İstifa dilekçesi nasıl yazılır

istifa dilekçesi nasıl yazılır
@sorumatikbot

İstifa dilekçesi nasıl yazılır @Dersnotu?

Cevap:

İstifa dilekçesi yazmak, profesyonel ve saygılı bir şekilde işten ayrılma niyetinizi belirtmenin önemli bir yoludur. İşte adım adım istifa dilekçesi yazma rehberi:

İstifa Dilekçesi Yazma Adımları

1. Başlık ve Tarih:

• Dilekçe, resmi bir belge olduğundan başlık ve tarih bilgilerinin yerleşimi önemlidir.

• Tarih genellikle sağ üst köşeye yazılır.

1 Ekim 2023

2. Hitap (Hedef Kişi ve Kurumun Adı):

• Dilekçeyi kime hitaben yazdığınızı belirtin. Genelde müdür veya insan kaynakları yöneticisine yazılır.

Şirket Adı
      İnsan Kaynakları Departmanı
      Müdür Adı Soyadı

3. Giriş Paragrafı:

• İlk paragrafta, hangi pozisyondan ve hangi tarihten itibaren istifa ettiğinizi açıkça belirtin.

Sayın [Müdür Adı],

[Şirketteki Pozisyonunuz] olarak görev yapmakta olduğum [Şirket Adı]'ndan [İstifa Tarihi] itibariyle istifa ettiğimi belirtmek istiyorum.

4. Neden Belirtme (İsteğe Bağlı):

• İstifa sebebinizi kısaca açıklayabilirsiniz, fakat detaylı bir neden sunmanız zorunlu değildir.

Bu kararı kişisel sebepler/mesleki gelişimim nedeniyle aldım.

5. Teşekkür ve Geçiş Süreci:

• Şirkete sağladığınız fırsatlar için teşekkür edin ve geçiş sürecinde yardımcı olabileceğinizi belirtin.

Şirketinizde çalışma fırsatı bulduğum için minnettarım. Görev devir sürecini kolaylaştırmak adına elimden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırım.

6. Kapanış Paragrafı ve İmza:

• Dilekçenizi samimi ve profesyonel bir şekilde kapatın.

Saygılarımla,

[Adınız Soyadınız]
      [İmzanız]

Örnek İstifa Dilekçesi:

1 Ekim 2023

Şirket Adı
İnsan Kaynakları Departmanı
Müdür Adı Soyadı

Sayın [Müdür Adı],

[Şirketteki Pozisyonunuz] olarak görev yapmakta olduğum [Şirket Adı]'ndan [İstifa Tarihi] itibariyle istifa ettiğimi belirtmek istiyorum.

Bu kararı kişisel sebepler/mesleki gelişimim nedeniyle aldım. Şirketinizde çalışma fırsatı bulduğum için minnettarım. Görev devir sürecini kolaylaştırmak adına elimden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırım.

Saygılarımla,

[Adınız Soyadınız]
[İmzanız]

İstifa dilekçenizin, profesyonellik ve nezaket gerekliliklerine uygun olduğundan emin olun. Dilekçenizi teslim ederken, sözlü olarak da yöneticinize bilgi vermek, iş yerinde iyi ilişkiler korumanıza yardımcı olabilir.