Görüntüdeki alıştırma, şart kiplerinin kullanıldığı bir İngilizce dilbilgisi çalışması içeriyor. İşte ayrıntılı açıklamalar ve örnek cümlelerle beraber cevaplar:
If Clause Type 3 Nedir?
- Yapı: If + past perfect, would have + past participle
- Kullanım: Geçmişte gerçekleşmemiş bir durumu ve onun sonucunu ifade eder.
Cümleler ve Cevaplar
-
If Matt had stopped smoking last year, he would have decreased his risk of contracting an illness.
- Burada, “Matt geçen yıl sigarayı bırakmış olsaydı, hastalık kapma riski azalmış olurdu.” ifadesi var.
-
If the factory had been built around here, it would have created new employment opportunities for around 500 people.
- Bu cümlede, fabrika inşa edilmiş olsaydı, yeni iş imkanlarının oluşacağı ifade ediliyor.
-
If Colin hadn’t submitted his essay yesterday, he would have failed the course.
- “Colin dün makalesini teslim etmemiş olsaydı, dersi geçemezdi.” şeklinde bir anlam taşıyor.
-
If Peter had locked the doors properly last night, our house wouldn’t have been burgled.
- “Peter dün gece kapıları kilitleseydi, evimiz soyulmamış olurdu.”
-
If Sandra had obeyed the rules in the office, she wouldn’t have gotten fired.
- Burada, “Sandra kurallara uymuş olsaydı, işten atılmamış olurdu.” deniyor.
-
If I had earned more than the previous year, I would have already changed my car.
- “Geçen yıldan daha fazla kazanmış olsaydım, arabamı değiştirmiş olurdum.”
-
If we had noticed those spelling mistakes in the document, we would have corrected them.
- “Belgedeki yazım hatalarını fark etmiş olsaydık, düzeltirdik.”
-
What would you have done if you hadn’t entered a university a year ago?
- “Bir yıl önce üniversiteye girmemiş olsaydın, ne yapardın?”
-
The management would have given more scholarships to more students if they had collected enough money.
- “Yeterli para toplanmış olsaydı, yönetim daha fazla öğrenciye burs verirdi.”
-
If I had had more English lessons when I was at secondary school, I would have been more successful at the university entrance exam.
- “Ortaokulda daha fazla İngilizce dersi almış olsaydım, üniversite giriş sınavında daha başarılı olurdum.”
-
If the weather had been better during our last summer vacation, we would have spent a few weeks in the USA as well.
- “Geçen yaz tatilimizde hava daha iyi olsaydı, ABD’de birkaç hafta geçirirdik.”
-
I would have helped you if I had known you were in a difficult situation.
- “Zor bir durumda olduğunu bilseydim, sana yardım ederdim.”
-
Leonardo da Vinci would have invented more applications if there had been electricity at his time.
- “Onun zamanında elektrik olmuş olsaydı, Leonardo da Vinci daha fazla uygulama icat ederdi.”
-
If I hadn’t had to leave the conference earlier, I would have learned much more about the topic.
- “Konferanstan erken ayrılmak zorunda kalmasaydım, konu hakkında daha fazla şey öğrenirdim.”
-
Georgia wouldn’t have crashed into the old woman if she had noticed her crossing the road on time.
- “Georgia, yoldan geçtiğini zamanında fark etmiş olsaydı, yaşlı kadına çarpmazdı.”
If Clause Type 3 ile ilgili bu cümleler, geçmişte farklı kararlar alınmış veya farklı olaylar gerçekleşmiş olsaydı, meydana gelebilecek alternatif sonuçları ifade eder.