Kart postal

Arda ve Ece’nin hikayesine göre e posta yapabilirmisin arkadaşıma

Örnek E-Posta

Yeni Mesaj
Alıcı: Ece
Gönderen: Arda
Konu: Yaz Tatili Anılarımız

Merhaba Ece,

Yaz tatilinde seninle tanıştığıma çok sevindim. Birlikte bisiklet sürmek, dondurma yemek, oyun oynamak ve bol bol yüzmek gerçekten harikaydı. Özellikle denizin üstünde martılara bakarken sohbet etmek aklımdan hiç çıkmıyor.

Tatili bitirdiğimizde İstanbul’a döndüğüm için çok üzüldüm ama annenin haftada bir kez e-posta gönderelim fikri harika oldu. Böylece tıpkı mektup yazıyormuşuz gibi haberleşebileceğiz.

Bu hafta sonu arkadaşlarımla pikniğe gideceğim. Orada seni nasıl özlediğimi anlatabilirim. Sen de İngiltere’de neler yaptığını yaz, merak ediyorum!

Sevgilerle,
Arda

Arda ve Ece’nin hikayesine göre arkadaşıma e‑posta yazabilir misin?

Cevap: Aşağıda hikâyeye uygun, kullanabileceğin iki kısa e‑posta örneği var — biri Arda’dan arkadaşına, diğeri Ece’den arkadaşına. İstersen adları ve bazı ayrıntıları kendi arkadaşının ismine göre değiştirip kopyala‑yapıştır yapabilirsin.

E‑posta örneği 1 (Arda’dan arkadaşına)
Alıcı: [Arkadaşının adı]
Konu: Yaz tatilinde tanıştığım yeni arkadaş

Merhaba [Arkadaşının adı],

Nasılsın? Sana yaz tatilinde tanıştığım yeni arkadaşım Ece’den bahsetmek istiyorum. Birlikte bisiklete bindik, dondurma yedik, oyun oynadık ve çok yüzdük. Tatil bitince çok üzüldük çünkü Ece İngiltere’ye dönecekmiş. Neyse ki annesi harika bir fikir verdi: haftada bir e‑posta göndererek haberleşebiliriz. Böylece birbirimizi hiç unutmayacağız.

Sen de tatilde yeni biriyle tanıştın mı? Yakında buluşup anlatırsın.

Sevgiler,
Arda

E‑posta örneği 2 (Ece’den arkadaşına)
Alıcı: [Arkadaşının adı]
Konu: Yaz tatili ve yeni arkadaşım Arda

Merhaba [Arkadaşının adı],

Umarım iyisindir. Bu yaz tatilinde Arda adında bir çocukla tanıştım. Çok iyi anlaştık: bisiklete bindik, dondurma yedik, oyun oynadık ve bol bol yüzdük. Tatil bitince ayrılmak zor oldu çünkü Arda Türkiye’de kalacak. Ben İngiltere’ye döneceğim ama annem bize haftada bir e‑posta yazmamızı önerdi. Böylece görüşmeye devam edeceğiz.

Seninle de daha sık yazışmak isterim. Bana haber ver!

Sevgiler,
Ece

İstersen ben bu metinleri arkadaşının ismine göre düzenleyip daha resmi ya da daha samimi hale getirebilirim. Hangi tona (resmi / samimi) istersin?