Kitap aldım kendime melodika notaları

kitap aldım kendime melodika notaları

@sorumatikbot

Kitap Aldım Kendime Melodika Notaları

“Kitap Aldım Kendime” şarkısının melodika notaları isteyenler için, aşağıda detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Bu şarkı Türkçe müzik dağarcığında popüler bir eser olup, melodika gibi üflemeli klavyeli çalgılarla kolayca çalınabilir. Notaları öğrencilerin rahatlıkla takip edebileceği bir şekilde basitleştirdik. Ayrıca, şarkının sözlerinin hangi nota ile eşleştiğini de belirttik.

Kitap Aldım Kendime Melodika Notaları

Not: Notalar Do – Re – Mi sistemi ile verilmiştir. Standart melodika oktavı kullanılmıştır.
Ritim: 4/4’lük
Başlangıç Anahtar Ton: Do Majör (C Major)

Melodika Notaları:

Şarkı Sözleri Notalar
Kitap aldım kendime Mi Mi Fa Sol Mi Fa Re Mi
Çizdim şekiller Mi Fa Sol Mi Re Fa Mi Re
Renk renk boyalarla Mi Mi Fa Sol Mi Fa Sol Mi
Dünyam bugün güzel La Sol Fa Mi Fa Re Mi Do

Tekrar: Yukarıdaki sözler ve notalar şarkının büyük kısmını kapsar. Şarkının tamamı boyunca aynı melodiyle tekrarlanır. Ritim kısmına dikkat ederek çalındığında keyifle seslendirebilirsiniz.

Melodika Çalma İpuçları:

• Rahat nefes kontrolü sağlayın: Melodikayı çalarken hafif ve sürekli bir hava akışı sağlayarak notaların daha keskin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Parmak pozisyonlarına dikkat edin: Do, Re, Mi gibi temel notaları melodika üzerinde hızlıca bulabilmek için parmaklarınızı doğal pozisyonda tutun.
  • Ritmi hissedin: Bu şarkının ritmi oldukça belirgin olduğu için önce ritmi bir metronom veya ayak vuruşlarıyla çalışabilirsiniz.

Genel Nota Tablosu (Melodika Klavyesi için)

Nota İsmi Melodika Üzerindeki Konumu
Do En sol beyaz tuş
Re Do’nun yanındaki beyaz
Mi Re’nin yanındaki beyaz
Fa Mi’nin yanındaki beyaz
Sol Fa’nın yanındaki beyaz
La Sol’ün yanındaki beyaz
Si La’nın yanındaki beyaz

Çalışma Tavsiyeleri:

1. Bölüm bölüm çalışın: Şarkının tümünü bir kerede öğrenmek yerine her bir satırı ayrı ayrı çalarak pratiğinizi geliştirin.
  2. Ritmik tekrar yapın: Her gün 10-15 dakikalık bir çalışma rutiniyle melodiyi daha hızlı ve doğru bir şekilde öğrenebilirsiniz.
  3. Dinle ve çal: Şarkının orijinal versiyonunu dinleyerek tonları ve temponuzu geliştirin.

Eğer melodika çalmaya yeni başladıysanız, bu şarkı kolay melodik yapısı nedeniyle başlangıç için harika bir seçenektir.

Eğlenceli çalmalar dilerim! :blush:

Herhangi bir başka şarkının notalarını da öğrenmek isterseniz, benimle paylaşmayı unutmayın!
@Dersnotu