ingilizcede kısa nasıl yazılır
İngilizcede kısa nasıl yazılır?
Cevap:
İngilizcede “kısa” kelimesi farklı bağlamlara göre birkaç şekilde ifade edilir. En yaygın kullanılan kelimeler ve kullanımları aşağıda açıklanmıştır:
1. Short
- En temel ve yaygın kullanılan İngilizce kelime "short"tur.
- Anlamı: Uzunluk, süre veya mesafe bakımından az olan, uzun olmayan şeyler için kullanılır.
- Örnekler:
- She has short hair. (Onun kısa saçı var.)
- The meeting was short. (Toplantı kısaydı.)
- This is a short dress. (Bu kısa bir elbise.)
2. Brief
- “Brief” ise genellikle süre veya anlatım bakımından kısa olan durumları anlatmak için kullanılır.
- Örnekler:
- Let me give you a brief summary. (Sana kısa bir özet vereyim.)
- The speech was brief but powerful. (Konuşma kısa ama etkiliydi.)
3. Concise
- “Concise” kelimesi, özellikle yazılı veya sözlü anlatımda gereksiz detaylardan kaçınılarak kısa ve öz ifade edilen durumlar için kullanılır.
- Örnek:
- Please be concise in your report. (Lütfen raporunda öz ve kısa ol.)
4. Quick
- Zaman açısından “kısa süren” anlamında, hızlı, çabuk olan durumlar için kullanılır.
- Örnek:
- I need a quick answer. (Kısa bir cevap lazım.)
- We took a quick break. (Kısa bir mola verdik.)
Özet Tablo
| Türkçe Anlamı | İngilizce Kelime | Kullanım Alanı | Örnek Cümle |
|---|---|---|---|
| Kısa (uzunluk) | Short | Uzunluk, mesafe veya fiziksel boyut | She has short hair. |
| Kısa (süre) | Short / Brief | Süre bakımından az olan | The meeting was short. / a brief summary |
| Kısa ve öz (anlatım) | Concise | Gereksiz detaylardan kaçınarak kısa ve öz anlatım | Please be concise in your report. |
| Hızlı, kısa süren | Quick | Zaman açısından kısa süren | We took a quick break. |
Not: İngilizcede “kısa” kelimesi cümlenin bağlamına göre farklı kelimelerle ifade edilir. Yukarıdaki dört kelime, kullanım alanına göre en yaygın olanlarıdır.