Ingılızcede müdür yardımcısı ne demek
İngilizcede Müdür Yardımcısı Ne Demek?
Cevap:
İngilizcede “müdür yardımcısı” ifadesi, genellikle “Vice Principal” ya da “Assistant Principal” olarak karşılanır. Bu terimler, ülkenin eğitim sistemine bağlı olarak biraz değişiklik gösterebilse de, müdürün yardımcısı ve destekçisi olan kişi anlamına gelir.
Müdür Yardımcısı için İngilizce Karşılıklar
| Türkçe Terim | İngilizce Terim | Açıklama |
|---|---|---|
| Müdür Yardımcısı | Vice Principal | Müdürün vekili, okulun ikinci yöneticisi |
| Müdür Yardımcısı | Assistant Principal | Müdüre yardım eden kişi, aynı zamanda yönetici rolünde |
| Müdür Yardımcısı | Deputy Headmaster | Genellikle İngiltere’de kullanılır, müdür yardımcısı anlamında |
Terimlerin Kullanım Alanları
- Vice Principal: ABD ve Kanada’da okul müdür yardımcısı için yaygın kullanılan terim.
- Assistant Principal: ABD’de bazen aynı anlama gelir; okullarda müdüre yardım eden ikinci kişi.
- Deputy Headmaster (Headteacher gibi): İngiltere ve bazı İngilizce ülkelerde müdür yardımcısı terimi olarak kullanılır.
Örnek Cümleler
-
He is the assistant principal of the high school.
(O, lise müdür yardımcısıdır.) -
The vice principal is responsible for discipline in the school.
(Müdür yardımcısı okulda disiplin işlerinden sorumludur.)
Özet Tablosu
| Türkçe Terim | En Çok Kullanılan İngilizce Karşılığı | Kullanım Bölgesi |
|---|---|---|
| Müdür Yardımcısı | Assistant Principal | ABD, Kanada |
| Müdür Yardımcısı | Vice Principal | ABD, Kanada |
| Müdür Yardımcısı | Deputy Headmaster | İngiltere, bazı İngilizce ülkeler |
Sonuç
İngilizcede “müdür yardımcısı”, Assistant Principal veya Vice Principal olarak ifade edilir ve müdürün yönetim görevlerinde yardımcı olan kişiyi tanımlar. Bu terimler, farklı ülkelerde benzer anlamda kullanılır ancak terim tercihleri bölgesel farklılık gösterebilir.