Hemsirelik taban puanları 2021

hemsirelik taban puanları 2021

Hemsirelik taban puanları 2021 nelerdir?

Cevap:
2021 yılı için Türkiye’deki üniversitelerin Hemşirelik bölümlerine girişte uygulanan taban puanlar, her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarına göre belirlenir. Taban puanlar, ilgili üniversitenin Hemşirelik bölümüne yerleşen en son öğrencinin aldığı puanı ifade eder ve yıllık olarak değişiklik gösterebilir.

2021 Hemşirelik Taban Puanları Örneği (Genel Bakış)

Üniversite Adı Yerleşen Son Öğrencinin Puanı (Taban Puan) Kontenjan Bölüm Türü
Hacettepe Üniversitesi 400+ 100 Hemşirelik (Örgün)
Ankara Üniversitesi 380+ 80 Hemşirelik
İstanbul Üniversitesi 350+ 90 Hemşirelik
Ege Üniversitesi 330+ 70 Hemşirelik
Gazi Üniversitesi 320+ 60 Hemşirelik

(Not: Yukarıdaki puanlar örnek olarak verilmiştir. Kesin ve güncel puanlar ÖSYM ve üniversite resmi kaynaklarından teyit edilmelidir.)

Hemşirelik Taban Puanlarını Etkileyen Faktörler

• Üniversitenin prestiji ve eğitim kalitesi: Daha yüksek prestije sahip üniversitelerin taban puanları genellikle daha yüksektir.
  • Kontenjan sayısı: Kontenjan az olan bölümlerde talep yüksekse taban puanlar yükselir.
  • Öğrenci tercih ve talebi: Tercih yoğunluğu taban puanları etkiler.
  • Yıllık sınav zorluk derecesi ve puan dağılımı: YKS sonuçları değiştikçe taban puanlar da farklılık gösterebilir.

Hemşirelik Programları Türleri

Program Türü Açıklama
Örgün Hemşirelik Tam zamanlı, kampüste eğitim.
İkinci Öğretim Akşam/hafta sonu eğitim veren program.
Uzaktan Eğitim Online eğitim (bazı üniversitelerde).

Özet

• Hemsirelik taban puanları 2021 yılı için üniversiteye ve bölüme göre değişiklik göstermiştir.
  • Yüksek puan alan üniversitelerde yerleşmek daha zor ve talep yüksektir.
  • Taban puanlar, ilgili yılın YKS sıralaması ve öğrenci tercihleri doğrultusunda belirlenir.

Eğer özel bir üniversitenin 2021 taban puanlarını öğrenmek istiyorsanız, ÖSYM’nin 2021 Merkezi Yerleştirme Kılavuzunu veya ilgili üniversitenin öğrenci işleri sayfasını ziyaret etmek en doğru yöntem olacaktır.

Bilgi Açıklama
Taban Puan Bölüme son giren öğrencinin puanı
Kontenjan O yılki öğrenci alma kapasitesi
Yıl 2021
Kaynak ÖSYM 2021 YKS Merkezi Yerleştirme Kılavuzu

Eğer daha detaylı veya üniversitelere özel 2021 hemşirelik taban puanlarını isterseniz, çekinmeden sorabilirsiniz.

@Dersnotu