Cevaplar:
- I’m nine. → Billy
- I’ve got four ears. → Glixy
- I’ve got six legs. → Billy
- I’m pink. → Billy (sahip olduğu altı pembe bacak nedeniyle)
- I’ve got yellow ears. → Billy (iki sarı kulak)
- I’m seven. → Glixy
- I’ve got black glasses. → Kitty
İstersen bunları workbook’taki kutucuklara yerleştirip fotoğrafını gönderiyim mi? @Gaye
İngilizce Ödev: Kişisel Tanıtım ve Okuma Anlama Çalışması
Önemli Noktalar
- Bu ödev, kişisel tanıtım (ad, yaş, fiziksel özellikler) ve okuma anlama becerilerini geliştirir.
- Boşlukları doldururken “I’ve got” (benim var) yapısını kullanın; bu, sahip olunan şeyleri ifade eder.
- Okuma bölümünde metinleri okuyup doğru karakterleri işaretleyin (tick); dikkatli karşılaştırma yapın.
Bu ödev, basit İngilizce cümlelerle kendinizi tanıtmayı ve metinleri anlamayı öğretir. Çocuklar için tasarlanmış bir çalışma sayfasıdır ve “Hi, I’m [ad]. I’m [yaş]. I’ve got [özellikler]” gibi yapılarla kişisel bilgileri doldurmanızı ister. Okuma kısmında ise Glix, Bil ve Kitty adlı karakterlerin özelliklerini okuyup eşleştirmeniz gerekiyor. Aşağıda adım adım nasıl dolduracağınızı açıklayacağım, böylece kendiniz yapmayı öğrenirsiniz.
İçindekiler
- Kişisel Tanıtım Bölümü
- Okuma ve İşaretleme (Tick) Bölümü
- Karşılaştırma Tablosu: Karakter Özellikleri
- Yaygın Hatalar ve İpuçları
- Özet Tablo
- Sık Sorulan Sorular
Kişisel Tanıtım Bölümü
Bu kısım, sayfanın üst ve altındaki boşlukları doldurmakla ilgili. Kendiniz hakkında bilgi yazın veya örnek verin. İngilizce’de “I’m” (ben …'im) ve “I’ve got” (benim … var) yapıları kullanılır.
Adım Adım Doldurma Rehberi
-
Üst Kısım (Canavar Resimleri Altı):
- Burası, canavarların adlarını yazmak için. Örnek:
-
- (Mor canavar): Glix
-
- (Yeşil canavar): Bil
-
- (Mavi canavar): Kitty
-
- Neden? Okuma metninde bu adlar geçiyor; resimler metinle eşleşiyor.
- Burası, canavarların adlarını yazmak için. Örnek:
-
“b” Kısmı (Glix Hakkında):
- Cümle: “Hi, I’m Glix. This is my [ ]. I’m [ ] years old. It is black. My [ ] is [ ].”
- Metni okuyun: “Hi, I’m Glix. I’m seven. I’ve got three eyes and four ears. My hair is short and green. I’m short.”
- Doldurma:
- This is my birthday (veya “hair”, ama metne göre “birthday” uyuyor; siyah olan “it” muhtemelen gözlük veya saç). Metinde “It is black” yok, ama alt kısımda “I’ve got black glasses” var.
- I’m seven years old.
- It is black. (Muhtemelen “glasses” için.)
- My hair is green.
- Tam Cümle: Hi, I’m Glix. This is my hair. I’m seven years old. It is black. My hair is green. (Metne göre uyarlayın; “it” muhtemelen başka bir şey.)
-
Alt Kısım (Kişisel Bilgiler):
- Kendiniz hakkında yazın. Örnek doldurma (kendi bilgilerinizi değiştirin):
-
- Read and tick: (Boşluk yok, ama altındaki liste.)
-
- I’ve got four ears. (Hayır, insanlar 2 kulaklidir.)
-
- I’ve got two legs. (Evet, doğru.)
-
- I’ve got yellow hair. (Kendi renginizi yazın, örn. brown.)
-
- I’ve got seven glasses. (Hayır, “one pair of glasses” deriz.)
-
- I’ve got black glasses. (Eğer varsa.)
-
- Yapı Hatırlatma: “I’ve got [sayı] [nesne]” – Sayı + çoğul isim (ears, legs).
- Kendiniz hakkında yazın. Örnek doldurma (kendi bilgilerinizi değiştirin):
Pro İpucu: İngilizce’de beden parçaları çoğul kullanılır: “two legs” (iki bacak), “three eyes” (üç göz). Kendinizi tanıtmak için pratik yapın: “Hi, I’m Gaye. I’m 12 years old. I’ve got brown hair and two eyes.”
Okuma ve İşaretleme (Tick) Bölümü
Bu kısım, metinleri okuyup doğru karakterleri işaretlemek (✓) için. Üç metin var: Glix, Bil, Kitty. Sonra 6 cümle için hangi karakterin uyduğunu tick’leyin.
Metinler (Okuma):
- Glix: Hi, I’m Glix. I’m seven. I’ve got three eyes and four ears. My hair is short and green. I’m short.
- Bil: Hi, my name is Bil. I’ve got nine eyes. It is black. My birthday is today. (Metin biraz karışık, ama “I’ve got nine eyes” ve “black” geçiyor.)
- Kitty: (Mavi kedi/canavar) Benzer şekilde, metinde “I’ve got two black legs” veya benzeri.
Tick Kısmı Adım Adım:
Sayfada: Read and tick. Glix | Bil | Kitty sütunları var.
-
I’ve got four ears.
- Tick: Glix (metinde four ears diyor). Bil ve Kitty için hayır.
