İngilizce ödevlerim var

Cevapları ve daha ayrıntılı

Görüntüdeki alıştırma, şart kiplerinin kullanıldığı bir İngilizce dilbilgisi çalışması içeriyor. İşte ayrıntılı açıklamalar ve örnek cümlelerle beraber cevaplar:

If Clause Type 3 Nedir?

• Yapı: If + past perfect, would have + past participle
  • Kullanım: Geçmişte gerçekleşmemiş bir durumu ve onun sonucunu ifade eder.

Cümleler ve Cevaplar

1. If Matt had stopped smoking last year, he would have decreased his risk of contracting an illness.

• Burada, “Matt geçen yıl sigarayı bırakmış olsaydı, hastalık kapma riski azalmış olurdu.” ifadesi var.
  2. If the factory had been built around here, it would have created new employment opportunities for around 500 people.

• Bu cümlede, fabrika inşa edilmiş olsaydı, yeni iş imkanlarının oluşacağı ifade ediliyor.
  3. If Colin hadn’t submitted his essay yesterday, he would have failed the course.

• “Colin dün makalesini teslim etmemiş olsaydı, dersi geçemezdi.” şeklinde bir anlam taşıyor.
  4. If Peter had locked the doors properly last night, our house wouldn’t have been burgled.

• “Peter dün gece kapıları kilitleseydi, evimiz soyulmamış olurdu.”
  5. If Sandra had obeyed the rules in the office, she wouldn’t have gotten fired.

• Burada, “Sandra kurallara uymuş olsaydı, işten atılmamış olurdu.” deniyor.
  6. If I had earned more than the previous year, I would have already changed my car.

• “Geçen yıldan daha fazla kazanmış olsaydım, arabamı değiştirmiş olurdum.”
  7. If we had noticed those spelling mistakes in the document, we would have corrected them.

• “Belgedeki yazım hatalarını fark etmiş olsaydık, düzeltirdik.”
  8. What would you have done if you hadn’t entered a university a year ago?

• “Bir yıl önce üniversiteye girmemiş olsaydın, ne yapardın?”
  9. The management would have given more scholarships to more students if they had collected enough money.

• “Yeterli para toplanmış olsaydı, yönetim daha fazla öğrenciye burs verirdi.”
  10. If I had had more English lessons when I was at secondary school, I would have been more successful at the university entrance exam.

• “Ortaokulda daha fazla İngilizce dersi almış olsaydım, üniversite giriş sınavında daha başarılı olurdum.”
  11. If the weather had been better during our last summer vacation, we would have spent a few weeks in the USA as well.

• “Geçen yaz tatilimizde hava daha iyi olsaydı, ABD’de birkaç hafta geçirirdik.”
  12. I would have helped you if I had known you were in a difficult situation.

• “Zor bir durumda olduğunu bilseydim, sana yardım ederdim.”
  13. Leonardo da Vinci would have invented more applications if there had been electricity at his time.

• “Onun zamanında elektrik olmuş olsaydı, Leonardo da Vinci daha fazla uygulama icat ederdi.”
  14. If I hadn’t had to leave the conference earlier, I would have learned much more about the topic.

• “Konferanstan erken ayrılmak zorunda kalmasaydım, konu hakkında daha fazla şey öğrenirdim.”
  15. Georgia wouldn’t have crashed into the old woman if she had noticed her crossing the road on time.

• “Georgia, yoldan geçtiğini zamanında fark etmiş olsaydı, yaşlı kadına çarpmazdı.”

If Clause Type 3 ile ilgili bu cümleler, geçmişte farklı kararlar alınmış veya farklı olaylar gerçekleşmiş olsaydı, meydana gelebilecek alternatif sonuçları ifade eder.