleri ve sorumluların netliği, MEB denetiminde başarı sağlar.

2. Yıllık Çalışma Planı Örneği ve Doldurma Önerileri

Ay Hafta Amaç Yapılacak Etkinlikler Notlar
Mart 1 Kızılay tarihi ve amaçlarının öğrenilmesi Kulüp tanışma toplantısı, faaliyet planlama Tarih okul takvimine uyumlu olmalı
Mart 2 Kan bağışı sürecinin öğrenilmesi Sunumlar, sağlık personeli bilgilendirmesi
Nisan 3 Kampanya planlama ve slogan hazırlanması Afiş tasarımı, sosyal medya paylaşımları
Nisan 4 Kan bağışı etkinliği ve bilgilendirme Kan bağışı organizasyonu

Uyarı: Planlar okul takvimi ve bölge programları ile çakışmamalıdır.

3. Sosyal Sorumluluk Proje Planı

Proje Adı: Okulumuzda Kan Bağışı Farkındalığını Artırma

• Amaç: Öğrenci ve çalışanlarda kan bağışının önemi ve süreci hakkında bilinç oluşturmak
  • Hedef Kitle: Öğrenciler, öğretmenler, okul personeli
  • Faaliyetler:
    1. Bilgilendirici sunum ve dikkat çekici videolar gösterimi
    2. Kampanya tarihi belirleyip organizasyon planlama
    3. Afiş, broşür tasarımı ve dağıtımı
    4. Gönüllü kayıt ve destek formlarının hazırlanması
    5. Sosyal medya ve okul duyuru panosunda aktif tanıtım
  • Süre: 1 ay
  • Sorumlular: Kulüp başkanı, sağlık koordinatörü, iletişim ekibi
  • Beklenen Sonuç: Katılımcı sayısında en az %20 artış ve topluluk bilincinin gelişimi

4. Karar Defteri Formu Görsel Şablon ve Doldurma Kılavuzu

• Karar No ve Karar Tarihi üstte net yazılır.
  • Görüşülecek Konular 1-5 madde olarak maddelenir.
  • Karar kısmı, alınan kararların resmi ve açık şekilde yazıldığı bölümdür.
  • Yönetim Kurulu üyeleri ve katılanların imza alanları eksiksiz doldurulur.
  • Toplantıya katılanların isim listesi ve Müdür onayı formu geçerlilik kazanır.

5. Sık Sorulan Sorular ve Uygulama İpuçları

S1: Karar defterinde kaç madde olmalı?
C: Sayfada en fazla 5 madde önerilir; ek maddeler metinde belirtilir.

S2: Karar No nasıl belirlenir?
C: Toplantıların sırasına göre ardışık numara verilir.

S3: Müdür onayı zorunlu mu?
C: Evet, resmi onay olmadan karar defteri hükümsüz sayılır.

S4: Eksik imza varsa ne yapılmalı?
C: Hatalı sayfa iptal edilip yeni sayfa ile değiştirilmelidir, bantla düzeltme yapılmaz.

S5: Yıllık plan okul takvimine uygun mu olmalı?
C: Kesinlikle, aksi halde etkinlik planlaması aksar ve resmi kabul zorlaşır.

Sonraki Adımlar

Aşağıdaki konularda destek verebilirim:

1. Yıllık çalışma planını detaylandırarak genişletme
  2. Sosyal sorumluluk proje planlarının alternatif seçeneklerle zenginleştirilmesi
  3. Karar defteri ve yıllık plan formunun görsellerle adım adım doldurulması
  4. Karar defteri yazımında sıklıkla yapılan hata ve dikkat edilmesi gereken noktaların detaylandırılması

Hangi konuyla devam etmek istersiniz?

@cesur_cesur

Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü Yıllık Çalışma Planı Nasıl Doldurulur?

Key Takeaways

• Yıllık çalışma planı, ay, hafta ve gün sütunlarında okul takvimine uygun bir zamanlamayla doldurulmalıdır.
  • “Amaç” sütununa o dönemin kazanımı veya hedefi, “Yapılacak Etkinlikler” sütununa ise somut faaliyet adımları yazılmalıdır.
  • Plan, belirli gün ve haftalar tarafından desteklenmeli; her etkinlik için sorumlu ve tarih kesin olarak belirtilmelidir.

Yıllık çalışma planı, aylık ve haftalık bazda belirlenen amaç ile etkinlikleri “Amaç” ve “Yapılacak Etkinlikler” sütunlarına tarihçe ve sorumlu bilgisiyle işleyerek düzenler.

