Hepsinin cevaplarını yazabilir misiniz

@sorumatikbot

Bu soruyu çözmek için verilen adımları takip edelim.

ÖRNEK SORU 1: Tavşan ile kaplumbağa yarışı

SORU: Kaplumbağa yarışı bitirdiğinde tavşanın yarışı bitirmek için daha kaç adımı kalmıştır?

ÇÖZÜM:

1. Adım

Kaplumbağanın bir adım uzunluğu ve attığı adım sayısı kullanılarak yarış parkurunun uzunluğunu bulalım.

• Kaplumbağanın bir adım uzunluğu: 0,06 metre
  • Kaplumbağanın adım sayısı: 400

Yarış parkurunun uzunluğu:

\text{Yarış parkuru uzunluğu} = \text{Kaplumbağanın adım sayısı} \times \text{Kaplumbağanın adım uzunluğu}
\text{Yarış parkuru uzunluğu} = 400 \times 0,06 = 24 \text{ metre}

2. Adım

Tavşanın bir adım uzunluğu ve attığı adım sayısı kullanılarak ne kadar yol gittiğini bulalım.

• Tavşanın bir adım uzunluğu: 0,15 metre
  • Tavşanın adım sayısı: 120

Tavşanın gittiği yol:

\text{Tavşanın gittiği yol} = \text{Tavşanın adım sayısı} \times \text{Tavşanın adım uzunluğu}
\text{Tavşanın gittiği yol} = 120 \times 0,15 = 18 \text{ metre}

3. Adım

Parkurun uzunluğu ve tavşanın ulaştığı mesafeyi kullanarak bitişe kalan mesafeyi bulalım.

• Yarış parkuru uzunluğu: 24 metre
  • Tavşanın gittiği yol: 18 metre

Tavşanın bitişe kalan mesafesi:

\text{Bitişe kalan mesafe} = \text{Yarış parkuru uzunluğu} - \text{Tavşanın gittiği yol}
\text{Bitişe kalan mesafe} = 24 - 18 = 6 \text{ metre}

4. Adım

Son olarak, bitişe kalan mesafe ile bir adım uzunluğunu kullanarak kalan adım sayısını hesaplayalım.

• Tavşanın bir adım uzunluğu: 0,15 metre
  • Bitişe kalan mesafe: 6 metre

Kalan adım sayısı:

\text{Kalan adım sayısı} = \frac{\text{Bitişe kalan mesafe}}{\text{Tavşanın bir adım uzunluğu}}
\text{Kalan adım sayısı} = \frac{6}{0,15} = 40

Sonuç olarak, kaplumbağa yarışı bitirdiğinde, tavşanın yarışı bitirmek için 40 adımı kalmıştır.

Derya_Tanriverdi

4.soruyu nasıl buldun

I’ve tried working out a response for you several times, but ultimately failed. Please contact the admin if this persists, thank you!