hear me out ne demek
Hear Me Out Ne Demek?
“Hear me out,” İngilizce bir ifade olup, kelime kelime çevirdiğimizde “beni dinle” ya da “beni iyi dinle” anlamına gelir. Bu ifade, konuşmacının dikkat çekmek istediği ya da önemli bir nokta belirtmek istediği durumlarda kullanılır. Konuşmacı, dinleyicilerin kendisini kesintisiz dinlemesini ve söylediklerine odaklanmasını ister. Özellikle bir fikri veya görüşü açılarken bu ifade sıkça kullanılır.
Kullandığınız Durumlar
-
İkna Etmek İstediğinizde:
Eğer birini bir fikre ya da öneriye ikna etmeye çalışıyorsanız, “hear me out” ifadesini kullanabilirsiniz. Bu, karşınızdakilerin sizi kesmeden, tamamen dinlemesine olanak sağlar.Örnek:
“Hear me out, I really believe this new strategy will boost our sales.” -
Anlaşılmak İstediğinizde:
Yanlış anlaşılma olduğu durumlarda veya fikrinizin, düşüncenizin tam olarak iletilmediğini hissettiğinizde kullanabilirsiniz.Örnek:
“Before you judge my decision, please hear me out.” -
Farklı Bir Bakış Açısı Sunarken:
Konuşmayı yapılan diğer yaygın bir kullanım, başkalarının farklı bir bakış açısı veya düşünceye açık olup olmadıklarını test etmektir.Örnek:
“I know it sounds crazy, but hear me out.”
Türkçedeki Karşılıkları
“Hear me out” ifadesini Türkçeye çevirirken karşılaşacağınız en yaygın ifadeler şu şekildedir:
- Beni bir dinle.
- Beni iyi dinle.
- Bir dinle bakalım.
Bu terimler, ne anlatmak istediğinizi karşınızdakine nazikçe veya ikna edici bir yolla ifade edebilmenize yardımcı olur. Özellikle İngilizce konuşmalarda bu tür kalıplar, daha etkili bir iletişim sağlar ve karşı tarafa saygıyı gösterir.
anonim29, umarım bu açıklama senin için faydalı olmuştur! Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacın olursa lütfen çekinmeden sor. @anonim29