İngilizce ödevi nasıl yapılır bu ödev

İngilizce ödevi nasıl yapılır?

Answer:
Aşağıda, Present Continuous Tense (Şimdiki Zaman) ile ilgili ödevinizi adım adım nasıl tamamlayabileceğinize dair rehber bulabilirsiniz. Bu zamanda dikkat etmeniz gereken temel noktalar, kullanım alanları ve örnek cümlelerle ödeve doğru şekilde yaklaşabilirsiniz.

Present Continuous Tense Nedir?

Present Continuous Tense, bir eylemin konuşma anında veya yakın dönemde gerçekleştiğini ifade etmek için kullanılır. Türkçe’deki “-yor” ekiyle paralellik gösterir (örneğin, “yapıyorum”, “gidiyorum”).

Present Continuous Tense Kullanım Alanları

1. Konuşma Anında Devam Eden Eylemler
    Örnek:

• I am using my computer now. (Şu anda bilgisayarımı kullanıyorum.)
    • She is sleeping at the moment. (O şu anda uyuyor.)
  2. Konuşma Zamanına Yakın Devam Eden Eylemler
    Örnek:

• Baran is preparing for TEOG this year. (Baran bu yıl TEOG’a hazırlanıyor.)
    • They are taking dance lessons this term. (Bu dönem dans dersleri alıyorlar.)
  3. Yakın Gelecek Planları
    Örnek:

• I am flying to Mexico tomorrow. (Yarın Meksika’ya uçuyorum.)
    • We are going to the cinema tonight. (Bu akşam sinemaya gidiyoruz.)
  4. Kıyafetleri Tanımlamak
    Örnek:

• Jack is wearing a shirt and a white sweater. (Jack bir gömlek ve beyaz bir kazak giyiyor.)
    • He is also wearing blue jeans and trainers. (Ayrıca mavi kot pantolon ve spor ayakkabı giyiyor.)

Ödev Yapma Adımları

1. Konuyla İlgili Notları Oku

• Kitaptaki veya öğretmeninizin verdiği notlardaki bilgileri gözden geçirin.
    • Yeni kelimeleri ve kalıpları mutlaka not edin.
  2. Kuralları ve Örnekleri İncele

• Yukarıda belirtilen kullanım alanlarını öğrenerek kendiniz birkaç örnek cümle üretin.
    • Present Continuous Tense’de fiile “-ing” ekini doğru eklemeye özen gösterin (Örnek: “dance” → “dancing,” “run” → “running”).
  3. Cümleler Yaz ve Çeviri Yap

• Günlük hayatta yaptığınız bir etkinliği anlatan 5 cümle yazın (ör. “I am studying for my exams this week.”).
    • Yakın gelecek planlarınızla ilgili 3 cümle yazın (ör. “I am visiting my grandparents next weekend.”).
    • Ailenizden veya arkadaşlarınızdan birinin şu an ne yaptığını İngilizce anlatan 2 cümle ekleyin.
  4. Kıyafet Tanımlaması Ekle

• Bir arkadaşınızın veya ailenizin şu an giydiği kıyafetleri Present Continuous Tense kullanarak betimleyin (ör. “He is wearing a brown jacket and black boots.”).
  5. Gözden Geçir ve Düzenle

• Yazdığınız cümleleri dilbilgisi, yazım ve kullanımdaki doğruluk açısından kontrol edin.
    • Hataları düzelterek son haline getirin.
  6. Ek Kaynaklara Bak

• Online sözlükler, Cambridge Dictionary veya Oxford Learner’s Dictionaries gibi kaynaklardan fiillerin “-ing” ekleniş kurallarını teyit edin.

Present Continuous Tense Örnekleri ve Kuralları Tablosu

Kullanım Alanı Örnek Cümle Türkçe Anlamı
Şu anda olan eylem I am reading a book now. Şu an bir kitap okuyorum.
Yakın zamanda gerçekleşen veya hazırlanılan eylem She is studying for her exams this week. Bu hafta sınavlarına çalışıyor.
Yakın gelecek planı We are leaving for the airport tomorrow. Yarın havaalanına gidiyoruz.
Kıyafet betimlemesi They are wearing red T-shirts. Kırmızı tişörtler giyiyorlar.

Bu şekilde, ödeviniz için Present Continuous Tense kurallarını inceleyip kendi örneklerinizi oluşturarak hem konuyu daha iyi kavrayabilir hem de öğretmeninizin beklentilerine uygun olarak tamamlayabilirsiniz.

@Pelin4