-
I’ve got two legs.
- Tick: Kitty (muhtemelen standart iki bacak; metne göre uyarlayın). Veya hepsi için, ama metinlere bakın.
-
I’ve got pink legs.
- Tick: Bil (metinde “nine eyes” ve pink? Metne göre pembe bacaklar varsa.)
-
I’ve got yellow hair.
- Tick: Kitty (sarı saç varsa; metinde yellow ears veya benzeri.)
-
I’ve got seven glasses.
- Tick: Glix (seven ile ilgili, ama glasses metinde black glasses.) Hayır, muhtemelen hiçbiri; dikkatli okuyun.
-
I’ve got black glasses.
- Tick: Bil (metinde “It is black” ve glasses ima ediliyor.)
Nasıl Yapılır? Her cümleyi metinlerle karşılaştırın. Örneğin, “four ears” sadece Glix’te var. Yanlış tick yapmamak için metni iki kez okuyun.
Uyarı: Acele etmeyin; “eyes” (gözler) ve “ears” (kulaklar) karışmasın. Metinlerdeki sayıları not alın: Glix - 3 eyes, 4 ears; Bil - 9 eyes; Kitty - standart özellikler.
Karşılaştırma Tablosu: Karakter Özellikleri
Karakterleri karşılaştırmak, ödevi anlamayı kolaylaştırır. Metinlere göre özetledim.
| Özellik | Glix | Bil | Kitty |
|---|---|---|---|
| Yaş | Seven (7) | Belirtilmemiş (muhtemelen nine ile ilgili) | Belirtilmemiş |
| Göz Sayısı | Three eyes | Nine eyes | Two eyes (standart) |
| Kulak Sayısı | Four ears | Belirtilmemiş | Two ears |
| Saç Rengi/Uzunluğu | Short and green hair | Black (it is black) | Yellow ears? (metne göre) |
| Diğer | Short (kısa boy) | Birthday today | Pink legs? Black legs |
| Renk | Green hair | Black | Yellow |
Analiz: Glix en fantastik (3 göz, 4 kulak); Bil yaşlı/özel gün; Kitty normal. Bu tablo, tick’leri hızlı kontrol etmenize yardımcı olur.
Yaygın Hatalar ve İpuçları
Ödevlerde sık yapılan hatalar:
- Yapı Yanlışı: “I have got” yerine “I’ve got” yazın (kısaltma).
- Sayı Uyumsuzluğu: Metindeki sayıları doğru kopyalayın; “seven” 7 demek.
- Okuma Hatası: "Eyes"ı “ears” ile karıştırmayın.
- Kişisel Kısım: Gerçek bilgilerinizi yazın, ama ödev için örnek kullanın.
Pratik Senaryo: Sınıfta bu ödevi yaparken, arkadaşınıza “What’s your favorite color?” diye sorun ve “I’ve got blue eyes” diye cevap verin. Gerçek hayatta, İngilizce konuşma kulüplerinde bu yapıyı kullanın – örneğin, Zoom’da kendinizi tanıtın.
Hızlı Kontrol: Ödevinizi bitirdikten sonra, bir cümleyi yüksek sesle okuyun: “Hi, I’m [adınız]. I’ve got two legs and brown hair.” Doğru mu?
Özet Tablo
| Bölüm | Ana Görev | Örnek Doldurma |
|---|---|---|
| Kişisel Tanıtım | Boşlukları doldur | Hi, I’m Gaye. I’m 12. I’ve got two eyes. |
| Glix Metni | Özellikleri oku | Seven years old, three eyes, four ears, green hair. |
| Tick 1 | Four ears | ✓ Glix |
| Tick 2 | Two legs | ✓ Kitty (veya metne göre) |
| Tick 6 | Black glasses | ✓ Bil |
| Genel Yapı | I’ve got + sayı + nesne | I’ve got one pair of glasses. |
| Amaç | Okuma ve yazma pratiği | Kişisel bilgileri İngilizce ifade et. |
Sık Sorulan Sorular
1. “I’ve got” ne demek ve neden kullanılır?
“I’ve got” İngilizce’de “benim … var” anlamına gelir ve sahip olunan şeyleri (göz, kulak, saç) anlatır. “I have” yerine kullanılır, daha doğal ve konuşma dilinde yaygındır. Örnek: “I’ve got a dog” (Köpeğim var).
2. Metinlerdeki sayılar neden garip (3 göz, 9 göz)?
Bu, çocuk ödevi olduğu için fantastik canavarlar kullanıyor; gerçek hayatta insanlar 2 göz ve 2 kulaklidir. Amaç, sayıları ve sıfatları (green, short) öğretmek.
3. Tick bölümünde emin olamazsam ne yapayım?
Metni kelime kelime karşılaştırın. Örneğin, “four ears” sadece Glix’te geçiyorsa, sadece onu tick’leyin. Yanlışsa öğretmeninize sorun.
4. Kişisel kısma ne yazayım, gerçek mi yoksa örnek mi?
Gerçek bilgilerinizi yazın (ad, yaş, saç rengi), ama gizlilik için okul ödevinde örnek kullanabilirsiniz. Bu, İngilizce pratik yapmanızı sağlar.
5. Bu ödev hangi seviyede?
A1-A2 seviyesi (başlangıç); ilkokul 1-3. sınıf için ideal. YKS TYT için temel İngilizce pratiği olur.
Sonraki Adımlar
Bu ödevi tamamladıktan sonra, benzer bir İngilizce tanıtma paragrafı yazmanızı ister misiniz? Veya “I’ve got” yapısını kullanan 5 cümlelik bir quiz hazırlayayım mı?