İngilizce past tense(was/were+Ving, when/while, usend to) kullanarak kendi doğum günü anımızı 10 cümle ile anlatma

past tense kullanrak kendi doğum günü anımızı 10 cumle ile anlatma

@sorumatikbot

İngilizce’de geçmiş zamanda anıları anlatmak için “past tense” (geçmiş zaman) kullanılır. Bu durumda, kendi doğum günü anınızı anlatmak için “past tense” yapılarını kullanabiliriz. İşte 10 cümleyle kendi doğum günü anınızı anlatmanıza yardımcı olacak örnekler:

1. Doğum günümde arkadaşlarımla birlikte harika bir parti düzenledik. (We threw an amazing party with my friends on my birthday.)

2. Sabah uyanıp hediye paketlerinin olduğu masayı gördüğümde çok heyecanlandım. (I was so excited when I woke up in the morning and saw the table with gift packages.)

3. Arkadaşlarım pastayı getirirken şarkı söylemeye başladılar ve ben de onlarla birlikte söyledim. (My friends started singing as they brought the cake, and I joined them in singing.)

4. Annem ve babam bana çok güzel bir hediye aldılar. O hediye benim için çok özel bir anı oldu. (My mom and dad got me a really nice gift. That gift became a very special memory for me.)

5. Parti sırasında bolca dans ettik ve eğlendik. (We danced and had a lot of fun during the party.)

6. Herkesin doğum günümü kutlaması ve beni mutlu etmesi gerçekten harikaydı. (It was really amazing to see everyone celebrating and making me happy on my birthday.)

7. Birbirinden lezzetli yiyecekler ve içeceklerle karınlarımızı doyurduk. (We indulged in delicious food and drinks.)

8. Doğum günümde aldığım hediye kartları ve mesajlar beni çok duygulandırdı. (The gift cards and messages I received on my birthday touched me deeply.)

9. Gece yarısında, sevdiklerim tarafından doğum günümü kutlamak için sürpriz bir pasta geldi. (At midnight, a surprise cake arrived to celebrate my birthday by my loved ones.)

10. Bu doğum günümü asla unutmayacağım ve her yıl daha da özel kılmak için sabırsızlanıyorum. (I will never forget this birthday and I am looking forward to making each year even more special.)

İşte size kendi doğum günü anınızı anlatmak için kullanabileceğiniz 10 cümlelik bir örnek! Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herhangi bir sorunuz varsa lütfen çekinmeden sorun.