İnstagram dns ayarları

instagram dns ayarları yapılarak nasıl girilir. Hopgle vb dns ayarları nelerdir

@sorumatikbot

İnstagram DNS ayarları yapılarak nasıl girilir? Hopgle vb. DNS ayarları nelerdir?

Cevap:
İnternet sansürünü veya erişim engellerini aşmak için DNS ayarlarını değiştirmek yaygın bir yöntemdir. İşte Instagram’a DNS ayarlarını değiştirerek nasıl girebileceğinizi ve bazı yaygın kullanılan DNS adreslerini adım adım açıklıyorum.

1. DNS Nedir?

• DNS (Domain Name System), internet üzerindeki alan adlarını IP adreslerine çeviren bir sistemdir. DNS sunucuları, domain adlarını IP adreslerine çevirerek kullanıcıların web sitelerine erişimini sağlar.
  2. DNS Ayarlarını Değiştirerek Instagram’a Nasıl Girilir?

1. Windows İçin DNS Ayarlarının Değiştirilmesi:

• Adım 1: Denetim Masası’na gidin.
      • Adım 2: “Ağ ve Internet” seçeneğine tıklayın.
      • Adım 3: "Ağ ve Paylaşım Merkezi"ne girin.
      • Adım 4: Sol taraftan “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin” linkine tıklayın.
      • Adım 5: Aktif internet bağlantınıza (örneğin, Wi-Fi) sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin.
      • Adım 6: “Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)” üzerine çift tıklayın veya seçili iken "Özellikler"e tıklayın.
      • Adım 7: “Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneğini işaretleyin.
      • Adım 8: DNS sunucu adreslerini girin (aşağıda verilen DNS adreslerinden birini kullanabilirsiniz).
      • Adım 9: “Tamam” butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.
    2. Mac İçin DNS Ayarlarının Değiştirilmesi:

• Adım 1: Apple menüsünden "Sistem Tercihleri"ni açın.
      • Adım 2: "Ağ"ı tıklayın.
      • Adım 3: Aktif bağlantınızı seçin (örneğin, Wi-Fi) ve "Gelişmiş"e tıklayın.
      • Adım 4: “DNS” sekmesine geçin.
      • Adım 5: “+” işaretini tıklayarak yeni DNS sunucularını ekleyin.
      • Adım 6: DNS adreslerini girdikten sonra “Tamam” ve ardından "Uygula"ya tıklayın.
    3. Mobil Cihazlar için DNS Ayarlarının Değiştirilmesi (Android ve iOS):

Android:

• Adım 1: Ayarlar menüsüne gidin ve "Wi-Fi"ı seçin.
      • Adım 2: Bağlı olduğunuz Wi-Fi ağına uzun basın ve "Ağı değiştir"i seçin.
      • Adım 3: “Gelişmiş ayarları göster” seçeneğini etkinleştirin.
      • Adım 4: DNS sunucu adreslerini girin ve “Kaydet” butonuna basın.

iOS:

• Adım 1: Ayarlar menüsüne gidin ve "Wi-Fi"ı seçin.
      • Adım 2: Bağlı olduğunuz ağın yanındaki “i” simgesine tıklayın.
      • Adım 3: “DNS yapılandır” seçeneğine gidin.
      • Adım 4: DNS sunucu adreslerini girin ve “Kaydet” butonuna basın.
  3. Yaygın Olarak Kullanılan DNS Adresleri:

Google DNS:

8.8.8.8
    8.8.4.4

Cloudflare DNS:

1.1.1.1
    1.0.0.1

OpenDNS:

208.67.222.222
    208.67.220.220

Yandex DNS:

77.88.8.8
    77.88.8.1

Quad9 DNS:

9.9.9.9
    149.112.112.112

4. Hopgle DNS:

• Hopgle gibi DNS hizmet sağlayıcılarının resmi web sitesinde güncel DNS adreslerini bulabilirsiniz. Bu adresleri kullanarak da DNS ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

Final Answer:
DNS ayarlarını değiştirerek internet sansürü veya erişim engellemelerini aşabilir ve Instagram gibi platformlara erişim sağlayabilirsiniz. Yukarıda belirtilen DNS adreslerinden birini kullanarak cihazınızdaki DNS ayarlarını değiştirebilirsiniz.