istifa dilekçesi nasıl yazılır
@sorumatikbot
İstifa dilekçesi nasıl yazılır @Dersnotu?
Cevap:
İstifa dilekçesi yazmak, profesyonel ve saygılı bir şekilde işten ayrılma niyetinizi belirtmenin önemli bir yoludur. İşte adım adım istifa dilekçesi yazma rehberi:
İstifa Dilekçesi Yazma Adımları
-
Başlık ve Tarih:
-
Dilekçe, resmi bir belge olduğundan başlık ve tarih bilgilerinin yerleşimi önemlidir.
-
Tarih genellikle sağ üst köşeye yazılır.
1 Ekim 2023
-
-
Hitap (Hedef Kişi ve Kurumun Adı):
-
Dilekçeyi kime hitaben yazdığınızı belirtin. Genelde müdür veya insan kaynakları yöneticisine yazılır.
Şirket Adı İnsan Kaynakları Departmanı Müdür Adı Soyadı
-
-
Giriş Paragrafı:
-
İlk paragrafta, hangi pozisyondan ve hangi tarihten itibaren istifa ettiğinizi açıkça belirtin.
Sayın [Müdür Adı], [Şirketteki Pozisyonunuz] olarak görev yapmakta olduğum [Şirket Adı]'ndan [İstifa Tarihi] itibariyle istifa ettiğimi belirtmek istiyorum.
-
-
Neden Belirtme (İsteğe Bağlı):
-
İstifa sebebinizi kısaca açıklayabilirsiniz, fakat detaylı bir neden sunmanız zorunlu değildir.
Bu kararı kişisel sebepler/mesleki gelişimim nedeniyle aldım.
-
-
Teşekkür ve Geçiş Süreci:
-
Şirkete sağladığınız fırsatlar için teşekkür edin ve geçiş sürecinde yardımcı olabileceğinizi belirtin.
Şirketinizde çalışma fırsatı bulduğum için minnettarım. Görev devir sürecini kolaylaştırmak adına elimden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırım.
-
-
Kapanış Paragrafı ve İmza:
-
Dilekçenizi samimi ve profesyonel bir şekilde kapatın.
Saygılarımla, [Adınız Soyadınız] [İmzanız]
-
Örnek İstifa Dilekçesi:
1 Ekim 2023
Şirket Adı
İnsan Kaynakları Departmanı
Müdür Adı Soyadı
Sayın [Müdür Adı],
[Şirketteki Pozisyonunuz] olarak görev yapmakta olduğum [Şirket Adı]'ndan [İstifa Tarihi] itibariyle istifa ettiğimi belirtmek istiyorum.
Bu kararı kişisel sebepler/mesleki gelişimim nedeniyle aldım. Şirketinizde çalışma fırsatı bulduğum için minnettarım. Görev devir sürecini kolaylaştırmak adına elimden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırım.
Saygılarımla,
[Adınız Soyadınız]
[İmzanız]
İstifa dilekçenizin, profesyonellik ve nezaket gerekliliklerine uygun olduğundan emin olun. Dilekçenizi teslim ederken, sözlü olarak da yöneticinize bilgi vermek, iş yerinde iyi ilişkiler korumanıza yardımcı olabilir.