ingilizce konuşma sınavı aileni tanıtma konulu bir metin örneği 2 dk
Tabii ki! İngilizce konuşma sınavında aileni tanıtman gerektiğinde, aşağıdaki örneği kullanabilirsin:
"Merhaba, benim adım [adın]. Bugün burada sizlere ailemi tanıtmak istiyorum. Ailemde 4 kişi var: ben, annem, babam ve kardeşim.
Annem [annenin adı]. O çok güzel bir insan. Mimarlıkla ilgileniyor ve büyük bir şirkette çalışıyor. Aynı zamanda çok güzel yemekler yapar ve onunla zaman geçirmek benim için çok keyifli.
Babamın adı [babanın adı]. O da çok çalışkan biri. İnşaat sektöründe çalışıyor ve birçok büyük projede yer aldı. Babamla güzel zaman geçirmek için futbol oynamayı severiz.
Kardeşim [kardeşinin adı]. O benim küçük kardeşim ve çok sevimli bir çocuk. Okula henüz yeni başladı ve çok hızlı bir şekilde öğreniyor. Onunla oyun oynamak benim için her zaman eğlencelidir.
Bu benim harika ailem. Hepimize çok düşkünüz ve birbirimize her zaman destek oluyoruz. Birlikte güzel anılar biriktiriyoruz ve birbirimizin yanında olduğumuz için çok şanslıyız.
Bu kadar zamana sahip olduğumu biliyorum, bu yüzden size ailemle ilgili daha fazla şeyler anlatabilirim. Ancak şimdi sıranın sizde olduğunu düşünüyorum. Size ailenizi tanıtırken ne gibi şeyler söylemek istersiniz?"
Umuyorum ki bu örnek sana yardımcı olmuştur. Başarılar dilerim!