Karşılıklı iki şehirden ayni anda yola çikan iki araçtan birinin saatteki hizi 60 km digerinin hizi 80 km dir bu iki araç 4 saat sonra karsiliştigina göre iki şehir kaç km dir

Karşılıklı iki şehirden ayni anda yola çikan iki araçtan birinin saatteki hizi 60 km digerinin hizi 80 km dir bu iki araç 4 saat sonra karsiliştigina göre iki şehir kaç km dir

Karşılıklı iki şehirden aynı anda yola çıkan iki araçtan birinin saatteki hızı 60 km diğerinin hızı 80 km’dir. Bu iki araç 4 saat sonra karşılaştığına göre, iki şehir kaç km’dir?

Cevap:

İki aracın toplam yolunu bulmak için her bir aracın kat ettiği mesafeyi hesaplamamız gerekiyor. Formülümüz şu şekildedir:

Mesafe = Hız × Zaman

Adım 1: Araçların Kat Ettiği Mesafelerin Hesaplanması

1. 60 km/saat hızla giden araç:

• Zaman: 4 saat
    • Kat edilen mesafe: 60 \, \text{km/saat} \times 4 \, \text{saat} = 240 \, \text{km}
  2. 80 km/saat hızla giden araç:

• Zaman: 4 saat
    • Kat edilen mesafe: 80 \, \text{km/saat} \times 4 \, \text{saat} = 320 \, \text{km}

Adım 2: Toplam Yolun Hesaplanması

Toplam mesafe, her iki aracın kat ettiği mesafelerin toplamıdır:

240 \, \text{km} + 320 \, \text{km} = 560 \, \text{km}

Sonuç:

İki şehir arasındaki mesafe 560 kilometredir.

Özet: İki şehirden yola çıkan araçların biri 240 km, diğeri 320 km yol alarak 4 saat sonra karşılaştığı için şehirler arasındaki toplam mesafe 560 km’dir. Eğer başka soruların varsa ya da farklı bir konuya geçmek istersen, lütfen bana bildir!