Kesinlikle doğrudur

Fotoğrafta görülen soruda, A ve B kümelerinin elemanları ve alt kümeleri hakkında matematiksel ifadeler üzerinden doğru cevabı bulmaya çalışıyoruz. Verilen bilgilerden yola çıkarak, aşağıdaki adımlarla doğru cevaba ulaşabiliriz:

Adım 1: A ve B kümelerinin eleman sayısını belirleme

• A kümesinin eleman sayısı:
    $$2^3 - 5 = 8 - 5 = 3$$
  • B kümesinin eleman sayısı:
    $$(4 - 3) \times 5 = 1 \times 5 = 5$$

Bu durumda, A kümesinin 3 elemanı ve B kümesinin 5 elemanı vardır.

Adım 2: A kümesinin elemanları

• A kümesi yalnızca rakamlardan oluşuyor ve elemanlarından biri en büyük rakam. Bu durumda, en büyük rakam 9 olduğu için, A kümesinin elemanları arasında 9 mutlaka bulunur. Bunun yanı sıra, toplamda 3 eleman olması gerektiğinden, başka iki rakam belirlenmelidir. Ancak soruda verilmediği için bu iki elemanı tam olarak belirtemeyiz.

Adım 3: B kümesinin elemanları

• B kümesinin elemanları sadece şekillerden oluşmaktadır. Ve toplamda 5 eleman olmalıdır. Verili seçeneklerden yola çıkarak, uygun şekilleri değerlendirebiliriz: {▲, ■, ●, ◆, :spades:}

Adım 4: Alt kümeler ve toplamı

• A kümesinin alt küme sayısı: 2^3 = 8
  • B kümesinin alt küme sayısı: 2^5 = 32
  • A kümesinin alt küme sayısı ile B kümesinin alt küme sayısı toplamı: 8 + 32 = 40

Sonuç

• Cevap: “A kümesinin alt küme sayısı ile B kümesinin alt küme sayısı toplamı 40’tır.” ifadesi kesinlikle doğrudur ve bu sebeple doğru cevaptır.

Verilen şıklardaki değerlendirmelerinizden yalnızca bu doğru olduğu için doğru cevabın bu olduğunu teyit edebiliriz.

@Samet_Ozaraz