İçindekiler

1. Yıllık Planı Doldurma Adımları
  2. Örnek Doldurulmuş Yıllık Çalışma Planı
  3. Amaç ve Etkinlik Yazım İpuçları
  4. Karar Defteri vs Yıllık Planı Karşılaştırması
  5. Özet Tablosu
  6. Sık Sorulan Sorular

1. Yıllık Planı Doldurma Adımları

1. Ay/Hafta/Gün: Okul akademik takvimine göre ayları ve haftaları listeler.
  2. Amaç: O hafta için ulaşılması gereken kazanımı veya hedefi net biçimde belirtin (ör. “Kan bağış sürecini anlama”).
  3. Yapılacak Etkinlikler: Amaçla bağlantılı, ölçülebilir faaliyetler yazın (ör. “Sunum, broşür dağıtımı, atölye çalışması”).
  4. Belirli Gün ve Haftalar: Etkinliğin kesin tarihini veya haftasını yazın.
  5. Katılımcı Öğrenci Sayısı: Planlanan katılımı tahmini olarak ekleyebilirsiniz.

2. Örnek Doldurulmuş Yıllık Çalışma Planı

Ay Hafta Gün Amaç Yapılacak Etkinlikler Belirli Gün/Hafta
Eylül 1 Kızılay’ın kuruluş amacı ve tarihçesini öğrenme Kısa tarihçe sunumu; grup tartışması 04.09.2024
Eylül 2 Kan bağışının toplumsal önemini kavrama Broşür hazırlama; pano sunumu 11.09.2024
Ekim 1 Kan bağışı sürecinin aşamalarını sıralama Adım adım iş akışı sunumu; sağlık personeli daveti 02.10.2024
Ekim 3 Afiş ve slogan tasarımı Tasarım atölyesi; grafik kulübü iş birliği 16.10.2024
Kasım 2 Etik kurallar ve gönüllülük ilkelerini tartışma Panel: Etik sorumluluklar; vakit gönüllük rol-play çalışması 06.11.2024

3. Amaç ve Etkinlik Yazım İpuçları

• Amaç başlığı kısa, net ve ölçülebilir olmalı.
  • Etkinlik adımları eylem fiilleriyle başlamalı (“Hazırlama”, “Sunma”, “Dağıtma”).
  • Tarih ve hafta çakışmalarını önlemek için okul takvimini kontrol edin.
  • Her etkinlik için mutlaka “Sorumlu” kişi veya ekip adı ekleyin.

4. Karar Defteri vs Yıllık Planı Karşılaştırması

Özellik Karar Defteri Yıllık Çalışma Planı
Amaç Toplantıda alınan kararların belgesi Yıl boyunca yapılacak etkinliklerin takvimi
Format Tek tek toplantı kayıtları Aylık ve haftalık plan tablosu
İçerik Karar no, tarih, konu, imzalar Ay, hafta, amaç, etkinlikler, tarih
Kullanım Resmi onay ve denetim için Faaliyet takibi ve önceliklendirme

5. Özet Tablosu

Adım Açıklama
Ay/Hafta/Gün Akademik takvimle uyumlu olarak doldurulmalı
Amaç Kazanım veya hedef net bir cümleyle ifade edilmeli
Yapılacak Etkinlik Ölçülebilir, eylem odaklı faaliyetler tanımlanmalı
Tarih/Hafta Kesin tarih veya hafta numarası belirtmeli
Sorumlu Her etkinliğe bir veya daha fazla sorumlu atamalı

6. Sık Sorulan Sorular

1. Haftalar arası boş gün bırakmalı mıyım?
    Okul tatil ve sınav tarihlerine göre haftaları atlayabilirsiniz; boş kalan haftalar açıklama sütununa “Ara Tatil” veya “Sınav Haftası” yazın.

2. Amaç ve etkinlikler nasıl eşleştirilir?
    Amaç, öğrencinin kazanacağı bilgi veya beceriyi; etkinlikler ise bunu nasıl sağlayacağınızı açıklar.

3. Katılımcı öğrenci sayısını nerede belirtirim?
    Tablonun en üstündeki “Katılımcı Öğrenci Sayısı” satırına hedeflenen katılım rakamını yazın.

4. Ek faaliyet eklemek istersem nasıl?
    Plan tablosunda eksik satırları kullanabilir veya yıl sonunda “Ek Faaliyetler” bölümü açabilirsiniz.

Sonraki Adım
Aşağıdakilerden hangisini örneklememi istersiniz?

1. Bir aylık detaylı 4 haftalık plan örneği
  2. Tüm yıl için 12 aylık amaç ve etkinlik listesi
  3. Planın dijital şablon (Excel/Word) indirme bağlantısı ve kullanım kılavuzu
  4. Eklemeniz gereken “Katılımcı Öğrenci Sayısı” ve “Notlar” sütunlarına yönelik detaylar

@cesur_cesur