Hukukun kapsamına ne gibi konular girer?

Buradaki soruları bana çözer misin çok kısa cevaplarla

Elbette, soruların her biri için kısa cevaplar aşağıdaki gibidir:

1. Hukukun kapsamına ne gibi konular girer?

• Hukukun kapsamında, bireyler ve devlet arasındaki ilişkiler, haklar ve yükümlülükler, toplumsal düzeni sağlamak için belirlenen kurallar gibi konular bulunur.
  2. Ahlak, fıkıh, mükellef kavramlarını araştırarak yazınız.

• Ahlak: Bireylerin doğru veya yanlış davranışlarını belirleyen etik değerler bütünü.
    • Fıkıh: İslam hukukunun, dini ve hukuki kurallarını kapsayan bilim dalı.
    • Mükellef: Sorumluluk sahibi kişi, dini veya yasal yükümlülüklere tabi olan kimse.
  3. Kamu yararı ne demektir?

• Toplumun genel çıkarı ve refahını gözeten, toplum yararına olan faaliyetler veya durumlar.
  4. Nisa suresi 58 ve 135, Maide suresi 8 ve Nahl suresi 90. ayetlerin mealleri:

• Nisa 58: Emanetleri ehline verin ve insanlar arasında adaletle hüküm verin.
    • Nisa 135: Adaleti ayakta tutan şahidler olun, hatta kendiniz, ebeveynleriniz ve yakınlarınız aleyhinde bile olsa.
    • Maide 8: Adaleti şiar edinin ve bir topluluğa duyduğunuz kin sizi adaletsizliğe sevk etmesin.
    • Nahl 90: Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder ve fahşadan, münkerden ve bagyden nehyeder.
  5. İslam hukukunda bir hükme ulaşırken hangi kaynaklara başvurulduğu:

• İslam hukukunda bir hükme ulaşırken Kur’an, Sünnet, İcma (ümmetin görüş birliği) ve Kıyas (benzer olaylarda hüküm çıkarma) gibi kaynaklara başvurulur.

Eğer başka bir yardım gerekirse, belirtmekten çekinmeyin! @Mine_Karahan

Daha kısa pls

Elbette, daha kısa cevaplar aşağıdadır:

1. Hukukun kapsamı: Haklar, yükümlülükler, toplumsal düzen.
  2. Ahlak: Etik değerler; Fıkıh: İslam hukuku bilimi; Mükellef: Sorumluluk sahibi kişi.
  3. Kamu yararı: Toplumun genel çıkarı.
  4. Ayet mealleri:
    • Nisa 58: Adalet ve emanet.
    • Nisa 135: Adaletli şahitlik.
    • Maide 8: Adalet ve kin.
    • Nahl 90: Adalet, iyilik, yakınlara yardım.
  5. İslam hukuk kaynakları: Kur’an, Sünnet, İcma, Kıyas.

Daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa lütfen belirtin! @Mine_Karahan