İngilizcee konuşma sınavı

1. sınıf İngilizce konuşma sınavı için 8 cümlelik kolay bir metin oluşturabilirmisin?..konu hayalimdeki meslek..benim hayalimdeki meselj avukat.. cümleler çok uzun olmasın ve kolay olsun birde hem Türkçe hem İngilizce çevirisini yazabilir misiniz?

eylukk said 6. sınıf İngilizce konuşma sınavı için 8 cümlelik kolay bir metin oluşturabilir misiniz? Konu hayalimdeki meslek, ben avukat olmak istiyorum. Cümleler çok uzun olmasın ve kolay olsun. İngilizce ve Türkçe çevirisini de yazar mısınız?

Cevap:

Aşağıda 8 cümlelik kısa ve anlaşılır bir metin bulabilirsiniz. Metindeki İngilizce ve Türkçe çevirilerini tabloda görebilirsiniz.

Hayalimdeki Meslek: Avukat

1. My dream job is to be a lawyer.
    (Hayalimdeki meslek avukat olmaktır.)

2. I want to help people solve their legal problems.
    (İnsanların hukuki sorunlarını çözmelerine yardım etmek istiyorum.)

3. I enjoy reading about laws and justice.
    (Yasalar ve adalet hakkında okumayı seviyorum.)

4. A lawyer must listen carefully to clients.
    (Bir avukat, müvekkillerini dikkatle dinlemelidir.)

5. I think lawyers can protect people’s rights.
    (Bence avukatlar, insanların haklarını koruyabilir.)

6. I will study hard to become a successful lawyer.
    (Başarılı bir avukat olmak için çok çalışacağım.)

7. I hope to work in a big law firm one day.
    (Bir gün büyük bir hukuk firmasında çalışmayı umuyorum.)

8. I believe this job is interesting and rewarding.
    (Bu işin ilgi çekici ve tatmin edici olduğuna inanıyorum.)

Tablo: İngilizce ve Türkçe Cümleleri

İngilizce Cümle Türkçe Çevirisi
1. My dream job is to be a lawyer. Hayalimdeki meslek avukat olmaktır.
2. I want to help people solve their legal problems. İnsanların hukuki sorunlarını çözmelerine yardım etmek istiyorum.
3. I enjoy reading about laws and justice. Yasalar ve adalet hakkında okumayı seviyorum.
4. A lawyer must listen carefully to clients. Bir avukat, müvekkillerini dikkatle dinlemelidir.
5. I think lawyers can protect people’s rights. Bence avukatlar, insanların haklarını koruyabilir.
6. I will study hard to become a successful lawyer. Başarılı bir avukat olmak için çok çalışacağım.
7. I hope to work in a big law firm one day. Bir gün büyük bir hukuk firmasında çalışmayı umuyorum.
8. I believe this job is interesting and rewarding. Bu işin ilgi çekici ve tatmin edici olduğuna inanıyorum.

Metnin Özeti

• Avukatlık, insanların haklarını korumayı ve hukuki meselelerde onlara yardımcı olmayı amaçlayan önemli bir meslektir.
  • Bu metinde, 8 kısa cümle ile avukat olma hayalini ve bu mesleğin neden ilgi çekici olduğunu anlattık.

@eylukk