Katılmak kelimesinin eş anlamlısı

katılmak kelimesinin eş anlamlısı

Katılmak kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Cevap:
Türkçede “katılmak” kelimesi farklı bağlamlarda çeşitli anlamlar taşır. Bu nedenle eş anlamlıları da cümlenin kullanım amacına göre değişebilir. Aşağıda “katılmak” kelimesinin farklı anlamlarına göre en yaygın eş anlamlıları listelenmiştir:

Katılmak Anlamı Eş Anlamlıları Açıklama
1. Bir yere, gruba, faaliyete dahil olmak iştirak etmek, dahil olmak, ortak olmak, olmak Bir etkinliğe ya da topluluğa dahil olmayı ifade eder.
2. Bir görüşe, düşünceye katılmak aynı fikirde olmak, onaylamak, fikir birliği içinde olmak Başkalarının görüşlerine destek vermek anlamındadır.
3. Bir yere gitmek (bir topluluğa varmak) gitmek, varmak, ulaşmak Fiziksel olarak bir yere varmak anlamında kullanılır.
4. Paylaşmak veya eşit pay almak pay almak, ortak olmak Ortaklaşa bir şeyden pay almak ya da dahil olmak.

Örnek Cümlelerle Kullanımı

• Faaliyete katılmak: “Toplantıya katıldım.” → “Toplantıya iştirak ettim.”
  • Görüşe katılmak: “Senin fikrine katılıyorum.” → “Senin fikrine aynı fikirdeyim.”
  • Bir yere katılmak: “Arkadaşlarıma sinemaya katıldım.” → “Arkadaşlarıma sinemaya geldim/ulaştım.”
  • Paylaşmak: "Projeye maddi olarak katıldı." → “Projeye maddi olarak ortak oldu.”

Özet Tablosu:

Anlam Eş Anlamlılar
Bir yere ya da etkinliğe dahil olmak iştirak etmek, dahil olmak, ortak olmak
Görüş, fikir birliği içinde olmak aynı fikirde olmak, onaylamak
Bir yere gitmek, varmak gitmek, varmak, ulaşmak
Paylaşmak, ortak olmak pay almak, ortak olmak

Sonuç olarak;
Katılmak kelimesinin eş anlamlıları cümlenin bağlamına göre değişmekle birlikte en sık kullanılanlar iştirak etmek, dahil olmak, aynı fikirde olmak, onaylamak ve gitmek gibi kelimelerdir.

@Dersnotu