İçinde Allah'ın ismi geçen 10 dua

İçinde Allah’ın ismi geçen on dua

İçinde Allah’ın İsmi Geçen 10 Dua

Cevap: Allah’ın isimleri dua ve zikirlerde sıkça kullanılır çünkü Allah’ın çeşitli isimleri, farklı anlamlar ve güç taşır. İşte içinde Allah’ın ismi geçen 10 dua örneği:

1. Hamd Duası:

• “Elhamdülillah” (Hamd, âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur.)
  2. Tevhid Duası:

• “Lâ ilâhe illâllah” (Allah’tan başka ilah yoktur.)
  3. Tövbe ve İstiğfar Duası:

• “Estagfirullah” (Allah’tan bağışlanma dilerim.)
  4. Teslimiyet Duası:

• “Hasbiyallahu lâ ilahe illâ Hu” (Bana Allah yeter, O’ndan başka ilah yoktur.)
  5. Koruma Duası:

• “Bismillâhillâzî lâ yedurru ma’asmihi şey’un fil ardi velâ fissemâi ve hüvessemîul alîm.” (İsmi ile ne yerde ne de gökte hiçbir şeyin zarar vermediği, işiten ve bilen Allah’ın adıyla.)
  6. Zikr-i Salavat:

• “Allahümme salli alâ Muhammedin ve âlâ âlihî ve sahbihî ve sellim.” (Allah’ım, Muhammed’e ve onun ailesine ve ashabına rahmet eyle.)
  7. Övgü (Tesbih) Duası:

• “Sübhanallah” (Allah her türlü noksan sıfattan münezzehtir.)
  8. Muhafaza Duası:

• “Âmentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rusulihî ve’l-yavmi’l-ahiri ve’l-kaderi hayrihî ve şerrihî mine’llâhi teâlâ, ve’l-ba’sü ba’de’l-mevti hakkun. Eşhedü en lâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve rasûluhû.” (Ben Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğine iman ettim. Şehadet ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur ve Muhammed O’nun kulu ve rasulüdür.)
  9. Sabır ve Dayanıklılık Duası:

• “İnnâ lillahi ve innâ ileyhi râci’ûn,” (Biz Allah’tan geldik ve O’na döneceğiz.)
  10. Hoşgörü ve Af Duası:

• “Rabbenâ temmim lenâ nûrena vağfir lenâ inneke alâ külli şey’in kadîr” (Ey Rabbimiz, nurumuzu tamamla ve bizi bağışla. Şüphesiz ki Sen her şeye kadirsin.)

Özet: Yukarıda bahsedilen dualar, Allah’ın isimlerinin geçtiği farklı anlam ve amaçlarla kullanılan dualardan bazılarıdır. Her biri farklı bir ihtiyacı karşılama amacını taşır ve günlük ibadetlerde sıkça yer alır.