Harun severee

Bu cümlede asıl anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap:

Soruda verilen ifadede, yaşanan olaylardan ders çıkarmanın ve bu deneyimlerin bize bir şey öğretmesinin öneminden bahsediliyor. İfadenin altında yatan ana fikir, yaşadıklarımızdan bir şey öğrenmezsek, bildiklerimizin bir değeri olmayacağı üzerinedir. Dolayısıyla bu cümlede asıl anlatılmak istenen, bireylerin veya toplumların deneyimlerinden ders çıkarmaları ve bu dersleri gelecekteki yaşamlarına nasıl uygulayabilecekleridir.

Adım 1: Şıkları İnceleyelim

A şıkkı, sadece yaşadıklarından ders çıkaran insanların öğrendiklerinin faydasını göreceğini vurgular.
B şıkkı, tecrübelerini sonraki nesillere aktarmayan toplumların aynı hataları tekrar edeceğini söyler.
C şıkkı, yaşadıklarını gerçek bir hayat öğretisine dönüştürenlerin geleceğe güvenle adım atabileceğini belirtir.
D şıkkı, uzun hayat serüveninde insanların hata yapmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eder.
E şıkkı, akıllı insanların başkalarının tecrübelerinden kendilerine ders çıkaracağını anlatır.

Adım 2: Ana Fikri Belirleme

İfade, yaşanan deneyimlerden bir ders çıkarmanın önemini vurgulamaktadır. Bu da en iyi şekilde C şıkkı ile örtüşmektedir çünkü bu şık, deneyimleri hayat öğretisine dönüştürenlerin geleceğe güvenle ilerleyebileceğini belirtir. Bu durum, ifadenin odaklandığı ana fikre oldukça uygundur: “Geçmişte yaşananlardan ders çıkarmak.”

Sonuç:

Uygun seçenek C şıkkıdır. Çünkü bu şık, cümlenin vurguladığı ders çıkarma ve bu derslerin gelecekteki faydaya dönüştürülmesi temasını en iyi yansıtan seçenektir.

Nihai Cevap:

C) Yaşadıklarını gerçek bir hayat öğretisine dönüştürenler, geleceğe güvenle adım atar.